Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Recepcije
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Recepcije

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija Goto page 1, 2, 3, 4  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Argus
CAPELLA

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 3:58 pm
PostPost subject: Recepcije
Reply with quote

(Skribomanija na delu...) Very Happy

Dopalo mi se ovo od tvoje (i naše) koleginice Branke:

"Različita dostojanstva ukazaće i na različitost interesovanja. Planeta će istinski i čisto voleti planetu koja vlada znakom u kome se nađe. Vladara egzaltacije tog znaka će, međutim, voleti slepom zaljubljenošću, sagledavajući ga kroz ružičaste naočare, uzdižući ga na nezasluženi tron. A ako posmatramo vladara tripliciteta, zainteresovanost planete za njega biće više prijateljske i tople prirode, ali bez strasti prethodna dva vladarstva"...

Daklem, imam tu sreću te su moji Saturn i Jupiter "dostojanstveni". aplauz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 9:38 pm
PostPost subject:
Reply with quote

ja sam cojek bez dostojanstva izgleda Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 4:32 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Evo kad Argus spomenu recepcije da iskoristim priliku da ponovo aktiviram pitanje jedne neobicne sudbine. Radi se o horoskopu mlade zene koja je predhodnog leta oduzela sebi zivot. Kako je astrologija kraljica naknadne mudrosti pokusala bih ovde da iz perspektive tradicionalnih astroloskih metoda odgovorim na pitanje da li je njena neobicna i rana smrt astroloski objasnjiva. Pre nego sto to pokusam naglasila bih da ono sto u tradicionalnoj astrologiji uzima ravnopravno ucesce u svakoj analizi, modernoj astrologiji nije pitko, prevashodno jer podrazumeva pomalo dosadan i precizan posao. Ono sto pored planeta i njihovih zodijackih i mundanih pozicija i aspekata koje medjusobno prave tradicionalna astrologija koristi jesu: recepcije, primogeniture, tzv "tacke stubova mudrosti" i ,obavezno, vladari tih tacaka, precizan pregled fiksnih zvezda i antiscijumi. Bez ovih elemenata analizi ne pristupam.
Ovaj horoskop vec je bio objavljen na temi "samounistenje". Rodjenje je 27.6.1970. 9h50m LT Sarajevo. Smtr se desila avgusta 2003.

Za ovaj horoskop ja bih upotrebila izraz "vrzino kolo" iz prostog razloga sto je tesko pronaci poziciju koja astroloski nije opstruisana. Prvo sto upada u oci jeste vladar horoskopa, merkur u antiscijumskoj konjunkciji sa suncem, vladarem XII polja koje se u tradicionalnoj astrologiji vezuje za samoogranicenje. To je najgore mesto u horoskopu u kojem "gajimo" sopstvene slabosti i mane. Samo po sebi ovo nebi bilo spektakularno da sunce nije dispozitor tacke smrti. Takodje, tako bliska konjunkcija signifiktora same osobe, merkura, koji je ujedno i vladar geniture (najbolje pozicionirana planeta) sa suncem koje je simbol smrti i samounistenja jasan je pokazatelj onoga sto se desilo. Dalja analiza ne otkriva nista bolje. Negativna recepcija i kvadrat mars-mesec, pri cemu je mars debilitirani vladar osmog polja, a mesec peregriniran, tacka fortune (dusa) na Algolu, pri cemu njen dispozitor venera pravi egzaktnu antiscijumsku konjunkciju sa saturnom, prirodnim vladarem smrti. Pri tome je venera u znaku saturnovog egzila. Merkur, vladar horoskopa je na Al Heki nekretnici marsove prirode.
Kriza je, verovatno, pocela saturnovim prelaskom preko asc i merkura, ali je kulminirala njegovim ulaskom u znak raka, znak njegovog izgona. Tu je njegovo "uticaj" najgori. Kada su tranziti u pitanju, uvek je neophodno voditi racuna o stepenim stanica retrogradnog hoda. Kod saturna 6. stepen raka je stepen njegovog zaokreta i povratka u direktan hod. Sesti stepen raka u ovom horoskopu je antiscijumski stepen vladara horoskopa, merkura, a na 5. raka, da ponovim, nalazi se prvi signifikator smrti i samounistenja, sunce. Ovo je samo pregled saturnovog tranzita bez uvida u sekundarne progresije i solarni povratak. Vrlo je verovatno da bi i oni aktivirali nesto.
Ovde astroloska prica, zapravo, tek pocinje. Neophodno je analizirati zasto je taj put osoba "izabrala". Po meni uzrok lezi u mesecu i onom sto on ovde oznacava. On je, najaktivnija planeta. U njegovim se dostojanstvima nalaze; debilitirani mars (vladar VIII polja sa kojim je istovremeno u recepciji i aspektu kvadrata), sunce (dispozitor tacke smrti koja se nalazi u XII polju i istovremeno vladar XII polja), tacka fortune u biku (meseceva egzaltacija) katastrofalno pozicionirana na Algolu, Saturn ( prirobni vladar VIII polja po tradicionalnoj astrologiji), takodje u biku u antiscijumskoj vezi sa venerom vladarem tacke fortune. Zaista vrzino kolo.
Back to top
tetkica
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 3:35 pm
PostPost subject:
Reply with quote

