Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Pocetna tema - Pozdravna rec urednika podforuma
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Pocetna tema - Pozdravna rec urednika podforuma

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija
View previous topic :: View next topic  
Author Message
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Sat Jan 06, 2007 8:27 am
PostPost subject: Pocetna tema - Pozdravna rec urednika podforuma
Reply with quote

Dobrodosli na podforum za tradicionalnu astrologiju Astro-Art.net foruma!

Prosle su skoro tri godine od kada je podforum za tradicionalnu astrologiju poceo sa radom. Ako se uzme u obzir cinjenica da cak i u svetu veoma mali broj astrologa poznaje i praktikuje tradicionalnu astrologiju, mislim da nece zvucati neskromno ako kazem da se na ovom podforumu u protekle tri godine radilo zaista dobro i da se danas, kao rezultat tog rada, na njemu nalazi pregrst kvalitetnih diskusija i materijala za sve koji su zainteresovani za tradicionalnu astrologiju.

Obzirom na cinjenicu da Astro-Art.net forum svakim danom ima sve vise clanova, ali i to da je u poslednje vreme bilo odredjenih nesporazuma i nepozeljnih rasprava ciji sam akter, i voljno i nevoljno, i sama bila, zelim da ovom prilikom navedem nekoliko vaznih napomena. Napomene se odnose na samu tradicionalnu astrologiju, na ovaj podforum i nacin na koji je on organizovan i na moju malenkost, kao moderatora ovog podforuma. Molim Vas da pazljivo procitate tekst koji sledi i unapred se izvinjavam ako on bude malo opsirniji nego sto je to primereno internet komunikaciji.

Napomene koje se odnose na tradicionalnu astrologiju

Vise informacija o tome sta je tradicionalna astrologija i u cemu je razlika izmedju tradicionalne i moderne astrologije mozete naci kako na ovom podforumu, tako i u brojnim tekstovima na internetu i u astroloskoj literaturi i casopisima. Bilo bi pozeljno da svi koji zele da uzmu ucesce u nekoj od diskusija na ovom podforumu, ili samo zatraze pomoc astrologa koji se bave tradicionalnom astrologijom, imaju barem elementarna znanja o tradicionalnoj astrologiji.

Napomene koje se odnose na funkcionisanje podforuma za tradicionalnu astrologiju

- Podforum za tradicionalnu astrologiju je namenjen diskusijama o tradicionalnoj astrologiji, diskusijama u vezi sa tradicionalnom astrologijom ili astroloskim diskusijama sa pozicija tradicionalne astrologije. Podforum je otvoren za najrazlicitije diskusije - kako one koje afirmisu trad. astrologiju, tako i one koje je kritikuju ili osporavaju, diskusije onih koji tek pocinju da izucavaju trad. astrologiju itd.

- Ovaj podforum, iako vam ponekad moze izgledati i drugacije, ima i svog moderatora. Vase ideje o tome kako podforum treba da izgleda i kako na njemu treba da se radi su dobrodosle i veoma cenjene, ali Vas molim da imate u vidu da izmedju iznosenja Vasih ideja i njihove realizacije stoji moderator ovog foruma ( Very Happy ). Moderator ovog foruma je (iako vam ponekad moze izgledati i drugacije) ljudsko bice, sa puno privatnih obaveza i puno obaveza prema onima koji placaju za astroloske usluge. Ukoliko imate primedbi na moderiranje ovog podforuma mozete to saopstiti na temi koja je otvorena u tu svrhu ili se zaliti Administratoru Foruma.

- O mnogim interesantnim pitanjima su vec pokrenute odgovarajuce diskusije pa, u tom smislu, pre nego sto pokrenete novu diskusiju proverite da li je vec diskutovano na istu temu. Ukoliko ste u dilemi, obratite mi se privatnom porukom.

- Za sve zahteve za pruzanjem pomoci od strane astrologa koji se bave trad. astrologijom otvorena je posebna tema "Odgovori na horarna pitanja i tumacenja horoskopa". Molim Vas da sva pitanja ove vrste postavljate iskljucivo u okviru navedene teme.

- Na prvoj strani pomenute teme, "Odgovori na horarna pitanja i tumacenja horoskopa", nalaze se i odredjena pravila koja objasnjavaju nacin rada u okviru teme. Bilo da postavljate pitanja ili zelite da demonstrirate svoje poznavanje tradicionalne astrologije odgovarajuci na ista, molim Vas da ih pazljivo procitate. Ukoliko ste u nekoj dilemi, obratite mi se privatnom porukom pre nego sto izazovete totalnu konfuziju na ionako pomalo konfuznoj temi.

- One kojima je potrebna pomoc astrologa najljubaznije savetujem da se informisu o tome sta su tradicionalna i horarna astrologija, da prouce pomenuta pravila, postave iskreno i jasno pitanje i strpljivo sacekaju odgovor na isto. Molim da mi se horarna pitanja ne postavljaju privatnim porukama, osim u onim slucajevima kada je to neophodno radi zastite privatnosti, dostojanstva licnosti i slicno. Nema nikakvih garancija da ce na svako pitanje biti odgovoreno. Takodje, obzirom na specificnosti horarne astrologije (odgovori su direktni, najcesce sa da ili ne i kratkim objasnjenjem, bez mogucnosti ublazavanja negativnih odgovora i sl.) molim one koji zele da postave horarno pitanje da razmisle da li su zaista spremni da se suoce sa odgovorom na postavljeno pitanje. Ukoliko niste sigurni da li ce Vas moguci odgovor uznemiriti, molim da ne postavljate pitanja. Imajte u vidu da svaki astrolog moze napraviti gresku u radu, kao i to da nema astrologa koji nema i pogresnih predikcija. Takodje, astrologija nije zamena za strucnu pomoc psihologa ili lekara. Ukoliko mislite da Vam je potrebna psiholoska pomoc ili imate zdravstvenih problema, obavezno se obratite psihologu, odnosno lekaru.

