| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Maska MARKAB

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 4:05 pm
Post subject: |
|
|
@ katarina
Naravno, Katarina,za veneru u ribama uvek ima mesta, mislim da ce sve biti spremno za oko desetak dana.
Posalji mi telefon na PM, zvacu te kad finisiram radove oko ateljea da se potanko dogovorimo.
Jesam ti blizu?
@ Devoted....life indeed Hvala!
S tobom imam visestruke planove, ako se ikad sretnemo, na pola puta bolje no na Kanadskoj zimi.... |
|
| Back to top |
|
 |
menkalinam MARKAB

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 8:35 pm
|
|
Masko,
cestitam i ja! |
|
| Back to top |
|
 |
severina OCULUS

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 10:47 pm
|
|
| luche wrote: | | menkalinam wrote: | | Ne, ozbiljno, Boki - pa, sta moze Venera Plutonu?... |
bice da je kljucno sto je venera u raku tako vrlo kvalitetno moze da zezne sirotog plutoncica u vazi  |
vladar tog plutona/vaga je venera -sto se je zabila u porodicu Rak-zakocila ga pa ne moze napirlitan da svrlja okolo ...izvrsila njegovu transformaciju jer umjesto da landara okolo - sjedi kod kuce,okruzen mirisom jela umjeso u nekom baru
mislim da je Boki poentu stavio na vladara _________________ covjek je najsavrsenije bice a svaka ga budala napraviti moze!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 11:40 pm
|
|
| Maska wrote: | @ luche
@ Boki
Hvala, preporuci!!!
Zavidim na putovanju sutra, meni deda zivi u okolini Nisa.
Koji manastir obilazite?
To sto se druzis sa tolikim slikarkama je slucajnost?
Umetnici su skloni komunama, takvo nam je obrazovanje, uvek smo upuceni jedni na druge i to ostaje zauvek...ta potreba za bliskoscu, dodirom, za drugim ljudima cak i kad stvaramo...
Postoji nesto posebno kada si okruzen ljudima koji stvaraju, ne nuzno umetnost, vec stvarati vec znaci voleti zivot,imati soka u sebi,otvorenosti i biti pokretan.
Uzivaj sa svojim prijateljicama!
|
Stigoh iz tvojih krajeva...
Mada malo sjevernije smo isli od Nisa, blize Svrljigu, a manastir je Svetog Arhangela Gavrila izmedju sela Popsica i Pirkovac, ako sam dobro zapamtio.
Lijepo, jesen se uveliko svlaci, rastopile se boje i po zemlji, a naroda se natiskalo u portu, u onoj pustinji bez idje ikoga... posto je mladi jeromonah Varnava vec cuven kao ucenik Starca Tadeja pa mu dolaze postovaoci sa svih strana... cak vjencanje neko bilo za vrijeme liturgije na koju smo posli iz devet zora jutros...
A to sa slikarkama, eh, pa datira od kad sam naletio na jednu, mislecu, pepeljastih novobeogradskih tonova, negdje prije petnestak godina, pa sam na pocetku zbog nje kao glavnog razloga obilazio sve radionice od Vise skole kod Novog groblja, pa do ko zna dje ...
a kasnije su mi redovni klijenti slikari postali, i mozda sa medicinarima, farmaceutima i bankarima..., bas njih imam ponajvise zastupljenih iz tog cuvenog kraja oko manastira Vavedenje sa Dedinja, a i nesto me oce pa sam i neke fine preporuke bas odatle dobijo za dalji rad...
Iako pratim jos vise plejadu iz one skole u Knez Mihailovoj...
Pa sam se eto iz neke zahvalnosti mozda, danas pogadjo da mi dignu cijenu bar malo preko 15 iljada koliko mi rekose da se sad placa za 4 sata poziranja,( jedna od njih predaje na akademiji ) i da pristanem biti model jedno mjesec dana na vjezbama, al da se stidan ne skidam nikako. ...sta!, tu su mozda i najsladje pare za uzeti, uzmes knjigu citas a zaradjujes, dje to ima?!
a jeste, upijaci duha su ti slikari, a poslije isijavaju svasta nesto cudesno, i moze se na stosta kod njih naleceti, pa smo ono komplementarni, nadopunjujemo se iako drugcije ofarbani...uglavnom im teme zadajem iz horoskopa sta da saraju, a oni me obecavajuci angazuju kao tumaca pri otvaranju izlozbe jer ko to nejasnije od mene zna sta su mislili sa tim uciniti... i po koju slicicu naravski
Da ne pominjem Mica Popovica i cuvene sjedeljke intelektualne koje su se kod njega odrzavale, i ti prepricani zapisi odatle, meni su rijetka dragocjenost iz kojih sam nekad ucio misliti...Zamisliti tako divnu noc sto je odmakla, i zametnuta rasprava kojoj nigdje kraja u zadimljenom ateljeu kao ambijentu, a Kis i Mihiz raspravljaju o nama u nicemu!...kako sam gladan toga majko moja, ko platno proljetnih boja... _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
Maska MARKAB