ima tu stošta i dalje...da pokušam malo,kad neće Boki, a ja sve nešto njega čekam...

Ne znam koliko ću potrefiti,ali pada u oči solar za 2003.g, Asc izlazi na XII natalnu na južni čvor...i još koječega.U progresiji dolazi do fenomena "mladog mjeseca".Progresivni mjesec je u avgustu u konjukciji sa suncem i egzaktno u antisticijumu od natalnog merkura...upravo tamo,gdje je saturnova stanica...

U tranzitu na dan smrti je tranzitna venera u konjukciji sa natalnom i ponovo pokazuje isto stanje kao u natalu prema saturnu...znaci i kvadrat i antisticijum.Tranzitni merkur je na natalnom Asc...

I još nešto...kada je smrt u pitanju,i uloga jupitera, koja na neki način pokazuje da osoba prestaje da pati,ili da je ta smrt oslobadja neke patnje,mogla bi se ovdje potvrditi...tranzit jupitera u egzaktnom sekstilu prema natalnom...sta ti mislis o tome?

Reci nešto Nataša.Možemo li sa ovim ići malo dalje.Da li se ovdje dalo šta učiniti.?
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 4:20 pm
PostPost subject:
Reply with quote

pa ne znam ti si udata zena, post je, nema smisla...al ako je bas toliko stalo, ma nek ide svijet..evooo gaaa, ajmo jaraneee
:mirko:

Natasa, ja stvarno ne razumijem sta bih tu mogao reci za tvoje izlaganje, jer ne razumijem o cemu pises zato sto ne poznajem tradicionalnu astrologiju. Isto ko da si to napisala na nekom stranjskom jeziku. Vidim da si koncizna, vidim da cisto izdvajas elemente i vrlo ih lijepo slazes. Ja ne vidim nimalo psiholoskog, mozda zato sto to nije potrebno vama u tom pristupu?

Drugo, ja nekako ne mogu da radim horoskope umrlih ljudi, osim ovih velikana kojima gledam dijelo a ne njih. Ruzno je, ali svakako da je dobro imati primjer i odatle. Mozda su to najbolji primjeri, ne znam? Ja bih vise volio traziti svadbe no mrtve babe, ili zaposlenje ili tako neke prekretnice zivotne dje se nesto ozbiljnije desava sa covjekom. No nemam nista protiv ako nekome to koristi.

Opet, u onome sto se lako vidi i iz moje astrologije koja sigurno nije moderna ( reko bih da je demode u odnosu na to sto ti radis, u odnosu na Tradicionalnu astrologija ), sve to sto si navela, opasnosti, lose mnogo toga, vrzino kolo itd. Pocev od vladara ME 90 PL skoro egzaktnog kvadrata, sto su vec katastrofa misli, fobije, slab imunitet, crne misli, haos koji nema nikakvog mira, sve strahovita jurnjava i opasnosti od komunikacija, saobracaja, pa do psihosomatskog od drugog vladar MO pa u 8 90 MA! Dakle, ti moras reci za ovaj horokop da ima psihicke smetnje, to je prvo, onda prejaku osjetljivost, i panican STRAH. Pa, onda sve ono sto bi joj spasilo mozda vladara ME u 90 PL, taj drugi vladar MO je u Ar, opet plamteci koji je u vjecnoj borbi sa kucom, sa dusom, sa svim, svega ima sem MIRA. I ona je ovdje cak u idealu, da MO 120 VE moze spasiti i preokrenuti!? Da je bar mogla biti zensko, da joj nisu i MO i VE u vatrenim, plamtecm, prkosnim znacima koji negiraju opet mir, mozda je moglo nesto....

