Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Odgovori na horarna pitanja i tumacenja horoskopa
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Odgovori na horarna pitanja i tumacenja horoskopa

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija Goto page Previous  1, 2, 3 ... 171, 172, 173, 174  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mrs_Parker
RIGEL
RIGEL

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 2:04 am
PostPost subject:
Reply with quote

Mrs_Parker wrote:
Molim da se ne smejete Very Happy
Prijavila sam se sa jako bitnim ciljem u emisiju Plesom do snova.
Hoce li me pozvati?
Cilj je osnivanje udruzenja za pomoc obolelima od koksaki virusa.
Jos jednom molim bez smeha Cool

LeeLu wrote:
Novembar 25, 7:01:15 pm Toronto EST +5

Ti si Mesec u Skorpiji u padu. Mesec je u sekstilu sa Venerom u 7. kuci ukazujuci na tvoju zelju da ucestvujes u necem javnom, kreativnom i umetnickom, ali ta Venera nece mnogo pomoci jer je u pitanju negativna recepcija, Venera je u znaku Mesecevog izgona, a Mesec u znaku Venerinog izgona.
TV kao medij i sama emisija su u domenu 3. kuce komunikacija. Sunce vladar 3. je peregrinirano i nema nikakav odnos sa tvojim signifikatorom.

Na osnovu ovoga ja bih rekla da te nece pozvati u emisiju.

Opet ja Cool
Nekako mi ovaj odgovor ne da mira. Ovo je odgovor za obicno takmicenje. Mozda sam ja kriva sto nisam objasnila da takmicenje nije obicno. Ne takmicim se samo ja. Plesem sa nekim poznatim a takmicimo se mi a najvise cilj za koji plesem. Nisam sama mogla odrediti koje bi kuce tu bile vazne. Emisija se zove Plesom do snova, znaci takmicim se za moj san a to nije obicno takmicenje.
Da li se i ostali slazu sa ovim tumacenjem koje sam dobila.
Mislim da je ovo retko zanimljivo pitanje i da je tesko odrediti koje kuce su aktivne. Ne verujem da je samo peta i treca.
natali
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 3:17 am
PostPost subject:
Reply with quote

vaga-jarac , moze li gore wrote:
Da li cu zavrsiti fakultet koji sad studiram?

pročitala 03h12 --beograd

-živi i pusti druge da žive-
Back to top
View user's profile Send private message
natali
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 3:51 am
PostPost subject:
Reply with quote

[url]

ti si predstavljena venerom u jarcu i mesecom u vodoliji..
tvoje znanje je predstavljeno merkurom u strelcu..
vladar 10--ispiti, je sunce u strelcu .

venera je bez aspekata, u praznom hodu...sledi ti period stagnacije ,sve dok venera ne promeni znak ,prelaskom u vodoliju, ona gradi aplikacione aspekte sa ostalim planetama..sa suncem i drugim planetama.
tad ćeš se ti pokrenuti i krenuti sa učenjem ,a moraš mnogo učiti ,jer je pokazatelj tvog znanja, debilitirani merkur u izgonu i spaljenosti..što pokazuje, da je sad tvoje znanje dosta loše i oskudno..
pošto si i sunce i merkur, pod dispozicijom ovog lošeg jupitera,vladara tvoje 3 i 5 kuće ,treba da obratiš pažnju, da te neke stvari iz simbolike tih kuća ne ometu u učenju....
ako postavimo tvoje signifikatore u 9 kuču ,oni se tamo dobro osećaju naročito mesec u raku ,a i venera u raku, iako peregrinirana, ipak je u znaku u kojem se ne oseća loše....tako da ćeš se ti, prilično dobro osećati,snaći se na fakultetu i učiti..

između tvog kosignifikatora meseca i signifikatora ispita sunca, postoji bliski aplikacioni sekstil ,što ukazuje, da ćeš najverovatnije završiti započeti fakultet..[/url]

Back to top
cor scorpii
SKAT
SKAT

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 5:21 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Mrs_Parker wrote:
Molim da se ne smejete Very Happy
Prijavila sam se sa jako bitnim ciljem u emisiju Plesom do snova.
Hoce li me pozvati?
Cilj je osnivanje udruzenja za pomoc obolelima od koksaki virusa.
Jos jednom molim bez smeha Cool

Mrs Parker, nadam ce te ovo sto cu napisati malo oraspoloziti, pokusao sam da pogledam na ovaj horar iz jednog malo drugacijeg ugla Wink

Sto se tumacenja tice, LeeLu nigdje nije pogrijesila, ako slijedimo striktno ono sto nas Dzon uci i tu se mogu s njom u potpunosti sloziti. U pravu je sto spominje nedostatak aspekta izmedju SO, vladara polja zaduzenog za medije(na kraju, sve zavisi od njihovog poziva - tako i glasi tvoje pitanje, "da li ce me pozvati"?) i MO, tvog signifikatora u padu u Sco.

