| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
boki SPICA

|
Posted: Tue Feb 03, 2009 6:48 pm
Post subject: |
|
|
To je jaka poruka. Subjektivna koja kao da je starila i mladila sa takvim iskustvom nedvojbenim pa odatle tako nesto i zakljucila i spasila svoju dusu.
Mi pitamo posto nismo svjesni toga kako je to moguce, ostavljajuci za razliku od vas mjesta tvom zakljucku da je istina. Vi to vidis nikad ne cinite? Zasto, jeste li 100% sigurni da ste ispravni na tom putu?
I ovakvom porukom svakako bi trebala => morala, da kazes kako to zakljucujes nedvojbeno, kaze ti svaki astrolog koji radi na ovaj nacin?!
Osim toga, ti si nam eksplicitno rekla da vjerujes u magiju, demone ovim. Kako ih raspoznajes, odakle se javljaju, zasto bas u nasoj astrologiji? Time mi slutimo da se mozda bojis i za sebe. Pa pitamo ko ti garantuje da je tvoje znanje neutralno, blagosloveno, rajsko, ili sta vec...
Izvoli, ja sam, sluteci da si time upoznata odnekud zbog tvog horoskopa neptunovskog, uvrstio ovu temu. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Tue Feb 03, 2009 7:15 pm
|
|
O cemu ti pisem sve vreme. Ja u magiju ne verujem jos manje u demone, nesto si pogresno skontao ako pod verovanjem podrazumevas simpaticku vezu sa pomenutim. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Thu Feb 05, 2009 4:32 pm
|
|
| Quote: | | Ja u magiju ne verujem jos manje u demone, nesto si pogresno skontao |
Ne sudim u sta vjerujes, to prepustam drugima da cijene ako hoce. Na kraju to je tvoja stvar. Radi se, da je mnogo sumnjivo, pocev kako diskutujes, koju literaturu koristis u svom radu, a koju bar pravoslavlje strogo zabranjuje, a da mi znamo. Sto mi tumacimo i iz tvoga vladara NE u Sa 180 SA u Ge, sto je itekaka veza sa okultnim, opasnim, sumnjivim pa i laznim knjigama koje mogu a ne moraju postati i dio tvog uvjerenja zbog naivnosti.
Pa da krenemo sa susjednog sokaka da vidimo u cemu neko moze da provede dane i dane citajuci takvu herezu od stiva :
| Quote: | | Radi se o vestini koja je coveku od strane andjela preneta kad i astrologija samo sto su astrologiju objavili Barakel i Kokabil (to su imena andjela), a geomantiju Arakiel. Pozivaju se na isto poreklo. |
Upravo o ovome mi pricamo, vi vjerujete da je astrologija drito sa neba dosla??! To vjeruje i pravoslavlje, ali od palih andjela da je dosla, i da je cista demonska stvar ako se tumaci kao klasicni determinizam koji negira slobodnu volju!
Uzimas cuveno sektasko ucenje o andjelima Barakelu i Kokabi, iz Knjiga Enohovih ( koji je bio sedmi od Adama, ziv se uznio na nebo kao sv. Ilija, koji sigurno ima vaznu ulogu u Bibliji, a tajna knjiga na glagoljici je za divno cudo pronadjena u Beogradu 1886! ) koje okultisti tumace na svoj nacin a sto je strogo zabranjeno ko god za sebe kaze da je pravoslavac a cini mi se i ma koji hriscanin!
Enoha pravoslavni oci smatraju pravednikom koji je svojim životom zaslužio kod Gospoda toliko, da "ga smrt nije dotakla".
Docim, bogumilska literatura, u vidu raznih "tajnih" knjiga , dovela je do toga da se on smatra"prorokom", pa čak do toga da bude nazvan "sotonskim slugom".
ALI, ovo ucenje spada u tzv. Enohov apokrif......
apokrifima (grč. apokryphos - sakriven, tajan) se označavaju oni religijski spisi koji nisu prihvaćeni od zvanične crkve ili neke druge vjerske zajednice, kao bogonadahnuti tekstovi!
Sv. Pavle je najavio: da će se u posljednja vremena pojaviti otpadnici koji će naučavati "anđeoske nauke" a odbacivati Zakon Gospodnji!
Inače priča koju pričaš sem u svijetu sekti, astrologa TA i raznih novih "krivo nasađenih" sljedbenika, koznačega, popularna je i u svijetu Slobodnog Zidarstva
Pogle ovo u sta vjeruju ljudi iz Enohovih spisa:
Glava 4
O andjelima koji upravljaju zvezdama.
Doveli su ispred mene staresine i upravitelje zvezdanih redova. Pokazali su mi 200 andjela koji su upravljali zvezdama i njihovim nebaskim sluzbama. Leteli su okolo sa svojim krilima i dolazili su kod svih onih koji su plovili na vetru.
U dijelu I ili II Enohovom isto tako stoje i podaci o bićima ( pretezno i demonima, iako nazovi andjelima tamo pise) koja su ljudima donijela znanja.
"Azazel je ljude naučio da prave mačeve i noževe i štitove i oklope i naučio ih je da vide iza sebe i Barakel ih je naučio da posmatraju zvezde i Kokabel znamenju i Tempel posmatranju zvezda i Asradel ih je naučio kretanju Meseca."
Inace, Azazel je ime, po toj knjizi, palog anđela, koji je danas poznat, "popularan" i nažalost poštovan od strane nekih, možda i onih koji vjeruju u to, kao Sotona ili Lucifer.
Takvo jereticko, ezotericno znanje nije nikom potrebno osim onima koji hoce da vjeruju u njega.
Naprosto, vi, čitate knjigu o "tajnama", a Sveto Pismo kaže "da nema ničega što je sakriveno, a što se neće otkriti". Svetootacka literatura to nigdje ne potvrdjuje, a sad neki TA kaze, ja to citam i nemam problema, ne lete mi demoni nikud, idem dalje u istrazivanje jer bdw. i ne vjerujem u njih!?
