Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Sexualni zivot
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Sexualni zivot

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Mon Nov 01, 2004 4:16 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Krtic,

Da bi dosli do ovakvih zakljucaka, neophodno je da sagledama celu sliku jedne karte i "izvucemo" utisak o tome da li je necije lascivno izrazavanje samo pusta prica ili iza toga stoji natprosecno razvijen seksualni nagon. Ako je debilitirani MA vladar ponasanja tako sto se nalazi na asc, onda se seksualnost osobe ne dovodi u pitanje jer ova pozicija marsa cini vrlo telesnim. Medjutim, ako je MA vladar ponasanja preko veze sa ME ili MO, a karta pokazuje, recimo, prenaglaseno sangvinican temperament, a V kuca i njen vladar je slab u neplodnom znaku, onda mozemo zakljuciti da se radi o situaciji "pas koji laje ne ujeda". Uvek posmatraj opstu sliku:temperament, V kucu i njenog vladara, MA i VE i na osnovu toga zakljucuj. Isto tako neko moze imati snazne MA i VE, ali istovremeno, dobro postavljenog SA u V. Ovo, obicno, govori o osobi koja ima razvijenu seksualnost, ali koja sasvim sigurno nije promiskuitetna, ona je je erotofil , a ne neko ko menja partnere. Mnogo je mogucih kombinacija koje nam mogu ukazati na ovo ili ono. Ponavljam, kada sve saberemo i oduzmemo, bitan je utisak koji sticemo posle rasclanjivanja i analiziranja svakog pojedinacnog pokazatelja.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
krticwoman
PELAGUS
PELAGUS

PostPosted: Fri Nov 05, 2004 9:17 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Ponekad pomislim kako ljudi odustaju od raznih tema, zbog mog "davljenja", ali jednostavno ne zelim da poverujem u to... Rolling Eyes
Astroserbiana, imam, naravno, pitanje i zaista ne znam da li cu uspeti da ga postavim kako treba. E, ovako: ma koliko mi liberalni i fini bili, drzim da bi moje sexualno ponasanje i zivot sa astroloske tacke gledista mogli da se nazovu donekle "neispravnim", sto je ispravno tumacenje, ako se uzmu u obzir moji malefici koji su, rekla bih, dosta "maleficni" i deluju na uglovima. Da se razumemo, ne ponosim se svojim raskalasnim zivotom, ali imam, hvala bogu, dovoljno mozga da mogu da pokusam da taj problem resi, a bas o tome se i radi. U potpunosti mi je jasna ona moja slika konjunkcije VE i SA i jasno mi je da to donosi nedostatak bilo kakvog ogranicenja i mere, jos kad se povezu sa V, VII i XII kucom (one su sve "u igri", zar ne?) i sada mi nisu potrebna dodatna tumacenja u vezi sa tim. Ja sam, u principu, osoba koja "ispravno" misli (ovde mislim na neke moralne kriterijume, dobrotu i postenje) i zeli ispravno da dela, i mislim da to ima veze sa jakim ME, a pretpostavljam i sa njegovom snaznom vezom sa JU (molim te, ispravi me ako mi je analiza neispravna), ali je SA taj koji u sve to unosi neodgovornost, konfuziju i nemogucnost da se odoli iskusenjima. Pretpostavljam da bi se osoba koja bi uz ovakvu ili slicnu sliku imala i taj deo los, mogla s pravom nazvati "kuckom" ili necim slicnim, ali ja to nekim cudom nisam. Interesuje me da li su zaista ME i JU ti koji daju dobru stranu svemu ovom, a druga stvar koja me interesuje je kako bi se moglo manifestovati to da recimo neko ima snazan SA koji utice na sexualni zivot, ali se po opstoj slici da zakljuciti da osobi "namere nisu dobro" (pretpostavljam da se moze biti "nemoralan" i sa jakim SA)? Takodje bih napomenula i to da, posto VE vlada XII, u konjunkciji je sa SA, a oni deluju i na ASC, moji postupci su mahom autodestruktivni i retko se drugi tu nadju nesto povredjeni (ne bih htela da zvuci samosazaljivo, nego je cinjenicno stanje da su kod mene "birane zrtve" uglavnom ljudi koji, sticajem okolnosti, ne mogu bas da budu preterano "ganuti" mojim postupcima, verovatno to ide po nekom kljucu, ne znam). Druga stvar koja me zanima je opet vezana za VE SA: u mom slucaju je jasno da oni zajedno donose nevolju, ali verujem da, ako je vec ta konjunkcija u Lavu "totalni promasaj", onda bi u Vagi mogla da bude "pun pogodak". Znaci, ako horoskop sve to podrzava, osoba sa takvom konjunkcijom bi mogla da bude onako, bas "solidan i umeren" covek u ljubavi, je l' tako?
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Fri Nov 05, 2004 11:18 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Krtic,

