| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Sweet PELAGUS

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 8:21 pm
Post subject: |
|
|
Iiiii bre,sta ga ste napisali dok sam ja odspavala tri sata!
Kad cu ja sve ovo ?  |
|
| Back to top |
|
 |
dee BETELGEUZE

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 8:22 pm
|
|
| Ira wrote: | Dragi Dee, Bibliju sam ti ja istrazila dok si ti jos bio u osnovnoj skoli - to je za mene pitanje opce kulture , i definitivno nikad ne pricam o stvarima, koje nisam dobro proucila - '' povrsnost je majka gluposti '' - moja je omiljena poslovica.  |
Draga Ira, kakvo god pitanje za tebe bilo i koliko god ja balav bio dok si ti radila bilo sto ...to nit sporim nit je za ista relevantno, ja ti opet govorim da si se u ovome zaletila i bubnula i ostala ziva.
ovaj tren Bibliju nemam pri ruci, ali svakako necu traziti da mi vjerujes na rijec. zensku bozansku osobu naci ces na mjestima koja cu ja pronaci i poslati ti.
do tad, ja ostajem balavac i (potencijalni) lazov  _________________ http://www.astro-art.net - web zaljubljen u zvijezde |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Thu Apr 15, 2004 8:25 pm
|
|
| Quote: | | Eto i pored svega imas mir imas sve, niko te ne maltretira valjda a ti ne osjecas potrebu za djecom jos uvijek? Mozemo li se upitati zasto, posto si ti to vec iznosila na forum? Naravno to je tvoja licna sloboda Amin! |
Upravo tako - u pitanju je moja licna sloboda, odnosno, pravo na slobodan izbor. Nitko me ne maltretira, imam krasnog partnera i slozila sam si zivot tako, kako mi trenutno najvise pase. Nazovi to '' sebicnost '', poremecaj ili bilo kako drugacije, medjutim, moje je duboko uvjerenje da ja ne postojim na ovom svijetu da bih bila ideal zenske mudrosti po necijim tudjim mjerilima, vec ja postojim zato da bih bila Ira - jedina i neponovljiva, sa svim manama, vrlinama, ali i odgovornostima, koje to povlaci za sobom.  |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Thu Apr 15, 2004 8:29 pm
|
|
| Dee, malo ipak promjeni ton, jer na taj nacin necemo komunicirati. Ja ti nikad nisam rekla da si balavac i lazov, a takodjer te molim da mi ne govoris da sam bubnula i ostala ziva, prije nego sto pronadjes citat, koji potkrepljuje tvoje rijeci. Moze li tako - komunikacija sa postovanjem ili da ne komuniciramo uopce ? Hvala. |
|
| Back to top |
|
 |
dee BETELGEUZE

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 8:30 pm
|
|
| Ira wrote: | Upravo tako - u pitanju je moja licna sloboda, odnosno, pravo na slobodan izbor. Nitko me ne maltretira, imam krasnog partnera i slozila sam si zivot tako, kako mi trenutno najvise pase. Nazovi to '' sebicnost '', poremecaj ili bilo kako drugacije, medjutim, moje je duboko uvjerenje da ja ne postojim na ovom svijetu da bih bila ideal zenske mudrosti po necijim tudjim mjerilima, vec ja postojim zato da bih bila Ira - jedina i neponovljiva, sa svim manama, vrlinama, ali i odgovornostima, koje to povlaci za sobom.  |
sa ovim se covjek ne moze ne sloziti!  _________________ http://www.astro-art.net - web zaljubljen u zvijezde |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 8:53 pm
|
|
Slazem se Ira u vezi slobode tvoje!
Ne znam da li je to normalno za zivot. Sta kad bi tako sve zene, htjele da budu Ire
Je li slobodan izbor, je li licno misljenje necije licni izbor njegove duse, pitam se? Jer stavovi se mijenjaju. Evo sinoc sam imo zenu ravno 50 godina napunila i govori sa suzama u ocima da sad zeli djecu! Bila udata u Englesku, imalal dva abortusa, jer nije bio 'momenat' ali sad posto je konacno shvatila boji se da je kasno ali se nada. Plasi se je li okrutna spram djeteta da majka ima 50 godina? Ima u horoskopu MO 0 NE u 5 u Li 90 UR u Ca.....itd itd...Iskreno receno, bez daljnjeg sam i ja ubjedjen da sam bolji astrolog od sviju na ovoj planeti. Ali nesto isam siguran da moje misljenje je jace od onog sto pise u Bibliji ili da je moja slobodna volja ispravnija od onog sto postoji kao neki red?!
Inace imam jos jednog astrologa iz Amerike koja ima VE u Aq 90 MO 0 JU u Ta, i nema djecu. Samo ona pokusava da ih rodi trenutno. Isto tako ko ti bila okrenuta i cijeli je zivot protiv muske dominacije i ovaj referat sto hga ti gore napisa i ona mi pislaa cesto. I sada kaze da ipak zeli djecu, samo tesko nekako u tim godinama ostaje trudna...Opet, se misljenje promjenilo...