Ali, citajuci Masalahova pravila naisao sam na tvrdnju da ce benefik na snaznoj poziciji(jak po osnovnom dostojanstvu, pozicijiom na uglu, po fazi u odnosu na SO odnosno orijentalnost/okcidentalnost, i po sekti) dati pozitivan odgovor, ukoliko signifikator osobe koja pitanje postavlja aplicira ka njemu.
Ovdje imamo takava slucaj.
VE je benefik, u 7. je polju, okcidentalna je, sto je za VE pozitivno i u svom je hajzu(valjda sam ovo dobro skontao - nocni planet u zenskom znaku a iznad horizonta).
Dakle, ispunjava tri kriterijuma od cetiri ukupno(po Masalahu). Iako on kaze da recepcija nije neophodna, uvijek je pozeljna - ali posto je neosteceni benefik u pitanju, mozemo (lako?) i bez nje.
Zbog aplikacije MO ka VE(vec su na istom stupnju) sekstilom, Masalah bi vjerovatno rekao da ce te pozvati, tim prije sto VE ima i snazno prirodno vladarstvo nad plesom i zabavom o kojima se ovdje na kraju i radi( i ovo je uzimano u obzir kao snazno 'svjedocanstvo' - "testimony" neke planete).
Da budem jasan i da se ne pomisli pogresno, ovim tumacenjem ne zelim da dovodim Dzonovo ucenje u pitanje na bilo koji nacin, cisto pokusavam da sagledam i provjerim ovaj horarni metod u praksi, da vidim daje li rezultate, moze li da bude pouzdan.
Znam da Dzon u "Udzbeniku horarne astrologije" hajzu, halbu i orjentalnosti/okcidentalnosti ne pridaje mnogo vaznosti, spominje ih i objasnjava, ali ih naziva manje bitnim faktorima.
Eto, ja bih oprezno sugerisao da je, iskljucivo iz ugla ove metode posmatrano, odgovor na tvoje pitanje "da". Wink
Ostaje da sacekamo i provjerimo koja ce metoda u ovom slucaju biti u pravu, pri cemu se ja potajno nadam da ce Dzon izaci kao pobjednik - to je i moj prvi i veliki ucitelj tradicionalne astrologije Very Happy
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 6:07 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Ja ne shvatam zasto kod Mrs. Parker, jednostavno niste zakljucivali na osnovu postojanja/nepostojanja aplikacionog aspekta izmedju vladara 1. i 7. polja... pojma nemam

1. polje = Ja = Mrs. Parker
7. polje = Oni = organizacija te emisije

Je l postoji aplikacioni aspekt? Postoji. Hoce li je pozvati? Hoce.
Kraj price.

Sve ostalo ukazje na posledice ovog dogadjaja (za koji smo zakljucili da ce se odigrati), kao i na okolnosti pod kojima ce se odigrati.

Ne razumem cemu tolike komplikacije? pojma nemam

Tako da, ja (koja ne da nemam teorijskog kredibiliteta da ovde pisem, nego... Rolling Eyes ) glasam za to da ce "oni" iz "plesom do snova" pozvati Parker. (Ostalo nije bilo upitanju, pa ne treba da bude ni u odgovoru.)
Back to top
cor scorpii
SKAT
SKAT