Dalje Sjeverni mjescev cvor je 120 Sunce, skoro egzaktno?...salim se nema veze nikakve za mene...

Sta ima, da je ovaj horoskop dovoljan da bude ako treba i teroristicki, milioni smrti se u njemu vide, jer se vidi mrznja koja zacas moze da te proguta. Milioni djece kako umiru, ME 90 PL, milioni majki koje umiru MO 90 MA, vidi se rat i to prije smrti, zato sto je MA u Raku rodjen sa ratom u kuci, a plus 90 Mjesec u 8 kao vladar mora biti u ratu prije smrti.

Sa svake strane psihoze i sa svake strane nervoze i sa svake strane smrt, smrt, smrt. I kod NE u 3 smrt zbog Sc, i 1 kod licnosti Smrt jer Pl, pa vladari ubijeni skroz...dakle svega koliko oces i to u 10 sekundi pogleda prvog bez trazenja tacaka smrti i ne znam cega vec, tripliciteta i kja je planeta najjaca? Bas koja je ovdje planeta najjaca? Mars koji je najslabiji, on je najjaci u horoskopu, jer on je ubija, ima mnogo krivice i mnogo podmuklog, suicidnog, mnogo vise no od ME 90 PL, jer MA ubija Mjesec, on zadaje konacan udarac, on je taj koji vlada mislima iz 3 iz Sc. Najjaci je onaj koji je odvodi u smrt, a to nije Merkur...Merkur je tek haos, a Mars je egzekutor ovog horoskopa

A sta da ti je ona klijent bila Natasa i da te pita jednim dijelom mudrog aspekta ME 120 JU, sta je moje spokojstvo i kako da ga pronadjem bar malo??? Kako bi ti na osnovu ovakvog pristupa a bez imalo psiholoskog, to uspjela reci? Je li ima tacka spokojstva? Kako bi je uputila? Kako bi joj morala zabraniti da uci jer je to cera u bijes, kako bi joj preporucila muskarca, kako da rodi djecu?

Ne kazem da ja to sigurno mogu, al mi nekako logicno da cu psiholoski da joj budem blizi u predstavljanju ko je zapravo ona? I ona iako se desilo sto se desilo, ja mogu uvijek reci da je uz neke napore, mogo uslijediti spas, makar dan duze zivota, da ne kazem deset godina ili pola sata ili sekund!