Ono sto u tvom horoskopu simbolise ispravno misljenje i, u krajnjoj liniji, ispravan duh i moral prikazano je izuzetnim JU u I i recepcijom po triplicitetu izmedju MO i ME. Veza izmedju ovih planeta preko aspekta ili recepcije, po TA, osnovni je preduslov valjanog razmisljanja i valjanih moralnih procena.

Tvoja konstatacija vezana za VE-SA situaciju je potpuno ispravna. Sve zavisi od osnovmog dostojanstva.
Back to top
krticwoman
PELAGUS
PELAGUS

PostPosted: Fri Nov 12, 2004 6:02 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Astroserbiana, rekla si da, onako grubo i generalno, sangvinici imaju manje interesovanja za seks nego ostali temperamenti, pa me zanima da li bi, po toj nekoj logici, flegmatici trebalo da budu oni koji se u tom smislu svojim nagonima najteze odupiru? Znam da je sve to grubo receno, ali upravo tako i pitam, zanima me zapravo koja se logika sledi u slucaju sexualnosti kod temperamenata.
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Sat Nov 13, 2004 2:19 am
PostPost subject:
Reply with quote

Na vrlo uopstenom nivou da, flegmatici su ti koji robuju svojim zudnjama i nagonskim potrebama i zato se sangvinican temperament smatra najvisim jer je, u svom cistom obliku, vezan za razum kao jedino iskljucivo ljudsko svojstvo. Ipak, sve ovo vazi samo na vrlo cistom nivou apsolutne apstrakcije. Nista na ovom svetu nije tako apsolutno cisto, svi ljudi u sebi sadrze sve principe koji su razlicito rasporedjeni. Ovde se ne sme olako i brzo davati sud o bilo cemu pa i o seksualnosti. Recimo, imamo dominantno sangvinicnog tipa sa vagom u podznaku, MO u lavu, SO u biku i vladarem geniture JU u ribama u V. Kada sve saberemo, covek je sangvinik. Asc, MO u prvoj cetvrti, SO u prolecnom znaku i orjentalni vladar geniture JU, daju ubedljivog sangvinika, ali njegovu seksualnost nikako ne mozemo oceniti kao nerazvijenu. Zasto? Recimo da ovaj covek ima i MA u ribama u V, a VE u biku. Njegova V je u plodnom znaku, u njoj se nalazi plodni JU i MA koji prave sekstil sa SO i VE. Dakle, sangvinik sa vrlo razvijenom seksualnoscu. Imamo drugi primer sangvinika sa, recimo, asc u blizancima, SO u biku, MO u lavu i MA u vodoliji u X. Njegova V je u neplodnoj devici, a vladar te V, ME, recimo, u neplodnim blizancima bez bliskih aspekata, pri cemu MA i VE nisu izrazeni. I ovo je sangvinik, ali sa manje razvijenim seksualnim nagonom od svog pethodnika. Dakle, ne posmatramo samo osnovni temperament, vec i raspored po elementima uz detaljnu analizu svakog od signifikatora seksualnog nagona i seksualnosti. Nije svaki izraziti sangvinik isti, bas kao sto nije svaki kolerik ili bilo koji drugi tip i s toga nije dovoljno da brzo ustanovimo temperament i na osnovu toga donesemo specifican zakljucak o bilo kom aspektu necijeg zivota. Temperament je fundament necije prirode, vrlo osnovni pokazatelj kako neko reaguje na emocionalni nadrazaj i nista vise od toga.
Back to top
zorana
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Sat Nov 13, 2004 12:24 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Da se i ja prikljucim ...

