| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Wish ALGOL

|
Posted: Fri May 12, 2006 9:37 am
Post subject: |
|
|
Ponoviću da verujem da su većinom vlasnici krivi ukoliko su njihovi psi agresivni i opasni. Poštujem to što se neko plaši pasa (ili mačaka), uvek mislim da je to zbog toga što nije imao prilike da se "združi " sa njima, a o tome šta mislim o onima koji mrze životinje ili ih čak namerno povređuju...
Odnos prema životinjama se razlikuje od kulture do kulture, tj. naroda; svi moji poznanici iz zapadnijih zemalja imaju kućne ljubimce i oni spavaju sa njima u krevetu, gotovo jedu iz istog tanjira... Kod nas je to nezamislivo, a i ja mislim da bi zlatna sredina bila najbolja  |
|
| Back to top |
|
 |
Dunyasha MARKAB

|
Posted: Fri May 12, 2006 2:59 pm
|
|
Ja sam mislila da je tema "pljujmo po neodgovornim vlasnicima pasa",jer ipak covek bira psa kojeg ce drzati i kako ce se brinuti o njemu,a ne obrnuto.Takodje,ako su i ukrstanjem dobijene malo agresivnije rase,to je opet covek uradio,jer su mu bile potrebne za razlicite zadatke.Mislim,sta zna dzukac,on samo naskace na onu kujicu sto je u teranju,sta ga briga koja je(sto vreme vise prolazi,sve sam vise uverena da je pas predstavljen Marsom )... |
|
| Back to top |
|
 |
Meteorka SIRIUS

|
Posted: Sat May 13, 2006 1:48 am
|
|
E dobro ste skrenuli s teme, ovdje se uopće ne radi o tome jel gori pas ili čovjek, ali kad ste već krenuli pričati, moram napomenuti da ja volim pse, ali me ujedno strah njih, to vrijedi i za mačke i skakavce (ove zadnje ne volim) Wish ne možeš generalizirati strah od životinja, ljudi ga mogu razviti uslijed raznih razloga, od kojih ne mora biti i zapravo je rijetko taj da se nije imao prilike družiti s njima. Glupo je pričati o ljudima i psima u smislu ko veće zlo nanosi kome. Nakraju krajeva, ne znam ko je uopće potegao temu da su ovi zli a ovi veći zločinci
Inače, iz svega što se događa, mislim da psi moraju imati brnjicu kada su vani i uopće me ne zanima koji su pseći razlozi za ugriz jednom kad se to desi. Napominjem da sam samilosna i volim životinje i nikad ne bih niti jednu ozlijedila, bože sačuvaj, i gnušam se onih koji to čine iz bolesnih poriva. Ali velikih, lajavih džukela, nervoznih mačaka i mahnitih skakavaca me je stvarno strah. Prvih jer me mogu ozlijediti, a ostalih jer imam osjećaj da će mi na glavu skočiti i ne mogu im predvidjeti sljedeći korak. A kad sam već otvorila dušu, najviše od to troje strah me skakavaca, šta ću nisam se družila dovoljno s njima u mladosti  _________________ Još bi nam se mogla desiti ljubav,
|
 |
madamesoleil SKAT

|
Posted: Sat May 13, 2006 3:47 am
|
|
[quote sve sam vise uverena da je pas predstavljen Marsom )...[/quote]
nije,Marsom bi bili obuhvaceni psi koji su prosli obuku,dresuru,namenjeni za vojne,policijske akcije,da spasavaju ili da traze drogu to je pas simbolizovan Marsom,a pas kao kucni ljubimac to je Mesec imate kod Milekica recenicu da su Merkur u Raku mali kucici zasto mali merkur,mladunci, a kucici su Mesec,vladar znaka Raka, je pa zato kucici su sve sto je 4 kuca jer se ne podrazumeva da ga drzite da bi grizao okolo nego kucu da cuva....... il gazdu.......ili zato sto volite zivotinje sve je to simbolika Meseca,potpuno sam sigurna..Drugo je nesto sasvim kako je ujed prikazan u karti ujed pasa,sigurno lose aspektovan Mars.pa ako je lose aspektovan sa planetom 6 kuce pazite da vas ne ujede kad idete na posao il sa planetom iz trece ujesce vas komsijsko kuce ili u komsiluku.......
ja imam fobijuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu od pasa
to je jedino cega se plasim u zivotuuuuuuuuuuuuuuu
i mislim da je obavezno da uz povodac imaju i brnjice na ulici......ako nista zbog dece.....po parku.....
a gde ce dete da nauci taj dodir sa prirodom sa zivotinjama?PA LAKO I LEPO,ima nacina odvedes ga kod nekoga ko ima psa pa nek se upozna sa zivotinjom.......ili mu kupis ribice,macku,kuce........pa neka stice navike....nemam nista protiv da se drze u stanu ako su gazde savesne,a ima takvih sve vise primecujem na ulici da ih vode sa brnjicama. |
|
| Back to top |
|
 |
Wish ALGOL