Ili ovo iz Enohove knjige:
Glava 12
Neverovatni elementi sunca
1. I ja sam pogledao i vide druge elemente sunca. Njihova imena su Phoenixes i Chalkydri.
Oni su neverovatno prekrasni. Imaju noge i repove u obliku lava, a glave su im kao krokodilske. Po izgledu su kao duga a velicina im je 900 mera. Njihova krila su isto kao andjelska, svaki ima po 12 i oni su isto tamo i oni prate isto sunce, oni nose tolotu i rosu kao sto im je zapovedano od Boga.
| Quote: | | To sto ti verujes da UR nije negiran jednako mozes da proveris kroz astrologe koji preferiraju asteroide. Oni se kunu da su transsaturni mala maca u odnosu na njih i ja im verujem jer po principu sinhroniciteta lako ces povezati gavrana na svom prozoru sa smrcu svoje babe, to moze biti istinito, ali kakve veze ima sa duhovnom astrologijom ako se ona odnosi na covekov vremenski kosmos i nadlunarnu sferu? Sve jeste povezano, ali sve nije na istom nivou. |
I vi se kunete u pretpostavke pa nek se kunu svi, zar ne.
Drugo, sta je to duhovna astrologija? Da nije mozda ova "andjeoska" sto je gore citirasmo? Jel moze vjestina da bude duhovna? Nadlunarana sfera, opet nesto iz tih knjiga?!
Otkud TA zna sta je koji nivo, ko vam je rekao? Samo uvjerenje vase.
| Quote: | | Radi se o vestini koja je coveku od strane andjela preneta kad i astrologija samo sto su astrologiju objavili Barakel i Kokabil (to su imena andjela), a geomantiju Arakiel. Pozivaju se na isto poreklo. Ipak, cemu brkanje baba i zaba? Isto tako neki bacaju nekakve kamencice po horoskopskoj karti. Sve je ovo posledica negiranja principa hijerarhije i posmatranja sveta samo kroz sinhronu vezu. |
Sta je hijerarhija, ko je utvrdjuje? Demoni koji lete u necijim glavama i koji su vam navodno prenijeli znanje? Ili vase uvjerenje da je tako.
| Quote: | | Astrologija prolazi kroz jednake procese kroz koje prolaze i ostali segmenti drustva i civilizacije u celini. Kako tipkam poslednje skale svog daljinskog upravljaca dobijam red seksa, red astrologije, a izmedju nesto deterdzenta. Svega je previse u danasnjem vremenu, kvantitet po cenu kvaliteta. Ljudi ne razumeju da sakupljanje tehnika ne znaci i razumevanje istih i da se metoda ne moze primenjivati van predmetnog okvira. Kad se ovo ne razume normalno je da se istinski veruje da transsaturni i asteroidi (nema nikakve sustinske razlike) ukazuju na nesto. |
Isto sve primjenljivo i na vas nivo TA. Istovjetno. A ako neko ne vjeruje u asteroide, itekako ima sustinske razlike, jer bi se moglo reci nema sustinske razlike ni vjerovanje u 7 prvih planeta kao ni do kamencica u kosmosu, ili dugmica na tvom daljinskom.
| Quote: | | Sva je sustina u toj relativizaciji, skidanju vertikale i svodjenju simbola na liniju horizonta. Ako priznajemo da je kosmos hijerarhican onda cemo jasno razdvojiti covekovo nebo od ostalih sfera koje ne vidimo i koje su simbolicki izvan naseg kosmosa. Ako ovo ne razumemo ili razumemo, ali ne prihvatamo, onda je sve dozvoljeno. Ako je sinhronost sve sto priznajemo onda, zaista, dobijamo samo ono sto privlacimo bez velike sanse za transcedenciju. Ljudi ovu uravnilovku danas pogresno izjednacavaju sa duhovnoscu. Sa tim to veze nema. |
Sta je vertikala za nekog ko vjeruje u astrologiju da je pala sa neba od palih andjela? Sta je duhovno?
Dakle, moja astrologija ili ma cija, nema nikakvu prednost ako su iste sazdane na necijem uvjerenju i subjektivnosti. Tek kad je neko tumaci kako je tumaci, potvrdjena mu je je li i koliko je bio nekad u pravu. Ali zato sve ostalo je uvjerenje, i prica o hijerarhiji, i sferama, i baba Jagi, kao cisti afinitet o necemu, a ne nikako aksiom o kome se ne raspravlja. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Feb 05, 2009 5:41 pm
|
|
Vidim potrudio si se da nadjes fakte, ali ne i da proucis o kom redu palih andjela se radi . Drugo, ne znam da li shvatas, ali sva astrologija ovog sveta bastini isto poreklo pa je smesno da TA anatemises na ovaj ili onaj nacin i trece, da li to znaci da su meteorologija i hemija, takodje, djavolje rabote jer je i njih objavio imenovani pali andjeo? Svo je znanje coveku od andjela dato i pad sa tim ima veze. Adam ga u raju nije imao niti ga je trebao. Covek se po nuznosti stvari nebu vraca i gnozom, a ne jedino, odnosno, iskljucivo srcem. Problem je kada se znanje stavi na pijedestal krajnje transcedencije. To rade alhemicari. Pa lepo tradicionalisti kazu da je astrologija manja misterija. To "manja" odnosi se na granicu koje znanje postavlja i koja se sa njim samo ne moze nikada preci, ali, samo po sebi, objavljeno znanje, nije u suprotnosti sa obozenjem. Pali andjeli nisu coveku preneli kosmolosku neistinu vec istinu i nije problem u znanju kao takvom vec u onome sto se sa njim moze uciniti. Znanje je mozda i najveci izazov ljudskoj sujeti i oholosti, svako znanje, ne samo astrologija. U ranom je hriscanstvu o ovome bilo rasprave. Astrologija po sebi ne moze biti demonski nauk u smislu da je neistinita i da je lazna. TA je zasnovana na priznavanju i prepoznavanju kosmoloske hijerarhije i u tome je sva sustina ovde. MA se odrekla te hijerarhije i to su ucinili satanisti svesno, podmuklo i oholo, na najpokvareniji moguci nacin. Onog trenutka kada je nebo iznad manifestacije, dakle visa ravan, spustena na covekovu palu dimenziju, a sfera pakla podignuta u istu, astrologija je pretvorena u djavolju rabotu