Jer dok postoji djavo postoji i bog. I nije ovo sudbina nikakva. Smrt nije sudbina jer je normalna. Ova smrt nije normalna zato sto je mladost u pitanju, a ona nije imala priliku sama nista uraditi...
Back to top
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 7:09 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Tetka kad rece da ima jos toga, ima. Secas se onog tranzitnog marsa od proslog leta kada je Zemlji bio blizi nego ikada. Na dan smrti napravio je ontiscijumsku opoziciju (kontraantiscijum) prema mesecu za kojeg sam rekla da svojom simbolikom sugerise razlog smrti jer je najaktivnija planeta. Dalje pogledaj prenos svetlosti koju mesec vrsi od marsa, vladara VIII do merkura, signifikatora licnosti. Ponovo meseceva simbolika. E, ovde pocinje Bokijevo psihologiziranje, ali ja o njemu ovde ne pisem vec jedino dajem smernice za razvijanje price kako bi na konkretnom primeru uporedjivali metode tradicionalne i moderne astrologije. Ono sto si primetila kroz progresiju i solar je ono sto sam htela da cujem.
Pitas tetka da li se sta moglo uciniti. Ne verujem, a evo i zasto. Nemam zasta da se uhvatim u ovom horoskopu. Jedina dostojanstvena planeta je njen signifikator merkur, ali je i od njega slaba vajda. Spaljen je od direktnog signifikatora smrti, sunca i povrh svega vrlo, vrlo usamljen. Ako pogledas on sam sebe odredjuje, nalazi se u sopstvenom domicilu, ali za njega (izuzev malih termina marsa i meseca) nije zainteresovana nijedna planeta. Sta bismo mogli sve reci za ovako usamljenog signifikatora. Trigon sa beneficnim jupiterom koji je Boki spomenuo, slaba je vajda. Gotovo da je peregriniran u vagi, bez snage, prakticno jalov i sto je najvaznije merkur ga ne prihvata jer se nalazi u znaku njegovog egzila. Dakle iako postoji mala namera pomoci od strane onoga sto jupiter svojom simbolikom predstavlja afirmisano kroz aplikacion trigon, od toga (ukoliko se slede pravila tradicionalne astrologije) nema nista jer merkur "ne voli jupitera". Ponavljam ovo su samo smernice astroloske analize, a ne analiza sama. Da bi se dublje islo u kvalitet ove duse, ponovicu,treba uzeti u obzir sledece stvari. Mesec kao najaktivniju planetu, merkur kao najusamljeniju planetu,tacku fortune (tacka meseceve simbolike koja oznacava dusu) na Algolu (kud ces goreg znamenja) i degeneraciju venere preko antiscijumske veze sa saturnom.
Boki, ja sam i htela da ti ovome pristupis iz perspektive astrologije koju negujes da bismo malo zivnuli i odvojili se od onog besciljnog nadgornjavanja oko slobodne volje.
Kazes da ne poznajes tradicionalan pristup. Malo mi je tesko da u to poverujem, rece negde da citas Frolija. Vidis ja se nisam rodila sa tradicionalnom astrologijom. Astroloski sam, veoma dugo, stasavala kroz ovu modernu, tako da prakticno mogu da funkcionisem na oba nacina. Problem je u tome sto ne vidim smisla u ovoj drugoj i kada sam pokrenula prvu temu na ovom podforumu cilj mi je bio da polemisemo konkretno oko razlika pocevsi od prve stavke u onom mojem prvom postu, a tice se strukture astroloskog kosmosa, ali smo nekako temu skrenuli. No nije vazno, aktiviracu ja to sa jednim novim topikom.
Back to top
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 9:01 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Ja zaista ne poznajem Tradicionalnu astrologiju, mada mislim da sam onako po seljacki tradicionalniji od toga sto vi zovete, sto je inace simbol za Tradicionalnu astrologiju, a vi ste moderniji, vi ste mnogo 'egzaktniji' na jedan cudan nacin u pristupu ( sto ne znaci da imate i rezultat tacniji ), al i suvoparniji od onoga sto ja radim i razumijem. Nekako ste bezivotno jalovi, nidje sokova prirode, da se grubo izrazim. Inace, osmatram odokativno, sve idem odnosno mislim da idem preko osjecaja, dajem raspone vece, cas mi je orbis za vladara toliki cas nije, nekad ne uzimam nista, ko u ovom horoskopu sto vidim samo Marsa i da je on najjaci jer on u smrt vodi ( vlada 8 kucom i trecom Merkurovom, drzi Mjesec i Merkur oba vladara u saci ) a ne Mjesec ili nesto drugo, jer Mjesec hoce da zivi i sa demonima dok mu oni ne zadaju presudan udarac a to je Mars nejaki koji gledajuci u Raku nije neki problem, ali meni je sve, jer Mjesec u Ovnu oce da se bori oce da zivi iako se nalazi u Venerinom padu, pa mu kao 120 sa VE ne da dobro??? Iz Marsa sad mogu da pricam da ne pogledam nista drugo u horoskopu, odnosno da drugo ovalas dodirujem, psiholoski i eto kraja. To je Vjestina, ne moze da se nauci, jer moras sam da nadjes sistem. Ali isto tako zna se sta je sto nikako ne moze biti! Subjektivan sam maksimalno, pozivam se samo na sebe, a to je nekad i na 'Tradicionalnu i na Modernu i na Busmansku i na ma koju astrologiju'- kako ih jka shvatam, sto je sve tradicionalno folklorno balkanski, cesto nazadne osobine, al kod mene rade. Nikada nemam semu ulaska u horoskop, dok vi imate neke propise. Dakle, astrologija do 19 vijeka na nacin koji je ti prezentujes, odnosno Froli, je meni neshvatljiva. Meni je je jasno da druge astrologije nije bilo do to sto vi radite, ali ne mogu da shvatim da niko tu nije 'mislio i svojom glavom', isao vizijom, mastom, 'psiholoskim', jer cisto mislim da bi sta ikad potrefili? Ja sam prelisto par strana Frolija i za ljubav prema Branki nesto malo pratio, i pravo da ti kazem ja to ne kopcam ( pogotovo te izraze neke ), cak mislim da je trivijalna takva astrologija ako joj covjek ne udahne citav svoj zivot, al' tu stavljam znak pitanja, posto nisam kazem do kraja upoznat? Rolling Eyes