|
Posted: Mon Oct 13, 2008 12:31 am
|
|
Hvala Men!
Dosta je bilo cestitki!! Neko sa asc u ovnu se ispuni kad nauci da vozi motor i vec toliko mu je potrebno da se oseca ko svoj na svome.. a asc u virgo hiljadu skola i uvek ce ostati drhturavost i sumnja...
Nije to neki uspeh vec zelja da se zivi i traga dublje kad si takav da ne dolazis do smirenja ili ispunjenja lako.
Neko se samo probudi i udahne milinu i smiraj, a neko planine pomera i na daleke se puteve sprema da nadje ono sto mu je u kuci.
S kim si takav si...ja sa astrolozima, a moj mentor koji me je preuzeo ima stelijum u vodoliji..pa tako i veneru.
Eh...
Sad gledam venera0merkur120 neptun u vagi 180 pluton u lavu...
Nista, napustam vas, ne bih dalje da vas odvlacim od teme.
Hvala na cestitkama! |
|
| Back to top |
|
 |
Maska MARKAB

|
Posted: Mon Oct 13, 2008 5:41 pm
|
|
@ Boki
Nemoj da poziras na akademiji!!!!
Hajde da ti je venera mocna i darovita, pa da to uradis da inspirises sve mlade slikarke tamo da ucine nova dela..Jedino da poziras na vajarskom odseku pa da se nadas konkretnom plodu svoga cina, ali poznajuci te, ti hoces medju slikarke
, da promovises ideje i uzivas dok posmatras delo u nastajanju.
Sto se tice gladi za intelektualnim sedeljkama, dugim nocima punim poezije i nadahnuca....ja sam retko kad spoznala da ljudska misao moze postici vrlinu i kvalitet kako to moze emocija, senzibilnost, intuicija vodjena srcem. Odnosno, misao je plodna samo ukoliko je nastala iz gore navedenog.
Ja vrednujem poeziju upravo jer nije nuzno ni intelektualna ni plod mentala...
Kad bi moje srce bilo potpuno cisto i slobodno da voli bez straha, ja verujem da bi nuznost bila da mi ekvivalentno tome i misao postane britka, jasna i vizionarski liricna.
Dakle, za mene vazi, da osecanjem treba uciti, pa se tako uci i misliti, apstrahovati,objediniti...
Emocija ima sve kvalitete: plemenitost,toleranciju,toplotu,plodnost,izdrzljivost,sveobuhvatnost,licno,univerzalno...
Kada dodjes do trenutka da sve to mozes kroz emociju, dobijas i jasnu i jezgrovitu misao,dobro utemeljenu sposobnost za sintezu, dobijes i obrazovanje....dakle, sve sto je potrebno da nikad ne posumljas u istinitost svoje misli.
Jupiter u raku...  |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 7:08 pm
|
|
| severina wrote: | | luche wrote: | | menkalinam wrote: | | Ne, ozbiljno, Boki - pa, sta moze Venera Plutonu?... |
bice da je kljucno sto je venera u raku tako vrlo kvalitetno moze da zezne sirotog plutoncica u vazi  |
vladar tog plutona/vaga je venera -sto se je zabila u porodicu Rak-zakocila ga pa ne moze napirlitan da svrlja okolo ...izvrsila njegovu transformaciju jer umjesto da landara okolo - sjedi kod kuce,okruzen mirisom jela umjeso u nekom baru