OK, to je vrlo hrabro da taj rizik preuzmes na sebe, samo kazem je li onda normalno da mi astrolozi smatramo da je MO, NE i VE zenski princip vise no muski? Nema smisla mnogo sta cini se. |
|
| Back to top |
|
 |
tetkica ANTARES

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 10:34 pm
|
|
| boki wrote: |
Samo nemojte zaboraviti i ja imam cerku koju sam citav zivot sanjao da se rodi i kad bih znao da bi ovo moje pisanje nju rastuzilo a kamoli uvrijedilo jednog dana kad bude u vasim godinama i trunkicu jednu jedinu, onda nek me nije! |
Boki,
da ne bi ovoga ne bih ti ništa napisala.I ne bih se apsolutno u sve ovo uplitala.Nemam šta da dodam,a posebno da oduzmem od ovoga što ti napisaše naše curice.Ja sam svoje proživjela.I drago mi je što sam bila "kuronja",jer da nisam ne znam kako bi preživjela i ja i moja djeca...
I danas mislim,da samo i zbog jednog promila rizika, žena mora da bude spremna u životu da,ako zatreba ,bude neovisna.I ne samo radi sebe,nego isključivo radi djece.A to koliko sam bila žena i živjela i na koji način svoj mjesec u djevici i veneru u ribama... uz podršku marsa u blizancima.To je moje pravo i moj izbor.Ja sam sve to svoje proživjela u neznanju i rekoh negdje tamo da mislim da je i bavljenje Astrologijom privilegija.Ali rekoh i da smatram i da se ne mora sve dobiti.Po meni je daleko bitnije da dobijemo ono do čega nam je stalo i da smo zadovoljni sami sobom.Odkuda ti ideja Boki da svaka žena treba da teži tome da živi svoj mjesec i svoju veneru,onako kako ti misliš da to treba da bude. Eto,samo da te to pitam.Pa zašto onda Boki zbilja nepoštuješ hljeb koji jedeš...pa nećes valjda reći da se svaki mjesec i venera može živjeti na taj tvoj način i po tvom uzoru,gledano čisto astrološki ,čak i kad bi se to i htjelo.Meni lično apsolutno ne smeta tvoj način razmišljanja i tvoj stil življenja i gledanje na to, sve dok ne počneš polemisati na ovakav način.
A može se reći,čak i uvredljiv.I ti kažeš da si patrijarhalan i da poštuješ ženu,kao ženu.Pravo da ti kažem,nisam više baš sigurna.
Moje kćeri znaju da imaju moj blagoslov i da ću ih uvijek podržati u onome što odluče,jer su tako vaspitane,a doći će vrijeme Boki,kada ćeš i ti drugačije razmišljeti.U to sam ubijedjena.I samo sam zbog toga sve ovo napisala.Zapamti ovo Bokulence,jer će tetka možda već tada biti "blaženo opružena"
tetka  _________________ zaljubljena u zvezde i zvijezde |
|
| Back to top |
|
 |
amazonka BELLATRIX

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 11:39 pm
|
|
One nisu ono sto si trenutno ti i slicne tebi niti ce biti. Kandicka posebno. One su u umjetnosti dale koliko mozda nijedno materinstvo nikad nece. I nemoj to da mi podmeces, kad te molim ili necu odgovarati vise pa nek procjenjuju drugi. Ja ne pisem o zenama suptilno, kazes. A jesi li ti sigurna da si upoznata sa mojim pisanjem?
....ali svaka je imala problem u ljubavi,vrlo rijetko porod(Isidora,Desanka,Ognjenovicka itd)...ja ih zovem kurulje,kao sto sebe zovem....
Toliko o mom podmetanju.Ovo svako moze procitati u tvom prvom postu na ovome topiku.
Ko su te kao ja i slicne meni?Ostao si nedorecen za tvoju omiljenu nalepnicu,odnosno etiketu.Koliko se secam ti si ovde taj koji navodi da je redak i da srece samo retke:roll: Valjda bi ti bio dostojan njihove elite, posebno kada bi cule neke tvoje stavove,prosto ti ne bi odolele
Ja se divim njihovom delu i nikad nisam rekla da bi im mogla prici ,pa te molim da mi to ne podmeces.
Ono sto sam procitala dovoljno mi je.Doduse u zadnjem postu bio si malo suptilniji,ali svugde provejava tvoja zadrtost.
Da, ja poznajem vecinu i pokazujem ti ako hoces da mi vjerujes kako poznajem vecinu brakova medju hirirzima ili ne znam kojim muskijim zanimanjima. Na osnovu statistike koja je naucni metod. Da sve zene koje su hirurzi su drcnije, muskobanjastije, i ne daj boze da neka svrati na ovaj forum i ovo procita tek bi se proveo ko bos po trnju. Te su kuronje i po! Svi koji se bave modom ( sem trgovci modom ) su izfeminizirani. Od Boska Jakovljevica do Panjkovica, Nevena Boskovica ili koga oces, zar ne?
Dirljiv si Boki.Eto verovacu ti.Narucito posto ti LICNO poznajes vecinu,ali pazi vecinu, brakova medju hirurzima.Meni se ponekad cini da si ti zavirio ne samo u svaciju dusu kako si negde rekao da si u stanju,nego i u svaciji krevet.