Ono sto vidim u recimo ' Pravoj astrologiji' ili na Brankinom sajtu, vidim jedan trud, vidim jednu analizu, ali ne i razumjevanje zivota, astrologija je maksimalno narihtovana, zategnuta, al strune ne daju melodicnost, iako vidim da umijete sa 5, 6 promjenljivih da se 'igrate' i da je dovedete do nekog kraja. Ali nekako prelazite ko 'preko leseva', to je ta planeta i ona je nedje pozeljna il nepozeljna, ko da nidje nema osjecanja? Ko da je uskopljena ta astrologija? Samo sve ono sto sam procito, sve ono sto sam vidio, skoro nidje se nisam slozio, ili sam uvijek ali sa lakocom vidio da to ne funkcionise onako kako ja mogu da dam rezultat. I ne samo ja, mislim da jedan Dee koji je pocetnik u ovoj astrologiji, lako dao bolje rezultate. Ne sad, Dee ili ja, bolji od Frolija i citave takve Tradicije, no sve te stvari lakse otkrivam, odnosno greske nalazim, pa zbog toga nisam ni cito do kraja. Mozda mi je to mana ne znam.

Ali sve to na stranu, nema razloga da ja govorim kao ja bolji neko losiji, to je ruzno, ali beskrajno ruzno i stidim se ako to iko i pomisli mozda da ja tako pisem. Iskreno pricam, sto ne znaci da sam u pravu, a to sam vam skoro pisao zabolje mene briga za astrologiju, vjera kroz hriscanstvo je ono sto me vise intersuje i zaokuplja i zanimljivije mi je, jer obicnom psiholoskom analizom mogu i bez horoskopa mnogo toga. Ali zaista Natasa, nemam namjeru da se prepirem ili dokazujem se nesto, jer je debilski od mene da to ikad pomislim. Ja sam zadovoljan svojim znanjem, cak i previse, ne treba mi. Niti zelim vise ni bolje. Ja mislim da sam maksimum dosego prije 2-3 godine, a sada unosim slobodnu volju, religiju hocu da uporedim itd. Samo iznosim slobodu moje astrologije u odnosu na tu vasu i ne samo vasu no i na svu Zapadnu astrologiju i Aroja i Liz Greene i Campionovu i kompletnu za koju sam cuo i vidio, ali ne zelim biti pametnjakovic, jer ispascu ko onaj nesretnik sto kaze srpska astrologija najbolja a nema veze sa zivotom. A i nemam te zafrkancije nekakve komete, planetoide, nemam ni cvorove, samo pomracenja gledam itd. Cak ne koristim ni solare, direkcije ni nista, koliko ima zivota u onome sto vidim iz natala, nemam srca da se odvojim, a i pokazalo se kao dovoljno.

A to je psiholosko, to je genetika, to je U Casu, to je vrteska i ko zna sta...blize umjetnosti no znanosti, kazu neki.

Ja bih rado da diskutujem sa tobom ili bilo kim drugim, tim Frolijem recimo koji ima jedan pitak stil, a onako pomalo i filozofira, sali se, i OK. Samo ne znam na koji nacin da nesto uporedjujemo? Kao 'babe i zabe' ili rezultat konacan ili sta? Ili domete, ne znam kako cete kad ja simbolicki idem u svakom horoskopu do Potopa ili Velikog praska ( sad ostavljam da mozda ja tamo ne stignem nikada, no ne zna se? ), razmisljam sta je tacno od to dvoje? Dakle, metafizika, a to je Vjestina, to je subjektivno, tu rusim zakone mnoge koje vi svetim drzite, a u stvari ih ne rusim nikako, postoji to nesto sto ne moze nikako drugacije biti, ali koje ima metamorfozu itd.