per se. Sad vise ne moramo ni razmisaljti o tome, ona je sama po sebi takva. O tome govori Lionel. U tom smislu crkve su u pravu i lakse je i pouzdanije sve odmah anatemisati nego pokusati ovo da objasnis. Ne znam da li znas, ali kod rimokatolika ima i bilo je u istoriji crkvenih ljudi koji su o ovome govorili i koji nisu odbacivali astrologiju. Ovo nije lako za razumeti i zato je veliko zlo sto je znanje postalo masovno, svako znanje, i sto smo obrazovaniji postajali to smo vise Boga odbacivali. Pa danas u "prosveceno" vreme najnormalnije je da Bog bude necujna stvar ljudskog izbora, vera u njega se vise ne uzima kao normalna i prirodna stvar. I astrologija Novog doba je takva jer je njena parola da nema Boga vec je univerzalni Zakon ono sto Bogom nazivamo. To je prica o tako popularnom sinhronicitetu bez hijerarhije. Uostalom, Sv. Pavle govori o poslednjim vremenima. Ne znam, ali meni ta vremena lice na vremena posle prosvetiteljstva, vremena vladavine naucnog metoda, vremena posle Bekona i Dekarta, ona vremena u kojima se rodila i MA. Zaista, poslednja 4 stoleca jesu vremena andjeoskih nauka u smislu da smo prenaraslim znanjem skinuli Boga sa prestola. Darvin je prva i direktna asocijacija. Perfidnija je prica koju nosi heliocentrizam. Nacrtaj Ptolomejev i Kopernikov. Tako je lako uociti da smo banalnom bukvalnoscu odbacili simboliku vidljivog i zato iznova ponavljamo da je SO izbaceno iz centra uvodjenjem transsaturna. Da, Sv. Pavle je video ovo doba i je nemam nikakvih dvojbi na sta se njegove reci odnose. TA je duhovnost vremenskog kosmosa koja upucuje na transcedenciju vere ne pretendujuci da istu skine sa vrha. U tome je sustina. MA, kakvu su teozofi zamislili, ne zeli Boga u njoj i zato je normalno da se tradicionalni principi zanegiraju transsaturnima. Prica o vladavini andjeoskih nauka je prica o dominaciji racionalnog i materijalnog, prica o intelektualnoj oholosti, a ne o TA.
Masoni su alhemicari, barem su to u istoriji bili, ne znam kako danas stvari stoje. Kao sto rekoh, problem alhemicara je sto veruju da samo znanjem mogu preci u transcedenciju i to na zemlji. Prica o hijerarhiji svetova ide od najranijih dana mesopotamske civilizacije i objasnjena je na razlicite, ali principijelno iste nacine, u vecini kultura starog sveta. O tome su citava dela napisana. Tebi bi pricu, delimicno, mogao da priblizi Origen kada govori o planetarnim sferama, zemlji i sferi zvezda nekretnica. Sada budi dobar pa citaj i o tome. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Thu Feb 05, 2009 10:32 pm
|
|
| AstroSerbiana wrote: | | Vidim potrudio si se da nadjes fakte, ali ne i da proucis o kom redu palih andjela se radi . Drugo, ne znam da li shvatas, ali sva astrologija ovog sveta bastini isto poreklo pa je smesno da TA anatemises na ovaj ili onaj nacin i trece, da li to znaci da su meteorologija i hemija, takodje, djavolje rabote jer je i njih objavio imenovani pali andjeo? Svo je znanje coveku od andjela dato i pad sa tim ima veze. |
Ovo se ponavlja po ko zna koji put, neprestano upucujete na proucavanje vasih spisa o kojim smo ustanovili da su ako nista a ono sumnjivi jer debelo zalaze u okultizam, mistiku, imaju dodir sa praznovjerjem, gatkom , a sto je najvaznije za one koji vjeruju u njega, kose se sa hriscanskim ucenjima vrlo cesto. Cemu to onda dalje nuditi, prelazi u nepristojnost? Isto tako, samo smo malo zagrebali, bukvalno slucajno a da nismo ni imali namjeru, a vec smo vidjeli da je TA klasicni subjektivizam i uvjerenje iako ispred sebe stavlja neki metod koga se slijepo drzi. Necemo da zamisljamo oko idenja dalje, bilo bi sad sa nase strane nepristojno jer nismo tu radi toga, a posebno ne da necije uvjerenje osporavamo.
Uostalom, kao sto sam gore i eksplicitno stavio, hereza je proucavati Enohove knjige koje nas nepriznato, apokrifno informisu o andjelima, demonima i sl. kroz cistu mistiku, a vi nas i dalje upucujete da ih ipak procitamo do kraja, znajuci da je to vasa Knjiga postanja TA?! Ne zato sto mi vama necemo da to ucinimo, ako nista radi bolje komunikacije, ali je i malo puno nametati tako nesto ma kome, ako kaze cijela hriscanska apologetika o tome sto kaze, a da mi idemo da proucavamo ko kakvi sektasi isto. Sve da je tamo najveca istina, prvo pravilo bi bilo sruseno: pravilo Poslusanja zbog kojeg je covjek nekad i ispao iz raja.
Po pitanju drugog, meni je jasno da je Astrologija svacija pa i moja, jedan vid deterministickog, cemu se vjera suprostavlja utoliko vise ako covjek slijepo slusa sudbinu ili makar kap vise od vjere koja je mijenja i koja nas spasava smrtnosti i kad znamo da umrijeti moramo. TA je rigidni determinizam, skoro, ko i svaka gatka! A zapravo vjera mijenja sudbinu i determinisanost. Naravno, ovdje treba pravilno razumjeti, ne moze neke stvari koje su date ontoloski da se mijenjaju kako nam dune, jer moramo mrijeti, moramo se radjati, baba od 80 god. ne moze biti vicesampionka na parteru gimnastikom se baveci. Ali, postoji samo mala razlika, mi najsubjektivniji od svih, imamo intenzitet determinisanosti daleko slabiji a koji direktno nasa savjest, odnosno psiholosko mijenja. Pa iako smo sa tim smjesni cesto prvo sami sebi, velika je stvar i na to smo ponosni, jer tako silno vuce cijela astrologija u fatum da je cudo ne podleci mu i ne osporiti slobodnu volju kao sto to direktno negdje cini TA.