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 6:22 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Zato sto VE stoji na putu do SA, pa je to prohibicija u pravom smislu rijeci - aspekt sa VE je jos aplikacioni, ako gledamo na taj nacin.A VE ne prima MO ni u jedno svoje veliko dostojanstvo(odnosno, nije mu dispozitor po egzaltaciji ili domicilu) da bi ga propustila do SA bez opstrukcije.
I zato tu nije kraj price. Wink
LeeLu nije zakljucila da ce se dogadjaj odigrati, upravo je suprotno slucaj ako slijedimo Dzona(tu sam onda i ja potpuno istog misljenja). Stvar je u tome da se ne radi o komplikovanju, vec pokazivanju da postoje i drugi vidovi sagledavanja ovakvih horara, a sta ce na kraju biti moze nam reci samo Mrs Parker.
Radi se o provjeri razlicitih metoda u praksi, na taj nacin se najbolje uci - iskreno vjerujem da ne postoji samo jedna ispravna i sklon sam da uzmem u obzir i naucim sve sto moze doprinijeti potpunijem vladanju ovom vjestinom - normalno, sve dok je u skladu sa ucenjem tradicije. Smile
menkalinam
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 6:36 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Jaooo! :joooj: A ja gledam, MO - na 19st Sco... E, bas sam bistra!

E, hvala, Cor Scorpii! Smile Da mi nisi odgovorio, ostala bih u ubedjenju da je MO na 19st - jer, sto bih ja IKAD pogledala stvar jos jednom ili, nedajboze, pazljivije? Rolling Eyes
Back to top
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 6:56 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Kako meni nije najjasnija forma cele ove TV emisije, na koji nacin se selektiraju i biraju ucesnici, kako izgleda konkurs i da li ga uopste ima i jos mnogo toga, sve se ovo tesko locira u ispravnu kucu. Najpre, Parker prica o nekom svom projektu, svom snu koji zeli da ostvari preko ove emicije. Takva vrsta stvaralastva i projekata, za koje se emotivno vezujemo, svrstavaju se u V kucu, ali i X moze biti cilj kojem tezimo s tim sto je X strozija i manje emocionalna. V kuca u koji pada njen MO odrazva ovo o cemu ona govori, ali MO se nalazi u domicilu vladara X sto znaci da je njoj cilj i licna afirmacija jer je X kuca SO kulminacije i MA prirodna kuca pa se tu moze dodati nesto ambicije i zelje da se izadje u svet, a preko onoga sto smo rekli da V kuca znaci. VII kuca ovde mogu biti i konkurenti za ucesce u ovoj emisiji, ako ih ima, jer ne znam kako je sve koncipirano, a mogu biti i ljudi sa TV-a kroz ugovorni odnos ako se isti potpisuje. VII kuca bi mogla biti i emisija sama jer je ona TV projekat, V od III. Ovu derivaciju izvodim jer Tanja spominje neke svoje, licne projekte koje sada ovde treba odvojiti od projekta TV, te emisije koja bi njoj trebalo da posluzi za afirmaciju licnog projekta. Ono sto ovde jedino imamo je lak i brz aspekt MO i VE, nje i projekta, postavljenog u VII kuci. Povezani su preko negativne recepcije pa ovo moze znaciti da ce biti pozvana u uzi izbor i kasnije ispasti, jer nema aspekta izmedju MO i SA ili MO i MA, ili da ce uspeti da udje u celu pricu, ali na kraju necim nece biti zadovoljna jer to nece ispasti onako kako ona to zeli i ocekuje ili ce neke okolnosti ili uslovi biti izmenjeni. Kada su ovako nejasna pitanja aktuelna iskustvo mi govori da prva i osnovna asocijacija nosi najtacniju verziju, a to je ovde, ono sto je Leelu prvo uocila, veza I i III.
LeeLu
MARKAB
MARKAB

PostPosted: Wed Dec 03, 2008 7:49 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Hvala vam svima na dopunama i detaljnijim obrazlozenjima. Ovo pitanje jeste kompleksno i ja sam ga uzela u obzir iz vise uglova koje ste vi ovde i spomenuli te mi slika kako god da je posmatram, zbog lose postavljenih signifikatora i negativnih recepcija, jednostavno nije izgledala pozitivno.
Back to top
Mrs_Parker
RIGEL
RIGEL