Vidim da te neke tacke koje si nasla i ta konjukcija iz 12 i ME vam nesto znaci, i ta tacka smrti, sve ja vidim da ti imas more nekih argumenata, sad kakvi su oni, ja ne znam. Recimo, naso sam isto takve argumente kod Branke o zavrsetku rata u Iraku i to sam bas onako urezilio, jer ne moze da mi stoji, da je Irak u 7 polju, a Amerika koja napada u prvom, zato sto rade americki astrolozi, a da se zapito Iracki, bilo bi drugacije?; odnosno Branka je jako precizna u tome, ona se drzi propisa. E, ja te propise vidim kao klimave jako. Imate triplicitete, i to mi je onako fino dato, to je logicno.

Ali recimo, ovo sto si navela ME 120 JU da je slab, zato sto je JU i ME jedan naspram drugog kao domicili iz znakova, meni je totalno van pameti??? Ti si to ispravno napisala jer ti radis po propisima takve astrologije, zaista Natasa nemoj pogresno da me shvatis, ja vidim da si ti nedje inteligentna isto ko i Branka sto mi je, ali taj propis je sacuvaj Boze u primjeni. Jedan Milorad Pavic, covkek koga predlazu za Nobela ima taj ME 120 JU i to bas relacija Ge i Li, samo JU u Ge ( sto je jos 'kao' gore) a ME u Li, i najtirazniji pisac i najprevodjeniji nas pisac i plodan i uman i cijenjen, a ponajvise iz tog aspekta. Ima isto ko i ti ME 180 UR ali obrnuto, njemu je UR iz Ar itd. Naravno, on ima i drugi dio horoskopa, al opet los po vama VE u Vi 90 SA u Sa, SO u Li sve u padu, ali da nema taj dio takav, nista ne bi imao od prevoda na strane jezike, ne bi bio univerzitetski profesor, novac od knjiga ( uposte sta je to novac od knjiga i da li ga moze iko imati vise bez ME 120 JU, ili JU u Ge, ili podatak da je najveci knjizar u Jugi, koji je prodo preko milion knjiga ima JU u Vi itd ). Ili recimo ME u Sa da nije dobar zato sto je naspram Ge, a ono ne dobar no perfektan, Njutn, Njegos, Dostojevski, mala nasa Aleks, sto na post ne misli kad jeljubav u pitanju itd itd.

Znas li koliko ima ljepotica sa Ve u Vi na 27, i to obljubljenih i zadovoljnih i sa sredjenim brakovima? Koliko oces, iz moje prakse, Devica ljudski znak, i VE je lijepa tu jako odnosno donosi i estetsko i emotivno itd...Dalje, fudbaleri Zidan najveci MA u Ca, Ronaldo MA u Li, Sevcenko MA u Li, ili Marko Jaric MA u Li, a sve sportisti vrhunski? Dakle, ja to ne mogu psiholoski da svarim, da vi to ne mozete nikad vidjeti da oni jesu poznati pisci, sportisti uspjesni, zato sto nije na mjestu po zakonima tog pristupa koji vi dajete Shocked
Back to top
Jonathan
DENEBOLA
DENEBOLA

PostPosted: Wed Feb 25, 2004 11:38 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Quote:
Ili recimo ME u Sa da nije dobar zato sto je naspram Ge, a ono ne dobar no perfektan, Njutn, Njegos, Dostojevski, mala nasa Aleks, sto na post ne misli kad jeljubav u pitanju itd itd.

Aj, Boki, fala ti... utjesi me malo. Very Happy
alexandra
CASTOR
CASTOR

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 12:30 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ma Boki, sta bi' ja bez tebe?
vidi sto se radujem...

lud ovaj smajli... morala da ga stavim!
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 7:28 am
PostPost subject:
Reply with quote

citas tico, citas, ja samo da provjerim jel se citaju ova duga pisma Laughing
Back to top
alexandra
CASTOR
CASTOR

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 10:18 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ja se potpuno slazem Boki sa tvojim shvatanjima astrologije. Jedna je vredna, to je ona koja ide iz iskustvenog prema viziji... kada ne znas ni sam odakle ces krenuti, vec cekas da te nesto iz karte koja nepomicno lezi pred tobom pozove, da te trgne, da ti u sekundi isprica pricu (recimo taj Mars u Raku...) i tada trazis, trazis, onu strahotu (ako je vec sve tesko i strasno za jednu mladu dusu) stop joj kakav izlaz moze ponuditi... pa predocavas obe muke klijentu, pa mu predlazes, savetujes ga, da onu manju muku izabere...