Imenovani pali andjeo dal je objavio hemiju i meteorologiju, pitas, pa ako je tako zasto ne bi i astrologiju? U spisima sumnjivim moze tako biti, ali nas vjernike nikako ne smije ticati tako nesto. Da ne ulazim u eshatolosko, dovoljno je reci da svaki pali andjeo je sa dijelom saznajnim odakle je stigao prije no sto je pao, daleko nadmocniji od svakog misleceg covjeka na svijetu, bilo kog multi najveceg Nobelovca koji je ikad postojao narocito ako je nevjerujuci, a kamoli nonsalantnog nemisleceg astrologa koji priznaje samo usud da je tako, i ajde zdravo vise sa daljim pitanjima, zasto je tako. Tako da je po ucenju svake dogme hriscanske kada je u pitanju apologetika, zabranjeno o tome misliti, a kamoli ici stazom za koju su Sveti Oci davno rekli - bjezi odatle glavom bez obzira, u neblagoslovenom nema znanja!
Sad druga je stvar, sto i moju astrologiju i svaciju stavljam pod isto, i nisam nista narocito bolji od ma kog poslednjeg astrologa svijeta kao neko ko i pored vjere nakaradno ide da vidi sta ce sutra biti, al eto, bar da savjest svoju upitam, iduci kroz psiholosko, a ne totale kroz crni usud koji ce bojiti moj iskaz i konacan sud procjene. Drugim rijecima, ne pitaj se svojog glavom, svojom savjescu vise no sto imas povjerenje u metod da je tako. Iskljuci subjektivno u kom je Bog i smazacu te za sekund, - cilj je svakog demonskog ucenja.
| Quote: |
Svo je znanje coveku od andjela dato i pad sa tim ima veze. Adam ga u raju nije imao niti ga je trebao. Covek se po nuznosti stvari nebu vraca i gnozom, a ne jedino, odnosno, iskljucivo srcem. |
Ovo je opet hereza. Ispravno bi mozda moglo biti: jedan dio znanja dat je covjeku preko andjela uci nas Sveta Knjiga - a ne nikako dato je SVO? Ne zato sto nama nije receno da mi imamo i andjele cuvare i sve oko toga, vec sto mi ne znamo kako nam blagodat dolazi, ko je donosi, na koji nacin saopstava...To je tajna. Vi o ovome pricate ko da ste sto ono kazu seljaci cuvali ovce sa andjelima pa ih poznajete bolje no oni vas.
Sto se tice gnoze drago nam je da ste ovo postavili! Prvo sta vi podrazumjevate pod tim pojmom - saznajno kroz mistiku, intuiciju, ili i onu drugu definiciju a koju odbacuju Sveti Oci koje necemo sad citirati. Dovoljno je sta oko toga kaze recimo Umberto Eko:
Opste poimanje Gnoze
* Širi se među elitama
* Tajni nauk
* Obećava povratak na izvore
* Antiistorijska misao
* Vrijeme je greška kod stvaranja
* Može se činiti laicizmom, ali religiozan
[Bog i svijet gledan gnozom]
* Dualizam
* Jedinstvo (naravi) Boga i čovjeka
* Bog mrzi svijet
* Može ga se spoznati samo uz pomoć mita i mističnog prosvjetljenja
* Svijet je zao
* Tijelo treba prezirati
[Zlo]
* Sastavni dio Boga i svijeta profilisan kao zasebni pocetak
* Čovjek nije odgovoran za zlo
* Treba upoznati zlo, praktikovati da ga bi ga pobijedio
[Spoznaja]
* Istorija kao postupni pad
* Istina je neizreciva
* Istina je tajna
* Suprotnosti su istinite
* Teologija kao prepričavanje mita
[Spasenje]
* Samo izabrani se spašavaju od grijeha
* Mali broj ga može upoznati
* Samo najbolji se spašavaju
* Tajna ograničena na mali broj
* Sektaški duh gnoze
* Posvješćivati da si bog
Gnosticko ucenje je vezano jos od platonisticke tradicije. I primjecujemo kako ga vi ovdje naopako cesto povezujete sa transcedencijom licnom a koja vam je objavljena nepriznatom knjigom Enohovom, a ne znajuci da gnoza zalazi u razne religije koju stvaraju dualnom i pomjesanom takvim zbirom ideja, zamisli, pokreta da je to nesameljivo a kamoli izrazajno i tecno. A onda filozofirate tako obimno da onaj ko ne poznaje tako nesto ili ce slegnuti ramenima ili ne ulaziti dalje u sled konacan. Jer se ovdje ponajvise koristite grčkom filozofskom terminologijom kao i istočnjačkom simbologijom a sve u cilju propagiranju gnostičkih ideja. Koje su opasne opet po hriscanstvo, kazu i sa zapada i sa istoka hriscanstva. A cak i kad bi bilo OK, opet je klasicno subjektivno poimanje.
Problem je kada se znanje stavi na pijedestal krajnje transcedencije. To rade alhemicari. Pa lepo tradicionalisti kazu da je astrologija manja misterija. To "manja" odnosi se na granicu koje znanje postavlja i koja se sa njim samo ne moze nikada preci, ali, samo po sebi, objavljeno znanje, nije u suprotnosti sa obozenjem. |
Ajoj, objavljeno znanje nije u suprotnosti sa obozenjem
Svo vrijeme kazemo da su u suprotnosti, svi relevantni relegiozni mislioci o tome eksplicitno zakljucuju, a samo okultisti koji vjeruju u raznorazne knjige o palim andjelima ili o Judinom jevandjelju recimo, ili o Braunovoj knjizi i slicnom - kazu da je to samo sama najcistija istina. Pa opet da ponovima Enohovo ucenje je apokrifno, nekanonsko, nepriznato! I nema toga svestenika na ovom svijetu kome bi ste mogli reci da vjerujete i drzite se njega a koji ce vam smjeti dati znak jednakosti sa ostalim djelom hriscanskog ucenja, na kraju Svetu evharistiju.