I sta ti to znaci da su zene hirurzi drcnije,muskobanjastije,kada to zena po tebi prelazi tu nedokucivu medju "obicne" drcnosti?Mozda kada je zdravo polemicna,ili kad kaze sta misli ili kad se usudi da nasem "sveznajucem" astrologu Bokiju protivreci?
I opet svi,ali pazi SVI koji se bave modom...da i u tim krugovima nemas prijatelje pa si licno upoznat.Samo ti pricaj u globalu i proglasavaj to za aksiome,ali znaj dok postoji i sacica ljudi kod kojih to nije tako(bilo kod zena hirurga ili muskaraca u modi)to je obican zatucani stav i sigurno vredja te ljude.Ali koliko vidim tebi je pojedinac zanemarljiv,ti si covek koji sve sklopi o cas posla,a ja nikada i zbog tog jednog pojedinca ne bi stvari trpala po fasciklama.Ali valjda su pojedinci samo zanemarljive sitnice.To su vrlo opasna uopstavanja Boki i ovo sto cu reci nije direktno vezano za tebe ali tako su pocinjali mnogi lincevi u istoriji,kad bi se statisticki ili iskustveno utvrdilo da su Srbi krivi,od bomba su stradala i deca na nosi.
Ja ne negiram da zena ne moze biti sportistkinja i majka, taman posla. Samo je to rijetka pojava da zena bude kik bokser i musko pjesnik. Ili moze, zena da bude padobranka i majka 4 djece, ali to je cudo, da ima
Samo sto to ovaj zivot ne da ne nudi u izobilju, no je rijetkost!
Dobro je da i ti tako redak primeti da je nesto retkost i kao takvo zasluzuje punu paznju.Za ovo nemam primedbi.
Sto mozda predstavlja i vjerovatnocu da sam izabro kao maler sve one koji imaju problem? Vid bogte, mozda ih ja privlacim takve.
Jel` ti ono negde rece sto zracis to privlacis?Vidis mogao bi malo da preispitas to stanoviste
i ja umovanje kao ono sto se pita i skrece osjecaj da bira okrivjujem cesto vise nego te nke muskare koji ne mogu da im naidju da budu srecne.
Je li ti po njihovom umovanju raspalis?Vrlo suptilno Boki,nadam se da od tebe ne izadju jos vise "poremecene"...Ne zapitas se nekada da mozda veliki broj muskaraca ne moze da im parira po tom istom umovanju i da je to veliki problem.Pa ne dozivljavaju sve zadovoljstvo samo iz materice,nesto im valjda ide i iz glave.A da, mozda bi po tome i govor bio suvisan nego bi postojao samo govor tela i dusa....vidis mozda to i ne bi bilo tako lose ali ne bi nam Bog onda dao razum.(bez zmije i Eve ovde molicu)
Znam mnogo zena koje su daleko od bilo kakvog "umovanja",i ne zive samo iz "sebicne" VE,vec i iz materinskog,briznog MO pa pored sebe imaju i trpe svakakve budale koje ih maltretiraju i rabe ono najlepse u njima.Sad cime su one to zasluzile a posvetise se iskljucivo porodici,gaje s ljubavlju decu,cime li one sad to zrace?
Pre ce biti kao sto neko rece da sve propada i lepota i dobrota ako nije rodjeno sa zubima.I naglasavam,ja ovde pricam o stvarnom zivotu, a ne o nekakvom idealu dobrote koja kao takva sama po sebi i ne treba da ima zube.
Duso bar bi tebe opustio lako i ne bi pozeljela da me izbjegnes. Natravno, ukoliko ispunjavas ovaj tvoj uslov 'normalna' pa pozelis ono sto ti moze privuci paznju duze
Ovo je bilo i vise nego duhovito
Tvoja Jovanka ili moja, bome i u zbjegovima i na njivama i u sumama i u pojatama radjale. Zato sto je Mjesec htio, najplasljivije bice se nije bojalo dje ce zanociti sa bebom, a danasnjoj zenskoj 'umnoj' ambiciji, treba komoditet??? Ne to treba Veneri vidis, a ne Mjesecu, Venera oce vjecno da zivi. Zato razvodi i zato nema djece vise i zato nema niceg. Venera plus komfor njen, plus njena ambicija da bude 'umna' uz pomoc Marsa, unisti svaku porodicu.
Moja baba Jovanka iako velika majka mnogo je polagala u "umovanje"kod svoje dece.Pitam se zasto?Verovatno je negde duboko znala da ce im ono pomoci da budu jos svesnije,bolje i plemenitije individue.Pa ne znam kako bi ti svoja ubedjenja preneo "siroj javnosti" da nema te jadne "misli".Valjda bi je "isijavao" iz sebe...ili da ...ne bi to morao uopste da objasnjavas "pravim" zenama,"ljubavno ispunjenim klijentkinjama",one bi sve to same po sebi znale.A onda bi tvoja "misija" bar kao astrologa(vidis ja sam brizna,pa te ne ogranicavam samo na to )bila suvisna Boki.Ukinuo bi lepo samog sebe.