Ne znam kako A-S mozes da kazes "nisam imala zasta da se uhvatim", jer ti kao astrolog MORAS za nesto da se uhvatis... i da sto je mnogo, mnogo bitnije, 100% verujes u ono u sta sam klijent tog trenutka jos ne veruje, a to je da ga to nesto sto si tu pronasla moze spasiti! Ako ne verujes u spasenje, u moc da se sve moze preokrenuti, da ne pricam o situacijama kada je coevk pronasao svoj mir i svoju kako to neki kazu "sudbinu", posvetio joj se, da ne pricam kako ce tada i SVI losi aspekti raditi kao DOBRI!

Ali ako ti nemas vere da ista moze biti dobro, kako da u to poveruje onaj koji sedi preko puta tebe, gleda te sirom otvorenih ociju i u gluvoj tisini ceka na rec... koja ce ga, nada se, spasiti?

Pa onda, koliko je jos gorih horoskopa od ovog a ljudi zivi i zdravi... pa desi im se i da se raduju zivotu ponekad! Zasto Mesec u Ovnu ne bi zudeo za zivotom?

Nije retkost da planete postavljene "tamo gde treba", u svom znaku kojim vladaju, daju ljudima jednu beskrajnu lenjost, osecaju da je sve u redu... pa dolaze sa Merkurom u Ge, a knjige niti citaju nit citate pamte, nit bilo sta od tog, vec trange frange, "...kupi me prodaj me, kupi me prodaj me - novac u rukamaa!!!" (ekv)

Svaka planeta koja je sutnuta gde ne treba mora da se bori, da se spasava, i zato ona ce u mnogo slucajeva dati vise ploda od onih koje su nasle sebi tron!

Ne kazem da recimo Mars u Ovnu nije fighter, ali zapitajte se i kada takve pozicije vidite, da li ga bas sigurno mozete (tu osobu koja ga ima) zamisliti sa macem u ruci? Nekada i te sjajno bajno postavljene planete nisu ni priblizno od onoga sto bi trebalo da budu... a ako se pitate zasto, reci cu vam, zbog genetike... Neko moze da ima MA u Ar, ali recimo, Asc Jarac a Saturn u Biku - ne da se ta energija ne oseca, vec pre jedan panica strah da se ne umre od gladi bede il sta ti ja znam vec cega. A kad strah postoji - kako Mars u Ovnu da zivi 100%?
Sweet
PELAGUS
PELAGUS

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 12:50 pm
PostPost subject:
Reply with quote

boki wrote:
ja samo da provjerim jel se citaju ova duga pisma Laughing

Čitaju se,naravno da se čitaju,nekad kad zamrsiš i po 2 puta Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
dee
BETELGEUZE

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 3:35 pm
PostPost subject:
Reply with quote

boki wrote:
Znas li koliko ima ljepotica sa Ve u Vi...

znam Twisted Evil

itekako obljubljenih ljubi ljubi
Mrs_Parker
RIGEL
RIGEL

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 3:37 pm
PostPost subject:
Reply with quote

boki wrote:
citas tico, citas, ja samo da provjerim jel se citaju ova duga pisma Laughing

Ko da ne cita neptin mesec pisanije, kada napises knjigu, sto od tebe ocekujem, nadam se da cu moci biti tvoj izdavac. Ne mora to biti knjiga iz astrologije, majstor si za pricu Wink
Mrs_Parker
RIGEL
RIGEL

PostPosted: Thu Feb 26, 2004 3:42 pm
PostPost subject:
Reply with quote

alexandra wrote:

Svaka planeta koja je sutnuta gde ne treba mora da se bori, da se spasava, i zato ona ce u mnogo slucajeva dati vise ploda od onih koje su nasle sebi tron!

Ovo je toliko puta tacno da ne moze da se zanemari. Npr. moja venera u skorpiji u 8, slaba najaka do bola, sa nekim dalekim kvadratom sa jupiterom. Niko nije mogao da mi odoli Wink
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1