| Quote: | | Pali andjeli nisu coveku preneli kosmolosku neistinu vec istinu i nije problem u znanju kao takvom vec u onome sto se sa njim moze uciniti. Znanje je mozda i najveci izazov ljudskoj sujeti i oholosti, svako znanje, ne samo astrologija. |
Je li ovo neka moderna gnoza ne znamo, ali svakako je jereticki stepen prvog reda bez obzira kojim recnikom ili pojmovnikom se vi sluzili
Pali andjeli kosmolosku istinu ne mogu prenijeti jer nisu blagosloveni pobogu, jel to tako tesko razumjeti?! Svakako da je problem u takvom znanju koje nikako ne moze biti istina! Pali andjeo kao najlukaviji iz onostranog, opet ponavljam po dogmi hriscanskoj, zna mnogo toga jer je dosao iz raja, ali samim tim sto je u palosti on je i u obmani i nikad izvorno ne moze prenijeti cistotu, niti istinu toga kao vrijednosti autenticne! Da moze takav demon biti najbolji astrolog svijeta moze, jer svaki astrolog svijeta ne moze apsolutno vidjeti jer je po sebi gresan a posve jer u Raju nema astrologije, kao sto ne moze ni demon vidjeti apsolut, ali samom cinjenicom sto je dosao odakle je dosao kao pocetak odakle je bio najblizi istini, daje mu prednost da vidi sadrzajnije, ali ne i Tacnije, ne i Istinitije kao pravi andjeo.
| Quote: | | U ranom je hriscanstvu o ovome bilo rasprave. Astrologija po sebi ne moze biti demonski nauk u smislu da je neistinita i da je lazna. TA je zasnovana na priznavanju i prepoznavanju kosmoloske hijerarhije i u tome je sva sustina ovde. |
Hriscanstvo je uvijek mlado, pa prema tome ako je u istini rano hriscanstvo vidjelo u palosti demonskoj laz, ono vazi i danas! TA, ili ma koja astrologija ako koristi saznanje iz Enohovih knjiga, je netacna i neistinita jer ne moze ona ispravno da sudi o hijerarhiji Bozijoj, ako je se isti pali andjeo odrekao??! Ona moze da nesto sluti jer je odatle stigla i nista vise, ali je u obmani, sama sebe laze, a i sve kad bi znala, dzaba je jer nema se blagoslova od krajnjeg Sefa tuge, milosti i spasenja da bi se spoznala istina kroz takav metod. Samo i iskljucivo subjektivnim u kom jeste sam Bog i Zivi Istiniti Andjeo, moze neko i da vidi dobijajuci prethodni blagoslov, pa i tu veselu hijerarhiju.
| Quote: | | MA se odrekla te hijerarhije i to su ucinili satanisti svesno, podmuklo i oholo, na najpokvareniji moguci nacin. Onog trenutka kada je nebo iznad manifestacije, dakle visa ravan, spustena na covekovu palu dimenziju, a sfera pakla podignuta u istu, astrologija je pretvorena u djavolju rabotu per se. Sad vise ne moramo ni razmisaljti o tome, ona je sama po sebi takva. |
MA se nije imala cega odreci zapravo, sve iako su joj ti prvi predvodnici bili isti okultisti kao i ti koji su ucili od palih andjela. Na istom su, u istom cabru su.
| Quote: | | Ne znam da li znas, ali kod rimokatolika ima i bilo je u istoriji crkvenih ljudi koji su o ovome govorili i koji nisu odbacivali astrologiju. Ovo nije lako za razumeti i zato je veliko zlo sto je znanje postalo masovno, svako znanje, i sto smo obrazovaniji postajali to smo vise Boga odbacivali. Pa danas u "prosveceno" vreme najnormalnije je da Bog bude necujna stvar ljudskog izbora, vera u njega se vise ne uzima kao normalna i prirodna stvar. I astrologija Novog doba je takva jer je njena parola da nema Boga vec je univerzalni Zakon ono sto Bogom nazivamo. |
Cuj, svestenika ima svakakvih. Eto rece jednom da su ti neki i dolazili po horoskop budiBogsanjima. Ako imas vjeru u Boga nije ti potreban ni poljubac u zivotu od voljene osobe od koga si direktno u raju, a kamoli astrologija. Astrologija sve i da je najblagoslovenija i da je data od Boga zapisom u Bibliji na pravoj strani njenoj, po logici stvari kosi se sa vjerom jer covjek zeli vidjeti sta ce sutra biti, a ne slijepo vjerovati. Dakle, nema se za to osnova.
| Quote: | | Prica o vladavini andjeoskih nauka je prica o dominaciji racionalnog i materijalnog, prica o intelektualnoj oholosti, a ne o TA. |
I na kraju dolazimo do ove nezamislive recenice - Prica o vladavini andjeoskih nauka je prica o dominaciji racionalnog i materijalnog
Neki vokabular strasni koristite da je to cudo jedno i ja vam na njemu skidam kapu, a koga razumije platim mu pice kako pozeli. Zamisli formu recenicnu, da andjeoska nauka, dakle Sveto, Blagosloveno daje se nekom ko ce je koristiti iskljucivo za oholo i materijalno? Bivalo je svega, i da je Ajnstajn izumio nuklearku ne sluteci ( malo sutra ) zasta moze biti upotrijebljena, ali Nato ljubavi i ljepoto starozavjetna, ovo je tolika nelogicnost ako cita neko ko nema veze sa takvom terminologijom kao mi sto smo, da je Bog ili mazohista ili neoprezni relativista, koji nagradjuje zlo davajuci mu Ga preko heruvima, direktno da zapali svijet?
Ajde ovo razjasni ako ikako mozes. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Feb 05, 2009 10:44 pm
|
|
Pazi kad vise ne citam sve sta pises. Pocnem negde od sredine, uglavnom preskocim i stanem na poslednjoj recenici. Evo ti preporuke pa citaj ako ti volja, ako nije, Boze moj:
Origen "Kosmologija i ontologija vremena"
Martin Kapela "De Nupitis".
p.s.
Kada sam govorila o gnozi nisam mislila niti na dualizam niti na bilo koji pravac izasao iz prvobitnog zoroastrijskog vec na gnozu kao saznajnu kontemplaciju pobogu.
Da, sta bi sa meteorologijom i hemijom? _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Thu Feb 05, 2009 10:52 pm
|
|
Opet preporucujes da citamo od nekih ljudi neke spise koji se bave kosmologijom na osnovu Enohovih knjiga koje su hereza?