mislim da je Boki poentu stavio na vladara |
O Nesy, dje si ti, ej sto godinaaaaa prodje!
Nekad covjek pomisli da je neki predjasnji zivot bio samo san, dok vako ne izbaulja neko sa kim si dijelio to vrijeme. Tamo negdje, 2000 sam poceo pisati na Avalonu kod Tedija, a trebalo bi da si ti 2001 nalecela sa konstatacijom nesto poput - djecko, i srpkinje su.... ...ili tako nesto vec, ako si ti ta Nesy koju ja prozvah Loh Nesy
Svakako da je poenta na Veneri kao vladaru...ali gledaj samo Plutona kao maksimum dobra koje bi on imao tu?!
Pozdrav velik i dobrodosla! _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 7:23 pm
|
|
| Maska wrote: | @ Boki
Sto se tice gladi za intelektualnim sedeljkama, dugim nocima punim poezije i nadahnuca....ja sam retko kad spoznala da ljudska misao moze postici vrlinu i kvalitet kako to moze emocija, senzibilnost, intuicija vodjena srcem. Odnosno, misao je plodna samo ukoliko je nastala iz gore navedenog.
Ja vrednujem poeziju upravo jer nije nuzno ni intelektualna ni plod mentala...
Kad bi moje srce bilo potpuno cisto i slobodno da voli bez straha, ja verujem da bi nuznost bila da mi ekvivalentno tome i misao postane britka, jasna i vizionarski liricna.
Dakle, za mene vazi, da osecanjem treba uciti, pa se tako uci i misliti, apstrahovati,objediniti...
Emocija ima sve kvalitete: plemenitost,toleranciju,toplotu,plodnost,izdrzljivost,sveobuhvatnost,licno,univerzalno...
Kada dodjes do trenutka da sve to mozes kroz emociju, dobijas i jasnu i jezgrovitu misao,dobro utemeljenu sposobnost za sintezu, dobijes i obrazovanje....dakle, sve sto je potrebno da nikad ne posumljas u istinitost svoje misli.
Jupiter u raku...  |
Lijepo si ti ovo...da to je ono sto stalno i prigovaram posusenim mislima, pa i astrolozima, emocionalnu inteligenciju molim! A ona je subjektivna, pa koliko si cist toliko si i dobar u poimanju.
A ovo pominjanje intelektualne sjedaljke, cisto je pozivanje na mudrost njihovu koja svakako zivi kao emocionalna inteligencija a ne neko palamudjenje. Pa samo Kisovi, Rani jadi, su prepuni slika da ih iko moze vidjeti i golim ocima pred prirodom, koliko on impresijom kroz pisanje gdje sve toliko puno zivota da bi i slijep covjek progledao i vidio stvaranje svijeta! Dovoljno je reci da mu je cak i Balasevic ukro cijele pasuse za kultnu Odlazi cirkus odatle...
Volim takve ljude, misli, odnosno osjecaje koji vide kroz njih. Slikarstvo je svakako prestizniji dar od pisanja, ali mislim da je muzika bez premca kada su cula, osjecanja uopste u pitanju. Valjda sto sam alatnicarski nemuzikalan, zalutah u poetsku prozu, da bi cuo ista od sebe. I tamburam li ga tamburam, ali da nema i takvog zvuka ne bi imo nikakvog. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
severina OCULUS