|
Posted: Sat May 13, 2006 11:42 am
|
|
| Meteorka wrote: | A kad sam već otvorila dušu, najviše od to troje strah me skakavaca, šta ću nisam se družila dovoljno s njima u mladosti  |
Nikad nije kasno  |
|
| Back to top |
|
 |
krticwoman PELAGUS

|
Posted: Sat May 13, 2006 12:05 pm
|
|
možda se ovde nismo baš svi dobro razumeli naime, po meni je naziv topica "pozdrav našim četvoronožnim prijateljima" obećavao nešto lepo, a ispostavilo se da smo mi ovde odmah na te koje nazivamo prijateljima krenuli đonom, do te mere da topic mogao da se nazove "dalje od nas, pomahnitale zveri". ne znam samo kako se niko nije setio onih pasa koji su ljudima spašavali živote i davali svoje za njihove, pošto, verujte, ima i takvih slučajeva
ja ne bih ulazila u rasprave o tome treba li pas ili ne treba da nosi korpu, iz prostog razloga što moja prva asocijacija na psa nije ujed ili korpa, iako shvatam da postoji strah i da u današnje vreme neke stvari moraju da se ispoštuju. mada, ako malo bolje pogledate, videćete da pas spada u manja zla na ovom svetu, a da je jedini toliko surovo kažnjen - nijednu životinju čovek nije uspeo do te mere da veže za sebe i da od nje još i napravi svog sluđenog krvožednog roba, koji se siroti na kraju plaši i sam sebe. taj i takav pas je još samo jedan produkt čovekove boleštine i sam po sebi nije ničemu kriv, osim što je igrao kako mu veliki gazda svira.
ne znam, možda sam ja nekako previše i subjektivna, pošto ću uvek kada je u pitanju borba ili rasprava čovek - životinja, držati životinjsku stranu. znate, svi oni (mislim na životinje uopšte) su po mnogim stvarima mnogo moćniji, pa i brojniji od nas, i, da su kojim slučajem programirani za naše uništenje, mogli bi to da urade u svako doba, ali oni će ići na nas samo kada su gladni, pa im se nađemo pri ruci, ili kada su napadnuti i preplašeni. sa druge strane, mislim da nema potrebe da govorim kolike je životinjske vrste čovek potamanio i šta im je sve uradio, samo zato što ima svoj blistavi um, pa je, bože moj, mnogo jak i moćan.
evo, ja se naprimer jako plašim zmija, imam fobiju od njih, ali to ne smatram njihovim problemom, nego svojim. ne nazivam ih odvratnim čudovištima koje treba potamaniti i slično, zato što su one stanovnici ove planete bile i pre mene, a biće i posle mene. ne smatram ni da treba pronaći sve zmije i pozatvarati ih u neku šupu onda kada ja krenem malo u prirodu, ali priznajem da bih se onesvestila da mi se neka obmota oko noge, što je, još jednom ponavljam, moj problem.
dobro, da ne bih ja sad bila previše offtopic, nadam se da će se ovde priča o psima nastaviti u nekom malo lepšem tonu, onako kako je i počela, pošto o njima svakako ima da se kaže mnogo više dobrog nego lošeg, a i sasvim je sigurno da su zaslužili.  _________________ Sve se odvija u ime Njega, za Njega, radi Njega, uspomoc Njega i zahvaljujuci Njemu |
|
| Back to top |
|
 |
katarina7 POLARIS