Pa da mi tebi preporucimo Bibliju za pocetak. Nije nego?
A sve rijeci koje upotrebljavate, pocev od sfera, transcedencije, pada, gore dolje, pa do gnoze imaju smisao u vasem poimanju u knjigama koje citate, a to su ezoterijske, okultne...
Pazi, nemoj ti citati narocito ako ti je jasno.
Nek citaju drugi, a ima ih izgleda jer me oni informisu ponajvise o tim vasim spisima. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Feb 05, 2009 11:19 pm
|
|
Nisu vise ezoterijske tako kad su vec svima dostupne. Ako ti je Origen mrzak dobro, samo mislim da preterujes. Da i misli o tome zasto je UR egzaltiran u PL znaku, a NE u ljudskom i kako bi to mogao da povezes sa teozofima koji, uzgred budi receno, bejahu predvodnici povratka na tradiciju. Puna im usta behu tradicijie i hermetizma, a rezultat UR egzaltiran u Sc. To je gnosticki povratak i izopacenje, to nema veze sa TA jer je ona tradicija sama po sebi pa se sebi ne moze ni vratiti. Vracaju joj se oni koji lose namere prema njoj imaju, a to mason Umberto vrlo dobro zna. Cuj, covek nije uzrok zla i to neke veze ima sa TA? Pa o tome je Krouli govorio bas kao i to da ga jedino kroz mit mozemo i spoznati. A i to da Bog ne voli coveka, to ti je njihova prica, a ne moja, a i ono poslednje je direktno izreceno u Kroulijevoj "homo est deus". Istrgni iz konteksta pa posoli pamet. Sve sto je Eko reko na novodobovce se odnosi.
Moje je misljenje da pogresno tumacis pricu o prenesenom znanju onako kako rekoh. Ako ne verujes da je objava iz nepriznate knjige istinita onda nema na sta ni da se pozivas. Ako pak verujes da su andjeli coveku preneli neistinu onda moras objasniti da li se to odnosi samo na astrologiju ili na sva pomenuta znanja iz knjige. Nije poenta u sustini znanja vec u iskusenju jer je znanje limitirajuce, a neki ga apsolutno uzimaju. Astrologija je manja misterija i niko kroz nju ne poziva na obozenje, ali to ne znaci da kroz nju coveka ne mogu tumaciti. Sustina je u granici, a ne kvalitetu. Astrologija postaje problem onog tenutka kada se pretvori u sve i svja i postane cilj za sebe. Naucno poimanje sveta sa ovim ima umnogome veze. Ako kosmoloska simbolika nema tezinu zasto je heliocentrizam izazvao reakciju Crkve?
I zaista nije lepo da mi imputiras dualiste jer vecih dualista od novodobovaca nema jer da ima zar bi relativizirali solarni princip tako bahato. Grozno i besno. Ipak, citaj Origenovu kosmologiju, a i Stari zavet sto da ne pa primeni sve sto procitas bukvalno. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com |
|
| Back to top |
|
 |
LeeLu MARKAB

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 1:19 am
|
|
ASerbiana,
gde moze da se nadje Vencanje Filologije i Merkura (De Nuptiis) i ostalih 7 knjiga? Da nema na srpskom?
(Toronto biblioteka to nema uopste)
Na sta si mislila kad si spomenula Eka, na koju knjigu? (ili si vec rekla a ja preskocila?) |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 1:49 am
|
|
Ja imam privatni prevod sa nemackog na srpski, ali ne sve. Knjigu, koliko vidim, mozes kupiti na Amazonu, ne znam u kojem obimu, proveri. Po prirodi stvari meni je neuporedivo lakse da citam na srpskom pa sam za neke knjige angazovala prevodioce. Neke sam i placala, neki su mi prijateljski izasli u susret pa nisam platila nista.
Eka je spomenuo boki. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 11:59 am
|
|
| Quote: | | Nisu vise ezoterijske tako kad su vec svima dostupne. Ako ti je Origen mrzak dobro, samo mislim da preterujes. |
Ovaj autor, ili ma koji na ovom svijetu, a koji pise o kosmologiji uzimajuci pale andjele u obzir, jeste jeretik, sektas, otpadnik, kaze hriscanska apologetika!
I sve da ce takvo ucenje, od takvih spekulanata, posluziti necijoj buducoj pameti vise nego ista na ovom svijetu od saznajnog, makar kao izvanredna negacija Astrologije - cini stetu onome ko cita i ko provodi vrijeme nad tim kazu sad Sveti Oci.
A sve da takve spise neka normalna dusa cita sa predrasudom, unaprijed izrecenom osudom o tom djelu, gubi vrijeme, energiju, neposlusan je, traga sektaski ako je imalo vjernik. Prema tome ne pretjerujem ja, nego svak onaj koji hoce da kaze za sebe da je hriscanin, kaze mu hriscanstvo.
Prema tome ako neko od TA kaze da je hriscanin a vjeruje u palost andjela iz Enohovih knjiga, ako odatle ocrtava sta je manifestovani, podmanifestovani svijet, kako je u raju bilo, kako ce biti, i slicno, mora biti sektas kaze bespogovorno pravoslavlje, a bogme i mnoga druga vjerska grupacija.
Moje je misljenje da pogresno tumacis pricu o prenesenom znanju onako kako rekoh. Ako ne verujes da je objava iz nepriznate knjige istinita onda nema na sta ni da se pozivas. Ako pak verujes da su andjeli coveku preneli neistinu onda moras objasniti da li se to odnosi samo na astrologiju ili na sva pomenuta znanja iz knjige. |
A ko sam ja da tumacim ono sto je odavno oznaceno kao jeres, ako sam vjernik? Zar nije odvec opasno i ovoliko sto sam u astrologiji, subjektivno i radoznalo se pitajuci o zivotu, a kamoli jos da imam svoje vjeruju koje tako jasno hriscanstvo odbacuje?!
