| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Aug 26, 2004 11:03 pm
Post subject: Odgovori na horarna pitanja i tumacenja horoskopa |
|
|
Ovo je mesto (u okviru podforuma za tradicionalnu astrologiju) na kome mozete postavljati vasa horarna pitanja i zahteve za besplatnu izradu i tumacenje natalnih i drugih karata. Ukoliko smatrate da su vasi zahtevi od sireg znacaja za izucavanje tradicionalne astrologije i da bi, u tom smislu, mogli biti od interesa za siri krug posetilaca, mozete ih postavljati na vec otvorenim, odgovarajucim, temama ili na taj nacin sto cete otvoriti novu temu. Ukoliko, pak, vasi zahtevi nisu od interesa za izucavanje astrologije vec, naprosto, samo zelite besplatnu izradu ili tumacenje natalne karte, ili odgovor na horarno pitanje, postavljajte ih iskljucivo na ovoj temi.
Molim vas da imate u vidu da ce vasim zahtevima biti udovoljeno samo ukoliko neko od astrologa to bude zeleo i mogao da ucini.
Da bi rad na ovoj temi bio sto efikasniji i da bi odgovori na postavljena horarna pitanja bili sto tacniji najljubaznije molim sve ucesnike na ovoj temi da prouce i da se pridrzavaju sledecih uputstava za postavljanje horarnih pitanja i pruzanje odgovora na ista:
UPUTSTVA ZA UCESNIKE KOJI POSTAVLJAJU PITANJA:
1. Pitanja moraju biti jasna, nedvosmislena i propracena sa kratkim opisom problema ili situacije u vezi sa kojom se pitanje postavlja.
2. Ukoliko zelite da Vam na pitanje odgovori neki odredjeni ucesnik na podforumu, obavezno ga imenujte prilikom postavljanja pitanja.
UPUTSTVA ZA UCESNIKE KOJI ZELE DA UCESTVUJU U DAVANJU ODGOVORA NA POSTAVLJENA HORARNA PITANJA:
1. Tumacenja horoskopa i odgovore na postavljena horarna pitanja mogu davati samo astrolozi sa dovoljno znanja i iskustva u tradicionalnoj astrologiji.
2. Odgovori na pitanja moraju biti u skladu sa pravilima tradicionalne astrologije. Od ucesnika koji daju odgovore ocekuje se da ta pravila poznaju i, koliko je to moguce i potrebno, astroloski objasne kako su dosli do odgovora. Mole se ucesnici koji daju odgovore na pitanja da ne mesaju pravila moderne i tradicionalne astrologije i, posebno, da ne izmisljaju pravila tradicionalne astrologije.
3. Ukoliko je pitalac postavio pitanje nekom odredjenom ucesniku na podforumu, kao relevatno vreme (vreme radjanja horarnog pitanja) uzima se ono vreme kada je imenovani ucesnik procitao pitanje, a kao relevantno mesto ono mesto u kome se nalazi ucesnik kome je pitanje postavljeno.
4. Ukoliko pitalac ne postavlja pitanje nekom odredjenom ucesniku na podforumu, kao relevantno vreme uzima se ono u kome je pitanje prvi put procitano od strane ucesnika koji se smatra sposobnim da da odgovor na isto i koji je voljan da to i ucini. U ovom slucaju pozeljno bi bilo da takav ucesnik (uz obavezno navodjenje vremena kada je pitanje procitao i mesta u kome se nalazi) odmah pruzi odgovor na pitanje.
5. Ukoliko ucesnik koji se smatra sposobnim da da odgovor i voljan je da to ucini, eventualno, nije u mogucnosti da odmah odgovori, duzan je da objavi tekst u kome ce navesti tacno vreme kada je pitanje procitao i mesto u kome se nalazi. Ostali ucesnici koji u medjuvremenu zele da daju odgovor imaju obavezu da se ravnaju prema objavljenom vremenu i mestu citanja.
Skrecem paznju svim ucesnicima na temi da nemam ni vremena, ni mogucnosti da odgovaram na sva postavljena horarna pitanja. Odgovore cu davati kada to budem mogla da ucinim. Istovremeno, pozivam sve aktivnije ucesnike na podforumu za TA, koji imaju dovoljno znanja i iskustva u tradicionalnoj astrologiji, da se, postujuci ova uputstva, ukljuce u pruzanje odgovora na ovoj temi. Hvala na razumevanju.
Last edited by AstroSerbiana on Thu Jan 11, 2007 12:21 am; edited 4 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

