| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Mon May 24, 2004 3:06 pm
Post subject: |
|
|
Aleksandra/Aleksandar, lepo ime ali tesko pogotovo za zensku varijantu. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
Aleksandra ALGORAB

|
Posted: Mon May 24, 2004 3:13 pm
|
|
Mislim da nam i imena odredjuju sudbinu?
Lepo ime, nego sta, ali dugacko. |
|
| Back to top |
|
 |
alexandra CASTOR

|
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Mon May 24, 2004 3:23 pm
|
|
Pavle Florenski kaze da svako ime nosi svoj potencijal i energiju. Nije dobro kada se skracuje i prilagodjava (kao u primeru Aleksandra koje je od Aleksandar), jer se deformise ono sto nosi. Divan prikaz imena Aleksandra je dao u svojoj knjizi "Imena". Pokusacu da skeniram i pustim kroz filter, mada ne znam da li ce ici cirilica. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
alexandra CASTOR

|
|
| Back to top |
|
 |
Aleksandra ALGORAB

|
Posted: Mon May 24, 2004 3:50 pm
|
|
| i meni na aisailovic@yahoo.com ako ti nije tesko. Sta se desava ako te neko zove po nadimku kao mene Saša, meni kad se neko obrati sa Aleksandra, ja se osvrcem okolo, ne kapiram da se meni obraca. Meni mama i tata nikad nisu rekli Aleksandra (ne znam koliko je to dobro ili lose), a seka me zove tako iz zezanja, kad ima nesto vazno da mi saopsti. Inace, nas dve bliznakinje se zovemo Aleksandra i Andrijana. Bas lepo i slaze se. |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Mon May 24, 2004 4:03 pm
|
|
Nadimak je neka vrsta prisilnog nametanja druge energije koju svojim imenom dobijamo, to nekada moze biti i dobro ako nam ime nosi losu energiju. U vasem slucaju to pomeranje je na kvadrat, i jos vise vas zbunjuje. _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
alexandra CASTOR

|
Posted: Mon May 24, 2004 4:07 pm
|
|
Al ajde se ti zovi kako ti je krsteno ime kad imas NE u III plus ME 0 NE ... pogresice, kao sto i u svim dokumentima gde treba da pise "Aleksandra" obavezno nesto izgrese... ili ime ili prezime, datume...  _________________ moj sajt Astrologija
Facebook - Sanja Perić |
|
| Back to top |
|
 |
sasa PELAGUS

|
Posted: Mon May 24, 2004 5:34 pm
|
|
| alexandra wrote: | ...u prevodu Aleksandar je onaj koji stiti ljude...
...tek da se zna!  |
Uprevodu Aleksandar je i radna skelA ako citas unatraske
Inace pravo ime mi je Aleksandar |
|
| Back to top |
|
 |
Zoran R ALGORAB

|
Posted: Mon May 24, 2004 7:36 pm
|
|
Preporucujem knjigu Svetlosna Formula od Spasoja Vlajica pomocu koje mozete izracunati kojom svetloscu zraci ime i kakav to uticaj stvara na coveka. _________________ Mogu da stignem bilo gde, odakle bilo!
Samo još da ustanovim kako. |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Mon May 24, 2004 9:58 pm
|
|
Aleksandra,
postoji i tumacenje ovog imena koje proistice iz paralelne, alternativne istorije koju je kod nas zastupao profesor Relja Novakovic, a danas je afirmise dr. Jovan Deretic. Kako alternativna istorijska verzija okrece naglavacke ovu zvanicnu pricu o evropskoj istoriji i Slovenima, tako se i ovo ime vezuje za Srbe. Po njima, Aleksandar je ime naseg porekla, a izvorno je glasilo Lesandar sto je znacilo nesto poput "dar suma". Les je jedna od drevnih srpskih reci za drvo i sumu. Grci su mu dodali prefiks A sto je bila redovna pojava u slucajevima kada su se sretali sa imenima i recima Hiperborejaca kako su nazivali varvare sa severa. |
|
| Back to top |
|
 |
Aleksandra ALGORAB

|
Posted: Wed May 26, 2004 3:16 pm
|
|
Ja tek sad procitala vase postove vezane za ime Aleksandra.
Bas su lepa objasnjenja.
A meni dadose muski nadimak, ne volim kad mi neko kaze Saska, a mojoj sestri zenski Maca. Da li je to zbog vrha III u Ovnu a Mars pada u Ovna kao i Merkur (MA 0 ME) na granici II i III kuce?
 |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Wed May 26, 2004 5:35 pm
|
|
| U tradicionalnoj astrologiji imena se vezuju za prvu kucu. Izgleda da ona veza sa drvecem i sumom o kojoj sam pricala u tvom slucaju ima smisla. Ascendent ti je u jarcu koji simbolise visoke sume i drveca. Ovo sa nadimkom astroloski ne mogu da objasnim, verovatno iz razloga sto Sasa ne znaci nista ni na jednom jeziku. To je neka vrsta "tepanja" kojoj su Sloveni skloni. Tako je i sa mojim imenom. Natasa je tepanje od Natalija. |
|
| Back to top |
|
 |
Aleksandra ALGORAB

|
Posted: Thu May 27, 2004 11:49 am
|
|
Hvala Natasa,
toliko sam puna suprotnosti, obozavam vodu (Riba), to mi dodje kao prirodna sredina, kao da imam škrge, ali sto volim miris zemlje i ukus trave, mislim obozavam sirovo povrce, volim i planine, išla sam i na planinarenje, ali mnogo više volim vodu i more.
Imam sestričnu Nataliju od 5 meseci (od moje sestre bliznakinje) i obožavam je kao i drugu sestričinu Stefanu koja ima 15,5 godina (od iste mi sestre) koju takođe obožavam. Kao i moju kćerku ANU (mali rak) od 16 god. i sina Aleksu (mali škorpion) od 5,5 godina.
 |
|
| Back to top |
|
 |
|