Da, ja ne vjerujem kao vjernik da su andjeli pali ista sadrzajno, a kamoli krajnje istinito prenijeli u Enohovim knjigama. Odnosno ja ili ma koji vjernik, nemamo sta tu da vjerujemo. A kamoli da siroti zivot posvetimo tome kao prvom saznanju od koga polazimo. Eto, mozda Sveti Oci nisu bili dovoljno pazljivi, iz neopreznosti grijese trunku, pa cu ja da provedem svoj zivot u dokazivanju toga, ko zna mozda ce jednog dana to i uvrstiti, zahvaliti mi.
Cista sablazan! Ovo Padobranku treba obavjestiti da zena sa JU u Le 90 vladar NE u Sc u 7 90 MO u Aq ( opet neptunovsko naopako prisutno kod TA, pa otle mozda i pali andjeli kao vodilja od Frolija? ), ne traga uludo kao sto rece da ce ciniti! Enohova knjiga je nekanonska a sve o palim anadjelima na sta se Ta oslanja je odatle, iako je mnogo sta u spisima manastirskim ostalo odatle izvedeno a da ne pominjemo razne logicare koji odatle sad filozofiraju a prva premisa totalno u krivu. A sa takvim horoskopima vi cete lako izgubiti godine zivota dok ne utvrdite i ne odbacite, kao sto ste inace skloni odbacivanju prve misli i saznanja jer vam je netacna pa bjezite u metod, kao od Astrologije sto odoste ka TA, u kojoj ste bili toliko godina posto ne mozete da odmah potrefite a za astrologiju je najvaznije da prva misao, premisa prva, bude cista i sto jasnija. Kao odbjegli andjeli, da se nasalimo, iako je ovo moje zapazanje zaista takvo, ako pogledamo samo tvoj ME 180 UR, prva misao klasican promasaj i ne smije se takav covjek savjetovati da joj vjeruje. Iako je za postovanje svako ME 120 NE, SA u Ge 120 PL u 3 sto bi moglo ici ka metafizici, ali to ne voli sablon itd.
Kad bih pak bio Bekonovog misljenja, svakako kao racionalista svasta tu bih smatrao kao bajkovito, legendu, praznovjerje. Ali da nema Dekarta, Lajbnica uopste takve misli, koja dozvoljava da covjek ispituju prirodu, svoje postojanje, tesko da bih imao i poslednji argument da ikad kao vjernik i trunku zavirim u astrologiju. Racionalizam koji ima stosta manjkavo i koji ja prvi ne volim, ima nesto dobro - odbacuje naopako nekad i cijelu religuju zbog nemanja dokaza prakticnih, a kamoli praznovjerje koje je odbaceno kako od racionalnog tako i od Saborno Vaseljenskog.
Nije poenta u sustini znanja vec u iskusenju jer je znanje limitirajuce, a neki ga apsolutno uzimaju. Astrologija je manja misterija i niko kroz nju ne poziva na obozenje, ali to ne znaci da kroz nju coveka ne mogu tumaciti. Sustina je u granici, a ne kvalitetu. Astrologija postaje problem onog tenutka kada se pretvori u sve i svja i postane cilj za sebe. |
Jutros mi dadose link od tvog sajta i nekog stiva na kom sam nesto malo citao o predvidjanju smrti kroz TA, pa jos Bojana to objavila u Astrologosu ( sad cu da je zovem da vidim odakle joj potreba za takvom koncepcijom ikad )??? Prosto nisam mogo vjerovati da smo podjelili strane, zar sa takvom poraznom idejom da budem u komsiluku, naravno ne zbog tebe za koju nisam ni znao da je ikad ista tamo i napisala, nego zbog teme?! Vidis da sam znao, jer nikad i ne citam to sto se tamo pise, mene tada ne bi bilo u tom broju garant! Jer da me je neko od ljudi iz Crkve u tom momentu pozvao i reko mi tvoje kolege koje pisu sa tobom, pisu o smrti metodoloski kako se predvidja, ja ne bi imao kud - s kim si taki si. I ne samo ti, cuo sam da je tu bilo jos nekih i gorih tekstova sto od MA sto od vas TA koji su totalno suludi i koji upravo negiraju ikakav limit i postovanje Smrti od Boga date kao prirodnost.
Zar je to limitirajuce znanje, ili umisljaj apsolutni koji TA nesvjesno podvaljuje kroz determinizam
Hocu reci da demantujete sami sebe, vi nemate granicu i kako pisete ne samo utisak koji ostavljate, nego recnik, ideja, tema, jeste pokusaj da se vidi bogovima iza ledja, dakle da se bude sve i sja. Samo vidi vam recnik: tacka smrti, duzina zivota...
Zar moze neko da bude mislilac od TA, onako da dozvoljava slobodnu volju covjeku, da ne sudi, a da ima za temu odredjivanje duzine zivota?! Ne kao primjera, i meni ko i svakom astrologu se omakla misao o tome nekad vjerovatno, nego ej, kao pravilu, metodi!!!
Juce mi rekose neko je na facebook stavio grupu kao neko izracunavanje smrti, deklarisuci se kao TA??! O tome se radi svo vrijeme, da neko ko se imalo proklizava, odlecece na to vase ne znam kako da vi mjerom to cinite ili sta cete nam vec odgovoriti o toj potrebi vaseg saznajnog.
Da ne pominjem da sam vidio takodje na tvom sajtu neke talismane koji rade sta vec rade kad vi TA valjda odredite kako ce kome djelovati takva energija?! Zar to nije materijalisticko ucenje, cist dualizam, gnosticizam, i kakve to ima veze sa metafizikom?... Znamo da postoje neka znamenja, krst, ikona, freska, svete mosti, i sl. ali i kad bi se savjetovalo nekome kako da nosi slicno uza se, to je ludorija klasicna, tipa bolje ti stoji sv. Luka, no sv. Jovan, prija ti energija njegova jer ognjevi tuku na sv. Luku a Mars ti je dobro postavljen pa eto nece ti niko nista moci???
Jel vas to naucise legende o palim andjelima mozda? Zar bi Bog ucio nekog kad ce smrt da dodje, a Trazi od covjeka bespogovornu vjeru pa smrt kad god dosla. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
merkur ALGORAB

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 12:57 pm
|
|
Zeleo bih da kazem samo par reci o determinizmu i smrti u astrologiji.
Dva coveka za koje se najvise vezuje astrologija na ovim prostorima su Dupor i Milekic.