|
Posted: Sat May 13, 2006 4:19 pm
|
|
Ja sam se stvarno nadala da ćemo se ovde pozabaviti astrološkim vezama između životinja i ljudi...da probamo da otkrijemo u natalnim kartama zašto neko voli životinje,zašto se neko plaši,kakve životinje volimo,ako ih volimo,zašto ih ne volimo...bez mnogo rasprave o poreklu strahova i čini mi se da počinjemo međusobno da se optužujemo i pravdamo oko korpi,ujeda,šetanja,krivice pasa ili vlasnika...ili onih koji se boje.Ja sve mogu da razumem i strahove i ljubav...ali ovo pro et contra..baš ne želim...tako da se pitam ima li smisla ova tema,na redu su bile mačke i ptice...nema veze.Čula sam i dosta podsmešljivih komentara na temu mene i životinja,pa eto,što se mene tiče,ova tema je za mene zatvorena. _________________ Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo... |
|
| Back to top |
|
 |
madamesoleil SKAT

|
Posted: Sat May 13, 2006 5:22 pm
|
|
| katarina7 wrote: | | Ja sam se stvarno nadala da ćemo se ovde pozabaviti astrološkim vezama između životinja i ljudi...da probamo da otkrijemo u natalnim kartama zašto neko voli životinje,zašto se neko plaši,kakve životinje volimo,ako ih volimo,. |
idemo sa temom
dakle PAS JE MESEC KAO KUCNOI LJUBIMAC,MACKA JE NEPTUN
AJMO NA RASE,STRAHOVE I ODAKLE SE TO VIDI
kod mene mesec u 8 znaci strah od pasa,8 kuca su strahovi,opozicija sa uranom histericno0 reagujem[uran]kad srtenem psa lutalicu,al ih ne mrzim,znaci zbog Meseca u 8 ja ih se instinktivno bojim,to je jace od mene,stvarima iz osme kuce malo ko od nas moze racionalno upravljati osim ako nije neki yogi,dervish ili tome slicno.........hudini .......
ujed je Mars imam opoziciju MARS NEPTUN,PA ME JE UJEO PAS IZ KOMSILUKA JER JE NEPTUN U 3.
o rasama ja obozavam avganistanske hrtove,gde li se to vidi znam to je Jupiter,ta rasa ima veze sa Jupiterom koji je u trigonu sa Suncem i Venerom,to su psi aristokrate,koji imaju neki stav i dostojanstvo,ono drzanje plemenito,vitku gradju,pravi plemici........
Pretpostavljam da oni koji vole neke borbene pse,pitbula,rotvajlera,sve rase koje mogu biti podvrgnute drugoj svrsi ko sto je obuka ,dresura,vucjaci,bernandinci,njufaundler,trazimo u karti Mars i Saturn........
a URANOVSKE ZIVOTINJE BI PO MENI BILE PAUN,EGZOTICNE PTICE,PAPAGAJI RETKI I SKUPI,POGOTOVO ONI KOJI PRICAJU
PLUTON BI BILE ZMIJE.......SKORPIONI,MEDUZE......MOLIM DA DRUGI NASTAVE U PRAVCU ASTROLOSKE SIMBOLIKE.....HVALA |
|
| Back to top |
|
 |
Dunyasha MARKAB

|
Posted: Sat May 13, 2006 8:22 pm
|
|
| madamesoleil wrote: |
dakle PAS JE MESEC KAO KUCNI LJUBIMAC
|
Meni Mesec vise lici na keruse,pogotovo kad su skotne ili imaju stence
Evo malo astrosimbolike :
MO Ca180SA Co
PESMA O KERUSI
U svitanje, u pojati niskoj
Gde se zlati rogoza gomila,
Sedmoro je stenadi ridjaste,
Sedmoro je kucka ostenila.
Lizuci ih jezikom crvenim,
Milovala stenad sve do mraka,
I kopneo sneg je zagrejani
Ispod njenog toploga stomaka.
Kad je jato kokosaka lenih
Zadremalo na motki sedeci,
Posao je seljak natmureni,
Svih sedmoro noseci u vreci.
Muceci se da im pridje malo,
Trcala je kroz nanose meke...
I dugo je , dugo je drhtalo
Nezamrzlo ogledalo reke.
Kad se natrag vukla po prtini,
Lizuc svoje telo oznojeno,
Mesec joj se nad kucom ucini
kao jedno ridje stene njeno.
Gledala je u visinu modru,
Zalosni se urlik dugo cuo,
Tanki mesec klizio po svodu
I u polja za breg utonuo.
Nemo, ko od milostinje bedne,
Kada kamen bace joj iz sale,
U sneg su se psece oci njene
Kao zlatne zvezde skotrljale.
Sergej Jesenjin
Prepevao : Dragutin Malovic
 |
|
| Back to top |
|
 |
amazonka BELLATRIX