Joined: 16 Aug 2004 Posts: 176 Location: ... svuda po malo ...
|
Posted: Mon Aug 30, 2004 5:17 am
Post subject: Bravo! |
|
|
Svaka cast na ovoj genijalnoj ideji ! _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
a ono što najviše želiš(ako forsiraš)-nećeš dobiti ... ( I-Qing ... mudrosti drevne Kine ) |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

|
Posted: Sun Sep 05, 2004 3:08 pm
Post subject: Pozdrav za Astroserbianu |
|
|
Zasto ovde nema nikoga ? Pa , ljudi , ovo je divan forum ! Ovde bi mogli da se medjusobno podpomazemo i savetujemo prilikom analiziranja horarnih chartova ! 'aj' bre dolazite ovamo ... _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
a ono što najviše želiš(ako forsiraš)-nećeš dobiti ... ( I-Qing ... mudrosti drevne Kine ) |
|
| Back to top |
|
 |
rebeca OCULUS

|
Posted: Wed Sep 08, 2004 2:52 pm
Post subject: unaprijed hvala!!! |
|
|
ciao!
rodjena sam 7.10.1964 12:20 knin, zanima me ljubav, prije svega a onda i ostalo ...
veliko HVALA!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Selgrue SKAT

|
Posted: Wed Sep 08, 2004 9:35 pm
Post subject: |
|
|
| skyline wrote: | | zeleo bih da znam da li ce tu biti nesto ikada vise, ili da slomim sve (pa i sebe) i idem dalje? |
Evo da probam da odgovorim na tvoje pitanje, pa nek neko pripomogne, i ispravi me:
24.08.2004 16:20 N.S. (U slucaju da neko drugi nije uzeo drugo vreme pre ovog i pre mene)
SA je u izgonu, znaci ne osecas se bas najbolje povodom ovog dogadjaja, ali si veoma, veoma zainteresovan za devojku.
Ni ona se bas ne oseca najbolje MO je u svom licu ali u losoj kuci, recimo da ona ima neku tajnu vezanu za vasu vezu ili se oseca sputanom, ona je zainteresovana za JU koji je vladar tvoje 3 i 12 kuce (njene 9 i 6), ali je u losem aspektu sa njim, dok si ti u dobrom aspektu sa JU ali u separacionom aspektu, recimo da si ti pokusao preko trece osobe da se pomiris, ona iako joj je ta osoba draga nece to bas mirno prihvatiti, ali ipak postoji mogucnost.
S obzirom da mesec pravi sledeci aspekt sa JU (sest stepeni), a nalazi se u dvanaestoj kuci, mislim da je ishod vec poznat.
Odgovor: Mislim da postoji mogucnost da se pomirite, ali to nece ici bas glatko. _________________ Stručnjak je onaj ko zna sve više i više o sve manjem i manjem dok ne sazna apsolutno sve o ničemu. |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

