| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Ira Guest
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 1:11 pm
Post subject: |
|
|
| Quote: | | ...Sad se i babo ceska po glavi... |
Zasto ?  |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 1:19 pm
|
|
draga Ira,
ja o tarotu znam vrlo malo,imam karte SIBILLA,koje retko koristim i konsultujem,uglavnom ako me to neko zamoli.
kao sto znas ,sam sebi je najteze pogledati,
pa ti saljem moje pitanje...  |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 1:31 pm
|
|
| Quote: | draga Ira,
ja o tarotu znam vrlo malo,imam karte SIBILLA,koje retko koristim i konsultujem,uglavnom ako me to neko zamoli.
kao sto znas ,sam sebi je najteze pogledati,
pa ti saljem moje pitanje... |
Pcelice, budem ti veceras sigurno pogledala, sad nisam dovoljno koncentrirana, ali me zanima - kakve su to karte SIBILLA ?  |
|
| Back to top |
|
 |
razlicak ALGOL

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 1:40 pm
|
|
Ceskam se jer ne znam ko je taj mladi strastveni...al nema veze.Mozda uskoro saznam? inace,dal iz intuicije,ili dobre procene na osnovu onog sto o meni iz postova znas...u pravu si.I oko zelje da promenim mesto boravka,i oko pomoci prijatelja,i drugih stvari...
eto nama nove Pitije...  |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 1:46 pm
|
|
| Quote: | | Ceskam se jer ne znam ko je taj mladi strastveni... |
Kad se ne zna, jos je sladje iscekivanje... |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:04 pm
|
|
http://www.adnil.com/CARDS/sibilla.html
evo Ira,ovo sam uspela da nadjem,kao sto ti rekoh,malo ih koristim
jednostavne su,svakako nisu na nivou tarota
za pitanje,molim te nemoj odgovarati ako nemas koncentraciju,nije mi uopste hitno  |
|
| Back to top |
|
 |
Fortune Girl 1975 MARKAB

Joined: 16 Aug 2004 Posts: 176 Location: ... svuda po malo ...
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:09 pm
Post subject: Da i ja dodam... |
|
|
| Quote: | | Za stvari na koje vam treba konkretan i jasan odgovor Yi Ying je najbolje stvar. |
...slazem se sa Baphomet...I-Qing ( ili kako Kinezi kazu "Ji - Djing" ) je po meni izuzetna knjiga i mnogo je cesce konsultujem nego Tarot ( poslednjih 15 godina mnoge stvari i situacije u svom zivotu uskladjujem sa odgovorima dobijenim iz ove knjige i nikada nisam posumnjala u tacnost odgovora ) ali - iz razloga :
| Quote: | | Nego, nekad sam i ja bacao tarot ali više to ne radim jer su odgovori preopširni i znaju dosta puta biti dvosmisleni. |
...izbegavam Tarot , jer i nisam mnogo vicna njemu i smatram da ne treba da se time bavim ako ga nisam do kraja i naucila i shvatila kako funkcionise . Ali , ako imate dobar prevod I-Qinga , onda cak i postavljeno pitanje na koje se i niste dobro skoncentrisali moze da dobije trazeni odgovor .
Za I-Qing je potrebna Svest - Svesnost o Zivotu i vasem Putu i duhovnost , tj. u prevodu : spontano prepustanje da vas Vise Kosmicke Sile vode vasim Putom ... kada se jednom prepustite , nema puno toga sto nije jasno u toj knjizi , sve dodje samo od sebe ... a verujem da je tako i sa Tarotom .
Pozdrav , ovaj forum je sjajan !  _________________ Ono čega se najviše bojiš i bežiš od toga-prvo će ti se desiti ...
a ono što najviše želiš(ako forsiraš)-nećeš dobiti ... ( I-Qing ... mudrosti drevne Kine ) |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:17 pm
|
|
| Quote: | | za pitanje,molim te nemoj odgovarati ako nemas koncentraciju,nije mi uopste hitno |
Naravno, Pcelice, to nikad ne radim. Zato sam i rekla da ce to biti malo kasnije, kad se budem mogla dovoljno posvetiti - nema veze kad ti postavis pitanje, bitno je samo da si napisala da si ga zamislila  |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:19 pm
|
|
| Quote: | Naravno, Pcelice, to nikad ne radim. Zato sam i rekla da ce to biti malo kasnije, kad se budem mogla dovoljno posvetiti - nema veze kad ti postavis pitanje, bitno je samo da si napisala da si ga zamislila  |
ih,da znas otkad!  |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:22 pm
|
|
| Quote: | http://www.adnil.com/CARDS/sibilla.html
evo Ira,ovo sam uspela da nadjem,kao sto ti rekoh,malo ih koristim
jednostavne su,svakako nisu na nivou tarota |
Ah, da - znam za ove karte, samo ih ja ne zovem tako. Ja ih zovem '' ciganske karte ''. Isto su jako zanimljive, imam i jedan komplet, koji sam sama napravila  |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:24 pm
|
|
drugarica koja mi ih je preporucila nije ciganka,al je italijanka  |
|
| Back to top |
|
 |
Ira Guest
|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:39 pm
|
|
| Quote: | | drugarica koja mi ih je preporucila nije ciganka,al je italijanka |
Ja sam taj naziv vidjela u jednom casopisu, u kojem su dali prikaze tih karti. Bio je to neki alternativni casopis, ne sjecam se koji, prije desetak godina. Jako su mi se svidjele, ali kako su bile na nekvalitetnom papiru, odlucila sam da ih sama nacrtam, pa i dodam neke svoje promjene i detalje na pojedinim kartama. Nekad koristim njih, nekad Tarot, a moze se i sa obicnim kartama isto raditi. Dapace, uvjerena sam da kad intuicija slobodno tece, covjek moze gledati i u pasulj, i u kamenje, i u riblje kosti Ovisi samo sta je kome inspirativnije. |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:43 pm
|
|
ako zelis,mogu da ti ih posaljem  |
|
| Back to top |
|
 |
pcelica maja POLLUX

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:44 pm
|
|
| Quote: | | uvjerena sam da kad intuicija slobodno tece, covjek moze gledati i u pasulj, i u kamenje, i u riblje kosti Ovisi samo sta je kome inspirativnije |
 |
|
| Back to top |
|
 |
Mrs_Parker RIGEL

|
Posted: Sat Sep 04, 2004 2:45 pm
|
|
Pitanje je tu i vrlo mi je vazno.
Posle bliskih kontakata od neki dan, mislim da je oset dovoljno jak da te inicira  _________________ na putu do Neptuna |
|
| Back to top |
|
 |
|