|
Posted: Sat May 13, 2006 8:45 pm
|
|
I meni je MO u 8 i plasim se pasa, sto nije bio slucaj kada sam bila mladja. Moja majka ih se pak oduvek plasila, i meni je strah najverovatnije dosao upravo preko njene linije.I da, pogotovo se plasim lutalica, MO 90 UR, iako bih najradje prisla i pomazila te divne autsajdere u pasijem svetu (UR u 5), iako sam hiljadu puta pokusavala svoj strah racionalno da objasnim ne mogu a da ne strepim kada prolaze pored mene. Ipak, primetila sam da me vole keruse, kao sto i ja obozavam Jesenjinovu pesmu gde on kaze "sedmoro je ostenila kucka, sedmoro je ostenila zutih", dok mladi dzukci posebno kad dzogiram cesto kidisu na mene (MO 180 MA).
U simbolici 8 kuce jednom se neka kerusa u vreme parenja pribila uz mene kada sam se kasno vracala kuci, a za njom je islo 5, 6 napaljenih dzukaca koji su se ocigledno takmicili koji ce da pridobije njenu naklonost.Umirala sam od straha dok sam u sebi zelela da rasteram sve te dzukele i povedem lepu kerusu sa mnom na sigurno, i ne bi li to prikrila, sve veme sam pricala nesto milozvucnim glasom, pokusavajuci i njih i nju da smirim.Medjutim u jednom trenutku, oni su nas obe okruzili pocevsi besno da reze, i ne znam kako bi se sve zavrsilo da nije naisao jedan mladic, koji ih je sve rasterao...a ja sam se osecala kao najgora kukavica i bednica sto sam izdala kerusu, sto nisam uspela da joj pomognem . Mislim da je taj pokusaj "silovanja" upravo i prikazan sa MO 180 MA 90 UR. A ljubav zenskih pasa za mene bih protumacila sto mi je vladar u Raku 120 JU, 60 VE...pa je moguce da su to upravo mame sa stenadima (Me)
Dakle bolje je ne skoncetrisati se samo na Marsa, jer je i pasiji svet veoma raznovrstan.Uzmimo samo pudlice koje ne mogu biti nista drugo do Venere,eventualno uz neke Blizance ili Devicu koji bi predstavljali sitniju rasu.I sva ona urodjena i strpljiva ljubav pudlica ka srdjivanju ide od Venere, ali pre u Vagi.
Jedina rasa koju ja zaista obozavam su planinski psi, mozda zbog MO u Jarcu, psi koji su u stanju da izdrze najsurovije uslove kao sto su oni ovcarski ili bernadinci, pa cak i haskiji. Ovcarski pas ume cak da ujede neposlusnu ovcu da bi je vratio u vrstu i spasao opasnosti, kao sto i MO u Jarcu moze da deluje nemilosrdno, ali posto je MO uvek MO, on ce brinuti na svoj nemilosrdni nacin.Mozda bi jos bolje bilo tim psima pripisati MA u Jarcu, jer su oni uvek impresivno snazni, pribrani i hladnokrvni.
Macke ipak ne bih posebno vezala za NE iako mi je on u 6, tradicionalno kuci kucnih ljubimaca i zaista sam ih drzala, posebno macke lutalice (opet UR u 5).Inace ja licno nikad ne bih uzela macku ili psa sa pedigreom, to mi je tako dosadno, mada mi mnogi kazu da gresim, jer navodno dobar trening pojacava urodjeno dobre osobine ljubimca.Ipak meni su sva ta natecanja zivotinja besmislena, jer se takmice i programiraju po ljudskim merilima, a ne sopstvenim.
Za macke bih pre svega uzela SO koje je vezano za Lava kao glavnog predstavnika porodice macaka, kao sto mi i sva ona lenja gracioznost i samodovoljnost macke idu najbolje bas uz taj znak.Takodje bih uzela i UR zbog mnogih predrasuda koje su vezane za macke, posebno izrazenih u proslim vekovima, jer UR upravo predstavlja sve ono sto je neuklopljeno i sto strci...a macka je takva, nju ne mozete vezati za sebe ako ona to sama ne odluci. Kad vec spominjemo Milekica on bas SO 120 UR vezuje za velike macke, kao sto taj aspekt predstavlja i onaj njihov skok, kojim odlucuju svoju sudbinu hvatajuci plen. Naucno je dokazano da su macke idealni saputnici za nervozne ljude ili one koji imaju hipertenziju, jer ih na neki nacin smiruju, a ne znam da li ste primetili da su macke najbolje drugarice upravo lutalicama koji zive ispod mostova, sve opet u simbolici UR. Kazu da je macka lukava, i svakako da je mnogo lukavija od slepoverujeceg dobrodusnog psa, ali macka to radi opet da bi izvukla na svoje, dobila hranu ili sta joj je vec potrebno, da bi se snasla....dok ce na najmanji znak maltretiranja kidati okove.Udarite je vise puta, i izgrebace vas do krvi...sto je opet UR, a ne NE. Okultne moci koje su se pripisivale mackama u proslim vekovima, mislim da pre dolaze iz neshvatanja energija Urana, nego iz nekog urodjenog misticizma macke.
P>S tek sad vidim da me Dynasha preduhitri.I da - ta tuga, taj strah, ta strepnja nad majcinskim se najbolje moze videti iz odnosa Jarca prema Raku. _________________ Izvor nasih najvecih testova i iskusenja nisu stvari koje zelimo, a ne dobijemo, vec stvari koje dobijamo iako ih nikad nismo ni zeleli ni ocekivali. |
|
| Back to top |
|
 |
Blonde MARKAB