A sto se tvoje malicioznosti tice opet si je pokazao kada si drsko postavio Iri pitanje o njenim licnim stvarima.Pricas o nekoj svetosti a ne znas da primetis sta bi moglo da bude sveto drugim ljudima.Kao sto rekoh nikad od tebe dzentlmena. |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 11:49 pm
|
|
hebes ga tetka, ako znam vise kako da napisem a da nekog ne zacnem
i kako da mi neko odgovori, da mi odgovori na ono sto ja pisem, a ne da iz toga izvlaci sasvim deseto, cak nevazno i da ga veze sa onim kako oce, a ne sa temom
a narocito odavno sam se pomirio da mi neko procito pismo kao cjelinu dje jasno postoji uvod i kraj a koji imaju sintezu neraskidivu..valjda, ili bi ja to volio...
mada znam sto je tako..igram se na ivici brijaca, drugacije ne mogu da vam objasnim izgleda...
evo tvoj primjer kako zakljuci Tetka:
| Quote: | | Odkuda ti ideja Boki da svaka žena treba da teži tome da živi svoj mjesec i svoju veneru,onako kako ti misliš da to treba da bude. Eto,samo da te to pitam.Pa zašto onda Boki zbilja nepoštuješ hljeb koji jedeš... |
ali stvarno dje ja to kazem da treba da zivi kako ja kazem??? Non stop tvrdim da treba da zivi zensko ko zensko, da zivi ko MO i VE i NE ili sta je vec zensko u horoskopu ako se ikad slozimo, e to sto se slozimo za to kazem da treba da zensko zivi vise no muske osobine, a u muske osobine vise smatram MA, SO i SA...i sva prica je u tome i ni u cemu drugom...ili sam ja stvarno neko ko je toliko smusen pa se ne razumijem ili je ovo toliko susgestivno pa se mnoge zenske nadjose uvrijedjene jer sam im dirnuo KAO slobodu?...naravno da razumijem da je neciji vladar muska planeta i obrnuto nekog muskraca zenska..sve je potrebno za duh uvijek bilo!...zato smo i stvoreni od svega...sve to znam dobro...zar stvarno mislis na osnovu svega sto napisah dosad da bi taj previd napravio i d abi ovako se glupiro ovdje da nisam nedje uvjeren da je tako i ne uvjeren no vidim ko iz aviona, da je svako zensko drcnije ako nema ljubavi, dok je musko ne poklopi ne moze da prede ..ovo se salim naravno...
ali znas onaj neurozis zenski, uvece svadljiva nikaka, ujutru se probudi nasmijana, opustena...mrak je izlijecio
e, to je valjda ljubav neka u stanju uciniti...ta ljubav je moguca kad?...kad neko moze da ponudi svoja osjecanja prije svega pa tek primi zauzvrat...sta to zensko moze da ponudi mukarcu, a sta muskarac zeni?....eto, valjda znam da voli ljepotu vise no pamet svaki muski libidom svojim!...to je prirorodno za muskarca, da jurne na zgodno zensko no na nesto inteleigentno ko AZDAJA???...tako i zensko, sta ce zeni musko koji je placljiv i intelektualac neki???..treba joj zastita, moc njegova ma kakava da privuce njenu Venericu itd...to je ta prva hemija...ako toga nema nema pravilnog izbora...pa tek onda dodje ako neko zensko ima SO u Vi da voli i tipa koji recituje Lorku otkud znam...ili muskarac ima MO u Sa pa voli mudro zensko koje savjet takav moze dati ili VE u Li koja se oblaci fino i mirise ne znam kako itd...to su finese...
i sad, zensko nema da ponudi muskarcu od svoje VE ili MO nista ili manje...i onda prirodno nema izbor veci...ili je zenskoj slab Mars ili Sunce i opet prirodno izbor slab...sto zena vise zivi MO i NE osjecanja su jaca, i ona prirodno privlaci samo probranije, koji joj najperfektnije dijete tih polozaja MO i NE, moze napraviti...dakle, zensko cijelog zivota sanja o muskarcu koji ce joj najperfektnije dijete napraviti u obimu koji joj je dat i nista drugo! Venera sanja o mnogo cemu drugom, no to je sad nebitno, to dozivi vrhunac, ako nema nastavka, a nastavak su djeca rijetko kad traje duze, sem ako je i muski izmorenijeg Marsa, sunca itd...dakle sve je uslovljeno, ali postoji i red, sto je zdraviji zenski princip kod zene ispravnije ce odabrati, nece se prevariti u izboru muza...sto je dalja odatle teze ce naci...no isto tako postoji nepravda u zivotu, neka zena dobila MO u Aq i ne ide joj se u brak ko nekoj koja ima MO u Ta...ali i taj Mjesec ce uci u brak kad tad, ako ga zena imalo zivi i ako joj osjecanja spram muskraraca nisu na kasikicu...kad zasutavi svoju jurnjavu, ete prilike da prasnik i tucak odrade svoje...znas li koliko sam vidio horoskopa kad zena tipa MA u 5 0 ME a ona nikako da ostane trudna, a ja joj kazem ne stize muskarac da ga napravi stalno juri kad je vrijeme mresta, nije kod kuce itd...pa do ozbiljnijih stvari...