|
Posted: Thu Oct 23, 2008 9:59 pm
|
|
| boki wrote: | | severina wrote: | | luche wrote: | | menkalinam wrote: | | Ne, ozbiljno, Boki - pa, sta moze Venera Plutonu?... |
mislim da je Boki poentu stavio na vladara |
O Nesy, dje si ti, ej sto godinaaaaa prodje!
Nekad covjek pomisli da je neki predjasnji zivot bio samo san, dok vako ne izbaulja neko sa kim si dijelio to vrijeme. Tamo negdje, 2000 sam poceo pisati na Avalonu kod Tedija, a trebalo bi da si ti 2001 nalecela sa konstatacijom nesto poput - djecko, i srpkinje su.... ...ili tako nesto vec, ako si ti ta Nesy koju ja prozvah Loh Nesy
Svakako da je poenta na Veneri kao vladaru...ali gledaj samo Plutona kao maksimum dobra koje bi on imao tu?!
Pozdrav velik i dobrodosla! |
Ama bas sam ta Nesi...i znas da sam jos uvijek zadivljena i astrologijom i ovim tvojim beskrajnim textovima jer nekako bolje naucim iz njih i zapamtim nego iz i jedne knjigice ...a tak ona prica o Marsu u Raku...ma ja sam svakako u svojoj masti nazivala te ljude al mi nikad ne bi pala na pamet rijec izdajica
a kad smo vec kod toga sta maximum Pluton moze da da ...iskreno ne znam -pojacanu sexualnost al u kuci,kao neku spolja mirnu a zestoku žensku sto bi s polja bila mirna ,njeznica a u krevetu stvarno furija sto je u bukvali ono sto muskarci traze...
ako sam ofrljila ...drzim se one stare izreke da se na greskama najbolje uci...
uzgred-dajes li kakve casove ovakvima sto su vjeciti pocetnici -nekako dopisno, kroz tvoje price-neformalno.....i na koju adresu da ti se obratim _________________ covjek je najsavrsenije bice a svaka ga budala napraviti moze!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
boki SPICA

|
Posted: Fri Oct 24, 2008 9:06 am
|
|
| Quote: | a tak ona prica o Marsu u Raku...ma ja sam svakako u svojoj masti nazivala te ljude al mi nikad ne bi pala na pamet rijec izdajica
a kad smo vec kod toga sta maximum Pluton moze da da |
Evo ti i jadnog Pukanica 21. 01 1961god. sa Marsom u Raku koji je bio umjesan u sve i svasta oko izdaja i poluistina kako kome odgovara iako vjerovatno i poneke plasirane tacnosti. MA u Ca - Nacional.
Pomracenja na osi Le i Aq ove godine, a vladar mu UR u Le, malo dalje PL u Vi sa njegovim sjevernim cvorom sto je manje bitno koliko opet pomracenjem s kraja februara ove godine na toj osi, ( odnosno PL u Vi izmedju ostalog napisanom rijeci prijeti i prijete njemu ) i tuda nedje MO juce prodje oko UR prema PL, tranzitni MA u Sc na NE koji se ne vidi, a cak i SO egzaktno 90 njegovo SO u Aq. Ali svega toga ne bi bilo u toj mjeri, kako ga povrsno znamo da nije bilo MA u Ca upetljanog i nadahnutog u borbi kako i za neku povremenu istinu jos vise da se nekom dokaze izdaja i laz koristeci se istim sredstvom.
A kad je vec moralo biti sa njim ovako, kaka li je epizoda tog novinara sa njim sto gine? Uopste vidimo UR u Le predavanje drzi, puno ucenika jer MO u konjukciji sa UR u lavovskom znaku, i od UR gine u automobilu, a ko da bi se smio opkladiti da mu je ubica imao u horoskopu UR u Sc, strucnjak za automobil bombu. A sve opet je nista, da nema MA u Ca u 90 njegov MO, pa iz nadahnute mrznje i izdaje koju je nekom plasiro nekad prije i postrado od nje sada. Krug se zatvorio, iako mi nikad necemo znati, niti to trebamo i stvarne razloge kada je u pitanju njegovo intimno. Nek mu je pokoj dusi...
| Quote: | | uzgred-dajes li kakve casove ovakvima sto su vjeciti pocetnici -nekako dopisno, kroz tvoje price-neformalno.....i na koju adresu da ti se obratim |
Kroz price jok, niti imas para da to platis niti postoje koje bi me platile da vise pisem, a i uopste davno je proslo vrijeme kada sam pisao horoskope posto danas odsvakle se moze za 5 dolara pricati bar sat vremena telefonom sa Beogradom. Imas katkad ovo Cose i po koju moju pricu na www.astrostories.com ... E sad skajpom, razgovorom, i moglo bi, pa to s vremena na vrijeme i cinim kad neko pofino plati a da mi bas tad treba toliko nuzno lova pa se nevoljno i prikanim biti voljan... djonda@cg.yu _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
severina OCULUS

|
Posted: Thu Nov 06, 2008 3:28 pm
|
|
svejedno,javit cu se kad procitam sve ono sto je tamo pisano...rijesenje se lako nadje kad se zeli naci  _________________ covjek je najsavrsenije bice a svaka ga budala napraviti moze!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
|