|
Posted: Sat May 13, 2006 11:47 pm
|
|
Zna li neko onu pricu o Titinom psu koji mu je spasio zivot? Bese ono nemacki ovcar  _________________ Svak ima san I tajnu svoju
Ideal, vizuju skrivenu sto vreba.
Ponekad se rode oni sto sanjaju budni,
Sto cuvati ih se treba,
Sto ih se plase male duse
I sto ih ljube Bogovi sa neba. |
|
| Back to top |
|
 |
TrilianSi SKAT

|
Posted: Sat May 13, 2006 11:59 pm
|
|
Je, Blonde, nemacki ovcar  |
|
| Back to top |
|
 |
Blonde MARKAB

|
Posted: Sun May 14, 2006 12:09 am
|
|
Ma znam da je nemacki ovcar morli smo znati sve napamet price. Pa sam mislila ako je neko voljan ispricati to o psu i Titi.
1. Tito i njegov pas
2. Tito i sankanje na koritu
3. Tito i svinjska glava
4. Tito....
Ja ne mogu vise _________________ Svak ima san I tajnu svoju
Ideal, vizuju skrivenu sto vreba.
Ponekad se rode oni sto sanjaju budni,
Sto cuvati ih se treba,
Sto ih se plase male duse
I sto ih ljube Bogovi sa neba. |
|
| Back to top |
|
 |
TrilianSi SKAT

|
Posted: Sun May 14, 2006 12:19 am
|
|
Ma da otvorimo novu temu o Tiiiti?  |
|
| Back to top |
|
 |
madamesoleil SKAT

|
Posted: Sun May 14, 2006 3:34 am
Post subject: o simbolici dalje |
|
|
ima istine da bi pudle mogle imati venerijansku komponentu,kao i neki patuljasti psi,maltezer,pa cak i patuljasti pinch........ali macka je Neptun,tvrdim 100% zato sto za Uran vezujem samo nesto sto leti i to bogami visoko,pravi primer je astrolog.....haha i orao,i Ikar i Dedal........Sunce bi bili lavovi i tigrovi,al domaca macka kao kucni ljubimac Neptun cist.ili ''markirana''macka isto sa pedigreom to je Neptun......a ptice Uran...
Merkur bi bili vrapci,ali i majmun,recimo....
Venera krave,mazge,ovce,koze,ali i srne........Medved mi je cist Saturn,.....lisice i vukovi Mars a mada vuk i sa Plutonom taj Mars..Zec divlji to mi je nesto izmedju Merkura,ali ima tu i Venere dosta..Veverica -Venera,sa primesama Merkura....
Kamile-Saturn....Krokodili cist Pluton i gusteri isto Pluton.......
Petao i kokoska-Mesec...
Ribe bi sve bile Neptun.... E za slona ne mogu sa skontam da l je Saturn sa Venerom ili nesto drugo...... |
|
| Back to top |
|
 |
|