Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - "VISE OKTAVE"
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!

Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
"VISE OKTAVE"

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
View previous topic :: View next topic  
Author Message
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Fri Feb 06, 2009 8:28 pm
PostPost subject:
Reply with quote

merkur wrote:
Boki, zao mi je sto tako mislis. Ti si velika i osetljiva dusa, sa puno prkosa u sebi. Licis mi na Don Kihota koji napada vetrenjace, jer determinizam o kome pricas i protiv koga se boris ne postoji u TA. A ne postoji ni morbidna prica o smrti, to te samo tvoj strah zanosi.

Moguce, samo smrt je vec morbidna po sebi.

Strah ima samo onaj ko se suprostavlja svojoj sudbini. Zato i astrologija postoji, jer drugacije ne bi se niko ni interesovao. Niko ne voli svoj zivot koliko ga voli sudbina, kakav god da je. A ako se interesuje covjek za zvijezde, onda mora nesto da mijenja jer mijenjajuci, taj strah prvi negdje sklanja. Determinizam tvrdi, ili sudba crna, nase strahove rihta. Ne cudimo se strahu urodjenom, onom od smrti, to ne moze nikad niko prihvatiti iz cista mira, a kamoli volja za zivotom. Ni Saturn, i on se boji smrti. Sve zivo se boji sudbine, pa i znanje o sudbini samoj. Iako ce prihvatiti na kraju svako svoju smrt. I iz zelje cesto. Ali u iscekivanju, u vremenu turobnom je muka. Takvog opustenog junaka nema. Ne zbog smrti, no zbog onog sto ona uzima. A uzeti nece samo ono brizno, ono sto je strepjelo. Mjesec zuti...

Astrologija koja gleda u zivot, a ne mijenja ga, bar trunku iz onog sto moze, ne cini nista. Potvrdjuje samo smrt. Samo strah. Psiholoska astrologija ne mijenja astrologiju nego sudbinu. Smijesno malo, ali cesto se pokazalo kao dovoljno.

A cujem da je danas bas u Milekicevom groblju, jedan stari deda umro na grobu skoro preminule supruge noseci joj svake nedelje zute narcise. Crying or Very sad

Nek mu je pokoj dusa, siguran sam da se on nije bojao smrti. Da je zelio iz svog sjecanja njegovog, iz zadnje pore za smislom, i prve radosti za zivotom. Zbog bica koje je pobjedilo prije njega.

I bas iz Goranovog SA 0 ME u 3 u Sa 120 UR u 10, u casu kad pisemo o tome, da strah ima samo onaj ko ne prihvata svoju sudbinu.

A prihvata samo onaj kome je astrologija ionako bespotrebna.
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Fri Feb 06, 2009 8:34 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Odakle ti pouzdano znas sta je sudbina da bi verovao da je psihologija menja. Zar nije moguce da je psihologija deo sudbine za koju verujes da je promenjena?
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 2:00 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ko to zna uopste. Ja sam subjektivni astrolog ko i svaki drugi sa svojim uvjerenjem o tome. A kod astrologa ljudi dolaze, sto znaju sto ne znaju, kao kod nekog ko u svom prakticiranom znanju ima gresku u odnosu na stvarnost. Onoliko kolika je njena velicina, zavisice i vjestina njegova koja se svaki put iznova provjerava.

Psihologija, ili ma sta sto ne prihvati tvrdi determinizam, sluzi se onim dijelom slobodne volje koja potpada opet pod datost koja ocigledno postoji. Samo nekad se ta datost koristi a nekad se covjek prepusti matici da ga nosi te nosi ne pokusavajuci ama bas nista, sto je opet njegova sloboda. Samo sto slici tako na zivotinju prije.

Sad tvoje pitanje je da li i onda kad se covjek spasi i kad se ne spasi, znano negdje, i da Bog zna tacno ko ce ici u taj neki Raj ili Pakao??! To je onda nemoguce onako kako nas Biblija uci, jer Bog ostavlja covjeku da sam izabere hoce li gore ili dolje. Ako je tako, onda nije sudbina oce li se covjek spasiti ili nece, vec zavisi licno od njega.
boki
SPICA
SPICA

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 8:34 pm
PostPost subject:
Reply with quote

http://www.astro-art.net/forum/topic-423-60.html

Sta je ovo ljudi, uopste nisam znao da nisam nasao link od Tetke i malo prosvrljo - kad ono, vi ste mi izracunali prije 5 godina, da cu zivjeti 65 - 70 godina. Question Exclamation

Pa zar nocas na pomracenje mi zestoko, da ovo pronadjem sta ste mi nekad pisali; kakvi su ovo maleri, madjije ili nesto jace od oboje? Razz

Razumio sam nesporazum oko svega i da nije bila namjera ( mada slucajnosti jelte ne postoje, mozda vam ovo bude i najslavnija predikcija iako nisam planiro te godine uopste ), - al' stvarno zasto bi se nekom racunala duzina zivota sve i da vas taj neko zamoli, silno plati, ili vec sta ucini, ljubi, ucjeni Question
AstroSerbiana
POLARIS
POLARIS

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 8:51 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Pa dobro, nije ni lose tako, imas jos 30-35, ne moras bas sve postove jos da objavis Wink

Ovo izneto na forumu nije bas sve na temu, vrlo ukratko i uopsteno, fali tu jos kojecega, vladara tripliciteta svetala vremena, ali cemu zaista. Ne racunam ovo nikome u praksi, trazili ne trazili, a iznela sam ovde jer se radi o jednoj od prvih koraka u analizi natala grckih i arapskih astrologa, da se vidi kako su to stari radili, a radili su, uglavnom, za vladare pa je prosudjivanje ovoga tada u tom kontekstu imalo smisla.

Sta si se uhvatio te eklipse. Nisu one obavezno fatalne.
Astro-art.NET Forum Index -> Tradicionalna Astrologija All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Page 11 of 11
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1