PostPosted: Thu Dec 04, 2008 1:44 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ni meni nije jasno sta se sve posle prijavljivanja desava. Kod same prijave javlja se automat sa pitanjima. Prvo pitanje se odnosi na osnovne podatke o licnosti, drugo pitanje o cilju za koji se bori, a trece je vezano za iskustvo u plesu. Mislim da je to veza sa trecim poljem a da na dalje utice sve a najvise sam cilj ili san za koji se plese.
Po meni... cilj je dobar, iskustva imam, problem mogu biti moje godine. Ja cu biti sasvim zadovoljna ako udjem u ekipu... ne moram pobediti Wink
Natasa je u pravu. Cilj je i licni i opsti. Licni je u smislu "odstete" ili satisfakcije za nepravilno lecenje usled nepoznavanja ili neuvazavanja bolesti od strane lekara. Opsti cilj je skretanje paznje javnosti na ovaj veliki problem Srbije koji je "zabranjen" u Srbiji a od kojeg posledice ima mnogo pacijenata... samo dve smrti ove godine u skolskom dvoristu za koje se zna... Sama pobeda donela bi novac za osnivanje organizacije u kojoj bih i ja bila pa je to i moj licni napredak.
Elem kada saznam javljam Very Happy

p.s.
Ono sto je isto neizvesno je to sto ja ne znam da li imam snage za to i za mene i moje sapatnike fizicko naprezanje je opasno, al sa Marsom u lavu bi valjda izgurala.
razlicak
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 1:17 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Evo mog feedbacka u vezi pitanja od pre neki dan za podizanje stanarine-nije podignuta,odnosno jeste za troskove placanja struje,sto je nekih 3%,a to se slaze sa Natasinom prognozom da nece biti znacajno podignuta...hvala jos jednom. Very Happy
Back to top
katarina7
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Sat Dec 06, 2008 11:47 pm
PostPost subject:
Reply with quote

AstroSerbiana wrote:
Kako ti ovde ne govoris o nekom konkretnom kupoprodajnom odnosu, jer na konkretnu priliku jos uvek nisi naisla, koristila sam signifikatore I i IV kuce. MO, vladar IV, aplicira ka MA, vladaru I, ali tek posto promeni znak. Pre toga perfektira 120 sa SO. Mislim da ces stan naci posle vise pokusaja za 5-6 meseci najvise. Cinjenica da MO prvo pravi aspekt sa SO govori o tome da neces uspeti iz prvog puta. Taj ce stan, koji na kraju nadjes, biti veliki i veoma lep, moguce i u blizini neke vode ili sa izuzetno lepim pogledom u lepom kraju. Dakle, da uspeces da nadjes zeljeni stan, ali ne tako brzo i ne iz prvog pokusaja. Promena MO znaka moze znaciti i da ces odustati od kraja grada o kojem sada mislis ili od necega sto si sada sebi zacrtala da bi volela da vidis u vezi sa stanom. Neka promena prilika ti predstoji, ali na kraju, ce te i to zadovoljiti i ti ces kupiti lep stan.

evo i ja da potvrdim deo prognoze Smile
promenila sam odluku i više ne tražim stan u kraju grada koji sam želela-umesto vračara sam se odlučila za gornji dorćol i tuda zujim ovih dana Smile
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Sat Dec 06, 2008 11:56 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Znaci neces mi biti "komčica" (komsinica) kako kaze moja cerkica. Very Happy

Last edited by AstroSerbiana on Sun Dec 07, 2008 4:05 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
natali
OCULUS
OCULUS

PostPosted: Sun Dec 07, 2008 12:49 am
PostPost subject:
Reply with quote

proteklih dana začela se misao u mojoj porodici, da kupimo stan u beogradu.
ja sam zadužena da tražim stan..
da li ću uspeti da nađem odgovarajući stan, po prihvatljivoj ceni, koji je kraj beograda najviše naglašen u karti,za koje vreme bi se mogla ta kupovina realizovati?
da pojasnim..odluka je doneta,samo čekamo, da se malo stanje oko nekretnina smiri i stabilizuje..
finansijeri kupovine ćemo biti ja i moj stariji brat,a u njemu će stanovati onaj, kome se stan bude više dopao..a možda čemo ga i dati u najam..
može se posmatrati kao porodični stan..porodična investicija..

hvala Smile

Back to top
radmilam
BELLATRIX
BELLATRIX

PostPosted: Sun Dec 07, 2008 9:07 pm
PostPost subject: sramota me sto pitam
Reply with quote

Meni treba ljubav (partner, smeh, komunikcija, razumevanje, neznost, paznja, podrska i sex se podrazumeva)

Hoce li mi se ostvariti zelja da imam tako nesto? /Kako da prepoznam da je to-TO? Ili da se pomirim sa sudbinom... Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Goto page Previous  1, 2, 3 ... 171, 172, 173, 174  Next
Page 172 of 174
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1