|
Posted: Sat Sep 11, 2004 10:39 am
Post subject: ...evo opet mene... |
|
|
Imam jedan horarac ...
Datum : 10.09.04.
Vreme : 00:31:40
Mesto : Bgd
Pitanje : da li treba da započinjem emotivnu vezu sa tim čovekom ?
Situacija : ljubav sa kolegom ( malo je stariji od mene ) ...
*Asc' na 23'Raka , sa Mesecom na 24'Raka na Asc' , njegov poslednji aspekt : 60 Mars ( vl. 5-10p. ) , prva aplikacija : 0 Saturn ( vl. 7-8p. ). To sam ja : Mesec u Raku : emotivno pristupam ovom pitanju , emocije su jako naglašene ...
*Desc' na 23'Jarca , sa Saturnom na 24'Raka na Asc' , njegov poslednji aspekt : 60 Jupiter ( vl. 6-9p. ) , prva aplikacija : 0 Mesec ( vl. 1p. ) ...On je stariji od mene ( poprilično ) , razveden , sam već nekoliko godina ( sep.60 sa Jupiterom ? ) , ali je nekako "zatvoren" jer je Saturn u svom izgonu ?
*E sada sam se već počela da detaljišem ... ali ... sledi dalje priča koja me je malkice zbunila ...
*Mesec u svom sedištu : ja vladam situacijom , meni je sve "potaman" ?
*Saturnom vlada Mesec ( on je "podredjen" u odnosu na mene ? )
*Oboje u Marsovom triplicitetu ( Mars vl. 5-10p. iz 3p. - ljubav sa posla )
*Oboje egzaltiraju Jupitera ( vl.6-9p.iz 3p. ) : oboje naglašavamo pozitivnost i "zvaničnost" tog emotivnog odnosa , kao i činjenicu da oboje poštujemo ličnost onog drugog ( iako je Jupiter u znaku svog izgona - smeta nam donekle ta razlika u godinama da bi se u potpunosti razumeli ? )
*Oboje su u Venerinom teriminu ( vl. 4-11p. iz I polja ) ...
*Oboje su u Mesečevom licu : naglašene emocije i poštovanje istih ?
*Sve što je pod vladavinom Marsa , oboma nam je u padu ( da li je moguće da to predstavlja činjenicu da se oboje plašimo te ljubavi i uspostavljanja te emotivne veze - 5p. - kao i činjenice da ta naša veza ne ugrozi naš kolegijalni odnos - 10p. ? )
*Sve što je Saturn , oboma , je u izgonu : moj odnos prema njemu je na odredjenoj distanci ( nisam još potpuno iskoristila Veneru i Marsa ... ) , jer ne želim da me pogešno razume i ne želim da pomisli da ja samo želim da se "zabavim" sa njim , dok on se još teže oseća , jer mu možda na neki način smeta ta razlika u godinama ili šta će drugi da kažu zbog tog našeg odnosa ( razlika u godinama je velika : 18g. , ali meni lično to ne smeta ... )
*I šta sada ? S jedne strane imam tu aplikacionu konjunkciju koja može da mi donese potvrdan odgovor , ali me malo brine taj negativni "odsjaj" tog Marsa ... tj. "pada svega što je vezano za 5-10p." ...
MOLIM VAS , POMOZITE MI  _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
|
| Back to top |
|
 |
Selgrue SKAT

|
Posted: Sun Sep 12, 2004 8:40 am
|
|
Dok se ne javi neko ko bi mogao da ti pomogne samo da ti ukazem na jednu stvar:
| Fortune Girl 1975 wrote: | | *Asc' na 23'Raka |
Da li si uzela letnje vreme, tada ti je vladar pete VE u Le, pa probaj s tim vremenom.
Cim sam video, vase planete u konjukciji pomislio sam da ce te vi biti u vezi, vec sada ste u nekoj vrsti veze.
On je veoma zainteresovan za tebe, jer se nalazi u tvom znaku, a i ti si zainteresovana za njega jer se tvoja planeta nalazi u kuci u kojoj njegova planeta ima slucajno dostojanstvo.
Ti si jaka, mislis da imas sve u svojim rukama, a on je u isto vreme i u dobrom i u losem stanju, kao da je u dilemi.
S obzirom da postoji aspekt, aplikacioni izmedju vasih planeta mislim da ce te vi uci u tu vezu. I da ces ti napraviti prvi korak.
Ovo sam ti rekao posmatrajuci stanje planeta na prvi pogled, verovatno postoji jos nesto sto bi trebalo uzeti u obzir. Videcemo sta drugi misle. _________________ Stručnjak je onaj ko zna sve više i više o sve manjem i manjem dok ne sazna apsolutno sve o ničemu. |
|
| Back to top |
|
 |
tetkica ANTARES