no sve ovo Tetka iako me zalosti kad vidim ovoliki gnev da sam izazvo, jer vidim da sam potrefio u zicu licne intime, nedje sam miran...a znas sto? jer znam koliko njih imam koje su uspjele mojim savjetom i da se udaju i da dobiju porod i da stvore i ljubav jacu...bas ovim nacinom sam razmisljo kosto ga ovdje prezentujem....i bas zbog toga sam opusten, jer imam rezultat od ovog nacina misljenja!...mozda bas tih par beba koje su se rodile i kojim sam u neku ruku kum, mozda me samo one jednog dana opravdaju pred onim gore, sve moje promasaje i sva moja snovidjenja kriva i sva moja lupetanja astroloska...i da ima astrologija smisao, jedino mi je to utjeha nekad....jer ti dobro znas koliko ja sumnjam u astrologiju...prema tome vjeruj mi Tetka, to samo trzim od tebe, ako mozes vjeruj mi, vjeruj mi u namjeru dobru ako ne u moje znanje...ako vidis da ne mozes ti reci...ali nemoj mi to raditi na ovakav nacin:
| Quote: | | Odkuda ti ideja Boki da svaka žena treba da teži tome da živi svoj mjesec i svoju veneru,onako kako ti misliš da to treba da bude. Eto,samo da te to pitam.Pa zašto onda Boki zbilja nepoštuješ hljeb koji jedeš... |
Jer to nidje nisam napiso da zensko treba da zivi kako joj ja kazem??? ...treba da zivi kako moze da zivi, ali svakako vise zenske no muske elemente horoskopa...to svo vrijeme kazem i nista drugo! i da je misljenje muska stvar, kosto je vjera zenska..i da se nikad musko ne moze jako i iskreno pomiliti Bogu koliko majka za zdravlje svoje djece, kosto ni zensko dumati o smislu koliko Frudrih Nice!...
 |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Fri Apr 16, 2004 12:25 am
|
|
Amazonka dosta smo pisali ponavljajuci...meni nije cilj ni bio tebe ubjediti u nesto, a pogotovo ne tako sto bih ti ponavljao sta sam rekao a sta nisam, dovoljno sam napiso da ljudi procjene sta sam mislio...uglavnom okrenula si sve, valjda ti odgovara tako...vidim da si shvatila licno i meni je zao zbog toga...ono sto mi nije zao jeste, sto bih te ja uvjeravo u nesto drugo kad si ozlojadjena kroz to, i da samo izazivam vise tvoj gnev preuzimajuci svu promasenost takog nacina zivota na sebe...prvo ti je kriv Milekic, sad ja, neko ce treci biti posle mene...to je meni smjesno da nekom neko moze srusiti vezu, nagovoriti momka da ode od nje???...prema tome takvi stavovi su teski zbog emotivne situacije u kojoj se nalazis, i ja sad stvarno shvatam, jesam maliciozan, ispo sam iako mi nije ni na kraj pameti bilo tako nesto, nisam smio da se upustam u ovo...vise sam htio nacin astrologije koji se prezentuje da kritikujem, da kritikujem sve promasene ideale i ljubavi koje zive kroz bjezanje u astrologiju...vidim sve zene koje se bave da su iz tog razloga tu, manje vise...
i eto, ubjedila si me, jesam maliciozan, jer sam vidio tvojih par clanaka na ovom forumu i konstatovo tvoje ponasanje svadjalacko, a previdio da ces i to uzeti tako licno iz desete digresije u ovoj diskusiji...kazem zao mi je zbog toga, ali ostajem pri svom stavu...opet bih piso ovu temu, samo ne bih te nidje pominjo i 'maliciozno prozivo' , sa drugima bih diskutovo da sam mogo birati...
to za Iru, nemas problem, ima VE u Aq shvata ona to drugacije...a i da ne shvata pito bi je jer ovdje se licno nudim o meni se najvise zna, licno i zahtjevam od drugih. Prema tome mogu. Ko nece da odgovori sa njim i ne pisem se i eto... |
|
| Back to top |
|
 |
amazonka BELLATRIX

|
Posted: Fri Apr 16, 2004 1:13 am
|
|
Previse sebi dajes znacaja Boki.Ama bas ni za sta mi nisi kriv i takvi kao ti ne mogu da me povrede.
A to da je Milekic "nagovorio" mog bivseg decka da ode od mene je tvoja proizvoljna interpretacija.Taj decko je i danas uvek tu pored mene i za mene.Cak i da je istina to sto ti kazes samo tvoje iznosenje toga kao glavne poente ovde jos jednom govori o tebi.Sa takvima naravno nikad nisam miroljubiva.