Imam jedno, mozda pomalo blesavo, pitanje kada se radi o ljudskoj seksualnosti i volela bih - kada ugrabis vremena! - AstroSerbiana da mi razjasnis nesto, ako je uopste izvodljivo. Naime, moje pitanje bi bilo sledece: da li je moguce iz natalne karte neke individue utvrditi ne samo njen stav prema seksualnosti i nacinu ispoljavanja iste, vec i seksualni potencijal partnera? Ja znam da pravila moderne astrologije dozvoljavaju da se "obrne" natalna karta i da se onda ispituje stanje, na primer, radikalnih kuca XI, I, kao i kuce II (tj. partnerovih kuca V, VII i VIII), grubo receno. Da li pravila TA dozvoljavaju i takav uvid u natalnu kartu i kako TA gleda na to?

Ovo pitam, posto bi, po mojoj logici, trebalo da postoji jedna elementarna kompatibilnost kada se radi o stepenu seksualnosti izmedju dvoje ljudi koji se odluce na vezu. Sta utice na to, da osoba bira seksualne partnere koji su, po standardima te osobe, ili previse ili premalo zainteresovani za seks? Moze li se to uopste videti iz necije natalne karte?
A kako je i Krticwoman hrabro dala sopstveni primer, pokusacu i ja: ja sam, najblaze receno, malo zainteresovana za seks, ali prihvatam cinjenicu da i medju muskarcima i medju zenama postoje razliciti stepeni libida i da mozda moje 'mnogo' jeste necije 'malo'. To sto se seks na mojoj listi prioriteta lose kotira ne znaci da je tako i kod drugih ljudi. Medjutim, ovde moram priznati da sam uvek mislila da cu biti interesantna muskarcima sa slabijim seksualnim nagonom, ali se tokom vremena obicno desavalo suprotno, da sada ne zalazim u detalje. Kako se to utvrdjuje u necijoj, bilo muskoj, bilo zenskoj, natalnoj karti?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Jonathan
DENEBOLA
DENEBOLA

PostPosted: Sat Nov 13, 2004 1:29 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Zanimljivo pitanje i jednoj sa MA i VE (vladar 5.) u Co, a MO (vladar 8.) u Vi... Laughing

p.s. Moji partneri su redovito, sto kaze Mujo, "prepotentni" show zivi!!!
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Sun Nov 14, 2004 9:36 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Zorana,

Derivacija postoji u TA, tako da kroz VII i XI polje mozemo, vrlo uopsteno, da posmatramo seksualnost nasih partnera. Ipak, treba naglasiti da derivacija daje vrlo povrsne i opste utiske i praksa mi je pokazala da fine detalje ne mogu da trazim preko nje. Ponavljam, derivacija postoji i primenjuje se u TA, ali nam nece do kraja pokazati istinu.