Dupor je u jednoj svojoj knjizi dao astrolosku analizu zadnjih dana jedne mlade partizanke, gde pokusava da proceni da li je mogla da prezivi te dane, ko obrati paznji videce da je njegov zakljucak da nije mogla, postoji jos slicnih primera koji su rasuti po njegovim knjigama.
Za Milekica kruzi prica da je predvideo sopstvenu smrt.
Dva najveca MA astrologa, nisu imala problema da pricaju o smrti iz horoskopske karte.
Sad se postavlja pitanje, da li astrolozi ne zele da pricaju o smrti zato sto je to tabu, nekorisno ili zato sto ne mogu da procene kad bi to moglo biti.
Meni se cini Boki da tvoj problem sa determinizmnom nije astroloski vec religijski, jer cak i psiholoska astrologija ima u sebi trun determinizma, jer kaze da je nas karakter nasa sudbina, a posto ga je skoro nemoguce promeniti, sledi i da je vecina dogadjaja fiksna, tj. determinisana. Tvoja prica negira celu astrologiju, a ne samo TA. |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 1:04 pm
|
|
Pretpostavljam kakve onda implikacije moze imati pitanje izvesnog rabina upuceno grckom monahu, kada kaze, kako mozete da verujete u Boga kojeg su vavilonski magi najavili i koji se rodio na severni, a vaskrso na istocni kardines (implicirajuci ovim astrolosku vavilonsku pricu o 4 nebeske tacke). Grk mu na to odgovori vrlo besno da to ne bejahu astrolozi, ne nikako, vec mudraci. Tvoj odgovor lici na njegov boki. Iako takva tvrdnja ima svoje opravdanje jer, kao sto negde prethodno rekoh, lakse je sve u istu kantu zatvoriti nego pokusati objasniti razlike, rizik je prevelik, ostaje utisak da bukvalnost tvrdnji ukida nit koja povezuje kanone i tradicije prevazilazeci bukvalnost reci na koje se sagovornici pozivaju. Jeretici ili ne, ostaje cudna veza izmedju Vitlejemske zvezde, zimskog solsticija koji je crkvenom konvencijom prihvacen kao veza sa datumom Hristovog ovozemaljskog pojavljivanja, a Vaskrs sa Pashom, odnosom lunarnom fazom i istocnim ekvinocijem. Rabin ostaje nedorecen i licemeran jer valjda tako ispada da njihovi praznici sa astrologijom veze nemaju, a imaju ako se vodimo njegovom logikom jer Pasha pada oko ulaska SO u svoju egzaltaciju, a sve u vezi sa MO koji prvobitno imase veze sa stepenom egzalacije SO. Prica o severnoj kapiji Boga, koja se simbolicki sa Bozicem poklapa, i koja se perfektno uklapa u datum letnjeg solsticija (juzne kapije coveka u astroloskoj tradiciji) kada pada rodjenje Jovanovo jer su Bozic i Jovanjdan 180 stepeni jedan od drugog, jasno razlucujuci liniju Bog Hristos-covek prorok, ukazuje ili na to da je slucajnost sasvim nenamerna i da je svako ukazivanje na istu jereticko cime se u nevernicki kos trpa i pomenuti rabin, ili da mi imamo problem sa izrazom i tumacenjem. I kada se neke knjige odbacuju onda se odbacuje valjda sve sto je u njima izneto, poput gnosticke here o mesavini vrsta, jer i to je sasvim sigurno neistinito ako stvari bukvalno tumacimo, a ne poziva na istinitost price o prenetom znanju samo jer ako bukvalno tumacimo sve onda je i prica o prenosu znanja lazna bas kao i drugi delovi osporavanog spisa.
Kada smo vec kod jeretika da se vratimo satanistima i njihovim astro mudrolijama:
"Probudi se dete novog Eona,
uzdigni Uran ka skorpijskom znaku
jer niceg nema van vremena ovog
prihvati da je nebo u paklu".
Ako je prica o egzaltacijama i domicilima i njihovoj vezi sa solsticijima i ekvinocijima jeres, sta je onda ovo? Tvoja astrologija boki onda dodje 2xjeres+1x satanizam. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com
Last edited by AstroSerbiana on Fri Feb 06, 2009 7:07 pm; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 1:04 pm
|
|
| AstroSerbiana wrote: | | To je gnosticki povratak i izopacenje, to nema veze sa TA jer je ona tradicija sama po sebi pa se sebi ne moze ni vratiti. |
E da, ovo oko gnosticizma i Eka i TA.
Moj utisak je da TA pripada i gnosticizmu jednim djelom, iako je on nastao u prvim vjekovima hriscanstva i mladji je od TA. Oni su htjeli teoloske dogme misaono istrazivati. To je i dio TA kako pisete - o natprirodnom utemeljenju, pali andjeli sta su rekli, kako to nauciti, sfere, manifestacije umom odredjenje njihovo, kako je u raju,..., zar ne? Mada meni svaki astrolog lici na racionalistu, poput nekog MA u Vi, koji empirijom dokazuje misli svojoj kakvo ce biti naredno iskustvo. Pa dal on to vjerovao uzrocno posledicno ili sinhrono, tesko da cemo razaznati posto ni sam takav astrolog to ne ogranicava jasno.
A ovi Kroulijevi i new age foleri svakako mogu da se nazovu kako oces, a najlakse idioti o kojima ne treba trositi vrijeme. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Fri Feb 06, 2009 1:10 pm
|
|
Idioti ili ne ostaje cinjenica da su prvi smestili UR u Aq, PL u Sc i NE u Pi i "nenamerno", onako idiotski kako su samo vec umeli, slucajno ispremestali egzaltacije aludirajuci na tradicionalnu vezu ekvinocija, uzdizanja i obozenja. Pre toga izjednacise znak i planetu jer nisu mogli da nas ubede da je UR egzaltiran u PL, povezujuci tako nedvosmisleno vise i nize sfere na luciferijanski nacin, pa su rekli da je PL isto sto i Sc implicirajuci da je onostrana vecnost promenljiva i pobunljiva bas kao i Lucifer. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - www.natasakaralic.com |
|
| Back to top |
|
 |
|