I drago je i meni da prekidam ovu diskusiju sa tobom,jer dva sveta smo,hvala Bogu. |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Fri Apr 16, 2004 1:43 am
|
|
Boki,
Cela prica nije pocela sa mnom i mojom molbom da se pogleda moj horoskop vec sa mojim zahtevom da, u skladu sa temom topika, pogledamo na tvom i mom primeru kako se odredjuje temperament i fizicka konstitucija. Prvo cega si se ti "uhvatio" jeste prica o mojoj veneri koju valjda nisam "izivela" pa se iz tog razloga danas neuspesno bavim misljenjem, a neuspesno je prema tvom tumacenju zasnovanom na faktorima moderne astrologije. Svaki moj pokusaj da ti objasnim da ja mislim ne zato sto nisam "obljubljena" vec zato sto sam takva oduvek, sto je to moje istinsko zadovoljstvo, nije naisao ni na najmanje tvoje razumevanje. Ti si nastavio uporno tvrdeci da ja svoju veneru ne zivim jer je tako po prirodi stvari i dokle smo dosli, do toga da smo ja i jos po koja zena sa foruma "kurulje" taman koliko i gospodje Kandic i Pavicevic. Ispade kurulja i ona sa snaznom, da ne moze biti snaznijom venerom i ona sa jakim marsom. Sluzi li tebi icemu astrologija kad ovakve zakljucke izvodis? I nemoj mi samo reci kako nisi mislio na mene vec si nesto drugo hteo da kazes. Ja Bozidare nemam problem sa polom, niti mi je, osim tebe, ijedan muskarac rekao da nisam dovoljno zenstvena, cak sta vise, suprug mi "zamera" preveliku zenstvenost, popustljivost, osetljivost i pasivnost. Zahtevas da te "nadgovorim" cinjenicom. Kakvom cinjenicom? Nisam ti je u muskom principu dovoljno i to je moj najveci problem. Nemoj zakljucivati na osnovu utiska koji dobijas citajuci moje tekstove, zakljucuj iz mog horoskopa. To sam ti i sugerisala kada si pricao o neafirmisanosti moje venere koja je toliko "ziva" da si me ti, kao jedini muskarac koji je takav utisak stekao, iskreno iznenadio. Niko me, sem tebe, takvom ne vidi, svi koji me poznaju opisuju me kao MO i VE i svi od mene "traze" malo vise ambicije i prodornosti, i otac i majka i suprug i prijatelji. Jedino ti "preokreces" stvari i ne vidis ono sto je i pocetniku u astrologiji, u mojoj karti, jasno. I nije istina da samo "neobljubljena" zena misli. To je moguce samo u tvom licnom iskustvu jer ih, izgleda obljubljujes u pogresno mesto.
Nisam ja ta koja je zakljucila nesta o tvojoj muskosti vec sam rekla da je tvoj subjektivni osecaj da se kao muskarac nisi dovoljno afirmisao. Ti si taj koji o sebi tako misli, a ne ja.
Sto se tice tvoje opaske da "moderiram forum kako ga moderiram" i da se "bavim astrologijom kako se bavim" i da u mom radu na ovom forumu "nema duha", pre svega zelim da te uputim na topik za kritike i komentare gde mozes da izneses sve konkretne primedbe koje imas na moje moderiranje. Sta tacno podrazumevas pod izrazom "duh" nisam razumela. Ako mislis na duhovitost, moram da priznam da, na zalost, nisam posebno duhovita osoba, ali mislim da moj zadatak na ovom forumu nije uveseljavanje i zasmejavanje posetilaca. Ako si mislio na sadrzajnost mojih misli i nekakvu filozofsku tezinu koju (ne)nose, tvoje je pravo da tako mislis. Medjutim, dok upucujes jednu takvu kritiku nemoj zaboraviti da onaj XLC-ov smajli, koji ti je toliko zasmetao, na jedan drugaciji nacin veoma slikovito govori o sadrzini i filozofskoj tezini tvojih tekstova. Jako lako kritikujes druge, a jako tesko podnosis kritiku na sopstveni racun. |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Fri Apr 16, 2004 7:58 am
|
|
Amazonka, nista neizokrecem cini mi se, ali kad te cujem kako velis, bome ko da izokrecem. Samo cu te podsjetiti na tvoje prvo pismo na ovom forumu koje si napisala i kad niko nije htio da ti odgovori par dana pa kad si meni pisala i pitala sto je tako. Onda necu ni da ti napominjem sta si pisala meni na private oko tog famoznog slucaja? Ti kazes sada da je to sasvim drugacije. OK sve nije nikad bilo ovako, ajde da ispadanem dzentlmen po prvi put da zastitim tebe i da kazem da sam sve izmislio. Mir, prekidamo komunikaciju, ti nisi svadjalica, ti nisi ta koja preokreces, ti si ta koju napadaju bez povoda, ti nisi ta koja je dosla u tom tonu na ovaj forum, nisi ta koja kazes sto se prepisuju knjige medicinske iako ne znas da je tako a kamoli meni da neizvrces i poturas sto nisam rekao, nisi nista, ja sam tak koji je to. Eto.