|
Posted: Sun Sep 12, 2004 10:02 am
|
|
| Selgrue wrote: | Dok se ne javi neko ko bi mogao da ti pomogne samo da ti ukazem na jednu stvar:
| Fortune Girl 1975 wrote: | | *Asc' na 23'Raka |
Da li si uzela letnje vreme, tada ti je vladar pete VE u Le, pa probaj s tim vremenom.
Videcemo sta drugi misle. |
Ne znam više ,smijem li da mislim na ovom podforumu...da se može pogriješiti u postavljanju pitanja i pravom vremenu koje mu odgovara...
pa recimo,da neki misle da bi Asc mogao biti na 11°24' Ca.. ...
a što se tiče veze...ako već nije,kako ti reče,onda samo što nije......
tetka  _________________ zaljubljena u zvezde i zvijezde |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

|
Posted: Sun Sep 12, 2004 10:27 am
Post subject: . . . |
|
|
Hvala
Pozdrav  _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
a ono što najviše želiš(ako forsiraš)-nećeš dobiti ... ( I-Qing ... mudrosti drevne Kine )
Last edited by Fortune Girl 1975 on Sun Sep 12, 2004 10:53 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
skyline SKAT

|
Posted: Sun Sep 12, 2004 10:32 am
|
|
Hvala, Selgrue!!!!
 |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

|
Posted: Sun Sep 12, 2004 10:48 am
Post subject: . . . |
|
|
Selgrue&Tetka HVALA HVALA HVALA
Da , uzela sam letnje vreme ... puuunooo pomoglo
Tako se i odvija situacija ... ja vučem konce ... inače imam posla sa Bikom/Škorpionom (25.04.1957. u 18:10 Bgd ) ...šta kažete na kombinaciju
Pozdrav _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
|
| Back to top |
|
 |
Maya OCULUS

|
Posted: Mon Sep 20, 2004 10:08 am
Post subject: horoskop |
|
|
| Ako netko ima vremena reci nesto o horoskopu mog dragog, 06.01.1976. u Splitu, u 4:00 ujutro. Pocetak nam je veze a on bi se selio k meni...jos nista neznam o njemu mada se dobro slazemo, pa bi bila zahvalna da mi nesto napisete.. Hvala! |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

|
Posted: Mon Sep 20, 2004 10:23 am
|
|
| Quote: | | Ako netko ima vremena reci nesto o horoskopu mog dragog, 06.01.1976. u Splitu, u 4:00 ujutro. Pocetak nam je veze a on bi se selio k meni...jos nista neznam o njemu mada se dobro slazemo, pa bi bila zahvalna da mi nesto napisete.. Hvala! |
Ovo možeš Mayči da prebaciš u "Sinastriju" ... a ako imaš horarno pitanje - napr."Da li da se moj dečko preseli kod mene ?" ili "Kakav je on čovek ?" onda smo tu svi da ti pomognemo na ovom forumu ! Ja - prva
Za Astroserbianu : fenomenalan ti je avatar !!! Gde bre ljudi pronalazite te "mrdajuće" sličice ?!?! Daj , reknite mi , pa da se i ja malo "mrdam" ovde po forumu ... _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
|
| Back to top |
|
 |
Meteorka SIRIUS

|
Posted: Mon Sep 20, 2004 1:28 pm
|
|
ukucaj smileys gif na googleu i biraj _________________ Još bi nam se mogla desiti ljubav,
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

|
Posted: Mon Sep 20, 2004 1:44 pm
Post subject: re:Meteorka |
|
|
!!! H V A L A !!! _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
|
| Back to top |
|
 |
|