To sto privlacis seksualno potentnije partnere od sebe i nije neka posebna specificnost jer, generalno, zene imaju nesto slabije razvijen seksualni nagon od muskaraca sto je, verovatno, bioloski opravdano njihovim nestabilnim hormonskim sistemom.
Back to top
zorana
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 3:04 pm
PostPost subject:
Reply with quote

AstroSerbiana,

puno hvala - tako nesto se, u manjoj ili vecoj meri, motalo i po mojoj glavi. Mada sam u pocetku pomislila da derivacija moze dati neke "fantasticne" rezultate, posle izvesnog vremena sam uvidela da ce moja Venera, ipak, ostati moja Venera, a da ni Mars ne moze mnogo da se promeni samo ako okrenem natalnu kartu. Listajuci prethodne postove i pazljivo citajuci ono sto si napisala, dosla sam do zakljucka da se kod mene ipak radi o jacoj Veneri koja - valjda - privlaci muskarce sa jace postavljenim Marsom. Mozda ovo sto cu sada navesti i ne spada u jake pozicije Marsa, ali mi je vrlo zanimljivo to sto se u natalnim kartama osoba kojima sam ja bila interesantna pojavljuju samo dve pozicije Marsa: Mars u Raku u petoj kuci ili Mars u Skorpionu u prvoj kuci. To je sigurno iz razloga sto mi se Venera nalazi u Raku, a vrh kuce V jeste u znaku Skorpiona.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
krticwoman
PELAGUS
PELAGUS

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 9:36 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Kad su vec ljudi spomenuli (mislim da je neko i pre zorane, zato kazem "ljudi") pricu o tome sa kakvim partnerima uglavnom imaju bliske susrete, ne mogu a da i ja ne iskoristim da pitam o sebi nesto na tu temu. Ja sam se generalno uvek kacila za neke "mesecaste" tipove i, kada pogledam iz ove perspektive, po vecini od njih se "iz aviona" moze prepoznati taj naglasena Meseceva strana, a kod onih cije karte posedujem, isti (gle cuda!) jeste nekako izrazen. Ne mogu da nadjem valjan razlog zasto bi to trebalo da bude tako (mozda zbog vladara VII u MO znaku Confused ), a verovatno me to isto sto me vuce Mesecu "odvuklo" i na, pretpostavljam i onu zensku stranu. Meni je interesantno i to da, kada pokusavam sebi (nezavisno od sexualnog i ljubavnog zivota, vec uopste) da objasnim planete i da ih nekako "osetim", uvek imam taj neki problem sa MO. On kao da ne postoji u mojoj karti, nikada ne znam cemu "to" sluzi. Nemam nikakav dozivljaj Meseca kod sebe. Ne znam ni cime da objasnim taj njegov nedostatak, a verovatno me zbog tog nedostatka i privlaci.
Mith
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Sun Nov 28, 2004 6:05 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Pa pokusaj sa izracunavanjem svog temperamenta. Ako ima najvise hladnog i vlaznog (Mesec=voda) onda bi neki najbolji partner bio ko ima recimo hladnog i suvog (zemlja) ili recimo toplog i vlaznog (vazduh).
Ostali temperamenti su isto jako vazni, ali cimanje je racunati svakome koga upoznas temperament... Very Happy
Magdalena
SKAT
SKAT

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 8:35 pm
PostPost subject: Lilit
Reply with quote

Nisam ni u jednom topic-u naletela na nesto o Lilit (ili nisam dovoljno dobro gledala).
No, kada i kakav uticaj ima Lilit na sex/love life?
Back to top
View user's profile Send private message
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 8:47 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Lilit nema nikakav znacaj jer ne postoji. Radi se o hipotetickom nebeskom telu kojem se pripisuje mitoloska starozavetna pozadina vezana za prvu Adamovu zenu. U MA Lilit ima neki znacaj, u TA apsolutno nikakav pa ti na ovo pitanje ovde ne mogu odgovoriti jer iskreno verujem da je Lilit astroloska izmisljotina i besmislica.
Back to top
istraBiH
ALGORAB
ALGORAB

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 11:22 pm
PostPost subject: pitalica
Reply with quote

da vas vidim na djelu.pogledajte moju natalnu kartu pa recite koje su moje seksualne sklonosti?(oni koji me poznaju neka šute please)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
procyon
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 11:38 pm
PostPost subject:
Reply with quote

pa jos ime i prezime, sve ovako javno! Laughing Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 8 of 10
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1