Amazonka, sve ti vjerujem. Ozbiljno. I da nisi ambiciozna dje treba da budes i da su tvoji bliznji zaista u pravu! Ali i vjerujem dje jesi ambiciozna, u ovoj TA koja je slicna tvom duhu, kosto je moj nacin rada slican mom duhu ili svacijem njegov rad, njegov potpis. Tu smo ambiciozni svi onako kakvi jesmo. Vidis i ukucani primjecuju da nisi ambiciozna na nacin kako bi valjda trebala biti horoskopski, Bik ti taj potpis, vladar svega, volja njegova fiksna iz VE 120 JU, i ti nisi ambiciozna? Je li to moguce? Jeste i nije. Nisi u onome sto valjda treba da bude ambiciozno vjecno, i ja ti tu dakle ispravno jesam reko, tvoja VE u TA u 10 ne zivi cim oce okultno a ne svetovno, to vide i roditelji i dragi da nemas po tom pitanju ambicija iako si naravno ti sasvim zensko, moras biti sa tim elementima pa i da si kap, dovoljna je jer je vrh zenstvenosti, a i ono je svetovno vjecno ono sto je vrh sjajni VE u TA u 10 120 'tvoj vladar' JU koji je u Co koji isto nije ambiciozan valjda sto je u Jarcu 'slab' pa ga ne priznajes dovoljno, pa eto nije ambiciozan nimalo itd...Nisi iz 'moje astrologije' nimalo, nisi ni iz ME 180 UR, ni iz SO 180 PL, ni iz NE 180 SA, jer se to naravno ne racuna ko po pravilu svakog TA koji kao sto navedoh mahom imaju lose aspekte tih UR NE i PL na vladare horoskopa ili na misljenje.
Dobro se sjecam da sam ponudio samo moj horoskop a da nisam trazio tvoj. Kad si ga dala ja ti reko sto sam reko. Ti meni sto si imala isto tako. I sta je tu lose polemisemo, kazes JU vazdusni ja kazem jok i smijem se tome, ti jope jeste i tako je islo. Pored mene moze stalno. I onda fino primjetim ko se okuplja oko takvog nacina misljenja. Ko te podrzava, interesuje me sta ih je ponukalo, na kraju interesuje me zato sto je tako pretezno u astrologiji u svijetu, hladno, cista racunica koja skripi, i za to kazem nema duha jer nema ni zakljucka. I onda dolazim do onoga zasto zene idu u astrologiju. Zasto ambicija njina to zeli? Polazim od toga da si vrh po horoskopu po Veneri tvojoj koja bi trebalo da bude nevidjena radost i kako vec rekoh obljubljenost i koja ce prije zeljeti Oskara ili fasion week da pogleda, no i trunku udubljivanja u okultno jer je okultno blamira a ona to nikako ne bi zeljela, a zelja jeste koja se ispuniti mora u drugim oblicima zivota ako ikad dodje do izrazaja. Naravno, u tvom horoskopu postoji maksimalno naglaseno okultno ali iz SO u Pi u 9 180 PL i ME 180 UR i posebno 100% iz vladar NE 180 SA u Ge koji jeste misljenje nebulozno po MA, a posto je ti neprihvatas onda nije. Naravno tvoja Venera zivi ti jesi voljena i umijes voljeti niko ti ne spori. Samo kazem da VE nije uspjela kod tebe da te odvrati od okultnog i prokazanog, pa zakljucujem zato sto dovoljno ne zivi, a kad ona 'dovoljno' zivi licnost po ma kojoj astrologiji nema vremena za bilo sta drugo sem za nju. Ti si ocigledno primjer kako joj se moze oduprijeti, i kako se moze sici u klizak svijet okultnog koji je uzasava. O tome sam govorio i opet ponavljam, i opet kazem sada pogotovo kad mi potvrdjujes sta kazu roditelji i bliznji da nemas ambiciju u svetovnom, sto je nemoguce ako VE zivi kod tebe odnosno moguce posto ne zivi kako ja rekoh!
I onda dolazim do toga zasto to zena ide u misljenje. Kazem da zeni nije imanentno da misli posto ona oduvijk ZNA! A zna iz MO i NE ako bas ne zna iz VE, iz osjecanja sve zna ako ih zivi. Cim, traga umno, znaci da ih i dalje zivi, ali vrlo slabo. Takve koje moraju to uciniti primjecujem da su bez braka, bez ljubavi ili bez poroda ili sa velikim problemima koje nosi majcinsko i suprotni pol. Kad ugledam Amazonka te podrzava, Ira i ovaj sto vise voli vizuelno da oslika, a koji je neka logika po dosadasnjem pisaniju sto se bavi astrologijom od 92 ali zasiceno pa oce da zaboravi sve kako bi poceo novo i eto ajde i TA, a koji inace nema trun imaginacije, sem u ovim rektumskim shvatanjima zivota. I onda vam kazem zasto je to tako. Zasto zena mora da ako oce da da dijelo umjetnicko ili ma koje drugo, cesto bez ljubavi, to joj postaje ljubav najveca cim se bavi, jer zena kad daje nesto onda daje do kraja iz osjecanja i nema vremena za nista drugo. Navodim knjizevnice nesretne u ljubavi a i sretne sa dijelom koliko neko sa svojom djecom reklo bi se. Vi kazete da sam reko i da su one kurulje?! Ja kazem da bi bile kad ne bi dijelo imale! aLi njih su 3, vecina zena ipak nema i ostaju kurulje u tom smislu. Ili imaju evo ti Isidore Bjelice 2 djece, ali isto trzavice sa Bokanom, i udaja za Pajkica koji se 3 puta zenio itd itd...Dakle, svako zensko koje je posveceno umjetnosti ima problem sa ljubavi velik, a kamoli one koje hoce karijeru svetovnu. I zakljucujem, a i navodim vas kao primjer da tako ispada. I tu ko da sam u osinjak pogodio. Saznah vise o sebi nego o vama, izgleda. Ako, vrijedno je truda.