- One koji veruju da imaju dovoljno znanja i iskustva da odgovaraju na postavljena pitanja (a takvih je veoma malo) molim da se pridrzavaju pravila trad. astrologije koja su sadrzana u radovima i praksi autoriteta trad. astrologije. Takodje, molim da se ne kombinuju pravila tradicionalne i moderne astrologije, ne izmisljaju "pravila" tradicionalne astrologije i jasno razdvoje primena pravila i nedoumica oko istih, ako takvih nedoumica ima.

Napomene koje se odnose na licnost moderatora ovog podforuma

(Izvinjavam se sto ce ovaj deo teksta biti previse lican. Trogodisnje iskustvo u uredjivanju podforuma i nesporazumi koji se povremeno dogadjaju na Forumu su me uverili da je to neophodno.)

Povremeno mi se na Forumu spocitava odsustvo psihologije u nacinu na koji se bavim astrologijom, odnosno odsustvo tzv. psiholoskog pristupa osobama koje mi se obracaju za pomoc. Takodje, spocitava mi se i nedostatak emocija, odnosno nedovoljno sazivljavanje sa emotivnim i ukupnim psihickim stanjem onih cija horarna pitanja tumacim. Prihvatam da u pomenutim zamerkama ima i istine, ali sam misljenja da su one ipak pausalne i, po pravilu, posledica nepoznavanja ili nedovoljnog poznavanja astrologije kojom se bavim, a, mozda, i posledica neuvazavanja prava razlicitih astrologa da se astrologijom bave na razlicite nacine, odnosno da ne praktikuju tzv. psiholoski pristup u ophodjenju prema svojim klijentima. Pokusacu da detaljnije objsnim sta zelim da kazem.

Sto se odsustva psihologije u nacinu na koji se bavim astrologijom tice, gotovo je nemoguce imati tzv. psiholoski pristup u bavljenju tradicionalnom astrologijom. Tradicionalna astrologija je egzaktna vestina koja poseduje jedan zaokruzen i gotovo dovrsen sistem znanja i pravila koje astrolog, koji ih poznaje, samo treba da primeni na odgovarajucu situaciju. Poznavanje psihologije od strane astrologa i psiholosko stanje osobe koja mu se obraca za pomoc su, prakticno, bez znacaja za astroloski rezultat pa je svako psihologiziranje izlisno. Na srecu, i u modernoj astrologiji postoje astrolozi koji ne neguju psiholoski pristup bavljenju astrologijom, vec teze davanju konkretnih odgovora i jasnih predikcija. Mnogi astrolozi praktikuju psiholoski pristup u najboljoj nameri, ali za mnoge je to i dobar nacin da prikriju nepoznavanje astrologije i psiholoski manipulisu osobama koje im se obracaju za pomoc. Licno nisam kvalifikovana za pruzanje psiholoske pomoci i svakome za koga procenim da, obracajuci se astrologu, zapravo, trazi psiholosku pomoc, savetujem odlazak kod psihologa.

Sto se kritika na racun neemotivnosti i preterane direktnosti prema klijentima tice, mogu samo da kazem da sam davno odlucila da prema klijentima budem direktna, da im uvek saopstavam punu istinu, bez ulepsavanja ili saopstavanja onoga za sta mislim da bi zeleli da cuju, a sto sa istinom nema veze i da im umesto maratonskih "moze da bidne ali ne mora da znaci" objasnjenja dajem krace i proverljive odgovore i predikcije. Ako se uzme u obzir i to da se astrologijom godinama bavim javno i da sam, putem interneta, dostupna ljudima iz celog sveta, te da su najteze ljudske price (teske bolesti, gubitak najvoljenijih, dugogodisnje potrage za nestalim osobama i nada da su jos uvek medju zivima, nesrecne ljubavi, otkazi ili propast u poslu i tesko osiromasenje i sl.) postale, skoro pa, moja svakodnevica, verujem da ce se dobronamerni citaoci sloziti da se od mene ne moze ocekivati da patim sa svakim svojim klijentom i prozivljavam sve njegove emocije, bas kao sto se od, na primer, lekara ne ocekuje da pati jednako kao i svi pacijenti koje tokom svoje karijere leci. Osim toga, iako se dvadeset godina bavim astrologijom, ne mislim da je ono sto bilo koji astrolog kaze najvaznija stvar u zivotu nekog coveka, a sve tvrdnje kako prejaka rec astrologa moze odluciti o zivotu i smrti osobe koja mu se obraca za pomoc smatram preterivanjem i pridavanjem znacaja astrologiji koji ona danas, u zivotu savremenog coveka, objektivno nema.

U tom smislu, zelim da kazem da svi posetioci koji nameravaju da postave svoja horarna pitanja na ovom podforumu, a za cija pitanja budem nasla slobodno vreme, od mene mogu da ocekuju uobicajeno ljudsko razumevanje za njihov problem, iskrene i direktne odgovore, bez kalkulisanja oko toga zasto se, zapravo, obracaju astrologu i sta bi zeleli da cuju od njega, ali i bez prolivanja emocija i pokusaja pruzanja psiholoske pomoci za sta, uostalom, i nisam kvalifikovana.

Svima koji su stigli do samog kraja ovog teksta se zahvaljujem.

AstroSerbiana (Natasa Karalic Koprivica), moderator podforuma za tradicionalnu astrologiju
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.   
Page 1 of 1
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1