Bez obzira sto je uvijek moglo sa moju stranu da se vodi vise racuna o vama i tom dzentlmenstvu kako rekoste i dje imam zaista par rijeci koje vama dodaju gas, sve ostalo i pored vasih odgovora ostalo je kao cinjenica. Da zena koja zivi MO i NE a i VE, nema potrebu za astrologijom jer Zna oduvijek zato sto pravilno osjeca, naslucuje, mudra je. Pametnija od svakog muskaraca iako je njemu dato misljenje vise, mudrija od svakog muskarca iako se pogresno smatralo kroz istoriju da su to upravo muskarci, jer se zena nije mogla baviti umjetnoscu niti filozofijom. Ostalo je kao aksiom da je u tim zenskim elementima skrivena Vjera, Dobrota i Majcinsko. Svetinje su od zene! Ako zena ima sumnju a pogotovo ako ide u astrologiju ( rekosmo da su zene pretezno astrolozi ), onda nema Vjeru, ne zivi NE ili MO, jer ko Sumnja ne vjeruje! Ako zena hoce karijeru prije no porodicu i ako vjecno prolongira svoje maternstvo vadeci se na materijanu situaciju i polozajem u drustvu, demantujemo odmah sa bakama koje su zivjele mnogo teze a radjale. Pogotovo ove dinarske babe, koje su bile opasne zene, ratovale protiv Turaka uporedo, radjajuci djecu reklo bi se, pa zar je njima ko smio narediti od muzeva da rode po desetoro? Da vidim kako bi se proveo taj dasa koji bi to ucinio, bio bi uskopljen za primjer. Naravno postojala je tiranija od muskaraca vise, ali zene su u tim krajevima oduvijek postovane i pravo glasa imale, narocito odluku oce li roditi ili ne - samo sto su izgleda neke danasnje zene imale po koju baku koja se okretala na drugu stranu sa izgovorom boli je glava. Koju to boli glava kad joj ga lola zataraka?
I sigurno ne bi zanosile da nisu vidjele da tako treba. Da nisu osjecale. Danasnje zene to ne osjecaju izgleda, sta drugo reci. Nece nimalo da trpe. Ne moraju. Kurvaluk postoji ko nikad reklo bi se, a kad postoji kazemo da radi opet MA vise kod njih jer to je muski princip da ima zensku na noc i nikad vise a da ga 'dusa ne zaboli'. Prostitutke mahom imaju jaci Mars u horoskopu nego Veneru i Mjesec, jer obraz se na silu mora okaljati, drsko. To su zene prihvatile vise no materinsko, gledajuci na broj razvoda, neudatih, na broj abortusa.. I duboko su nesretne tim nacinom zivota, a to znamo kako? Zato sto ne moze zensko da zalegne tako hladno ne vezivajuci se a da joj radi MO i NE kao pozitivna osjecanja. Naravno da nisu zene postale za jednu noc, postale su i za jednu godinu ili dvije, ali razum ih prije ili kasnije odvede. Nece da trpe kao bake. I ne trebaju! Zaista su muskarci okrutni bili vise no sto su zene danas same sa sobom i to je posledica toga, sasvim jasno! Samo cemu vodi tako nesto, da li zena moze biti zdrava psihicki ako ne zivi kao zena, kroz osjecanja?...I naravno ne moze neka da zivi sa MO u Co ili Ar koliko neka kao MO u Ta ili Pi! Ali i moze koliko moze, samo je beskrajno tuzno po zenu ako prihvati muski princip znaka i izgovor da joj je tesko i da je ne postuje niko itd...
Je li ima ko od vas na ovo sta da kaze ili nema? Sve sto kazete za mene, sve vam je istina, da odmah skratimo. Ako treba i ja onu sliku rektumsku da stavim sam sebi, nije problem nikakav, u pravu ste. No, ajte malo o ovome pa da zatvaramo ducan. Da se ne ponavlja stalno jedno te isto. |
|
| Back to top |
|
 |
Jupiter SIRIUS

|
Posted: Fri Apr 16, 2004 8:04 am
|
|
Bice da se Venerbrbljivica zagrijava za Rx. Retro, retro, hare krishna, hare krishna, hare hare...
Ode nam Brus Lee u Raka. Jos malo.  |
|
| Back to top |
|
 |
Jupiter SIRIUS

|
Posted: Fri Apr 16, 2004 8:10 am
|
|
| No bice da je blizina smetljista aprila 19. na samoj ivici sebe i sopstva, koja ima svoj dramaticni par na bik/sunce-skorpija/mjesec osi maja 4. |
|
| Back to top |
|
 |
|