| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Tue Aug 19, 2008 11:34 pm
Post subject: |
|
|
Prema Masalahu astroloski pokazatelji kraljevske, vladalacke svetovne pozicije su:
1. Vladar X na asc ili u I ili u alektisalnom (bliska, aplikaciona konjunkcija do 3 stepena od egzaktnosti) aspektu sa vladarem asc.
2. Blizak aspekt izmedju vladara I i X
3. Blizak aspekt izmedju vladara asc i svetala, od toga prednost se daje SO u dnevnim, MO u nocnim rodjenjima
4. Svetla na uglovima
5. Tacka kraljevine istaknuta (MO-MA+asc, R nocu) preko bliskog aspekta sa asc, odnosno njenim vladarem ili jednim svetlom, odnosno svetlom doba rodjenja.
6. Isto tako tacka slave.
7. Vladar asc superiorna planeta (to su MA, JU, SA) u bliskoj konjunkciji sa benefikom ili svetlom.
8. Ostale varijacije na ove teme. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - http://astronatasha.tripod.com |
|
| Back to top |
|
 |
Shiyacic Aleksandar PELAGUS

|
Posted: Wed Aug 20, 2008 8:41 pm
|
|
http://www.astrologyweekly.com/forum/showthread.php?t=947
Debata medu amerikancima koji je njihov natal...Svi se slazu da je AC gemini najbolji.
Meni se pak cini AC Sagittarius.Daje na neki nacin expanzivni karakter americi.A Gemini vidim na suprotnoj strani radi manipulacije svojih "prijatelja i neprijatelja"... |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Aug 20, 2008 10:22 pm
|
|
| AstroSerbiana wrote: | Prema Masalahu astroloski pokazatelji kraljevske, vladalacke svetovne pozicije su:
1. Vladar X na asc ili u I ili u alektisalnom (bliska, aplikaciona konjunkcija do 3 stepena od egzaktnosti) aspektu sa vladarem asc.
2. Blizak aspekt izmedju vladara I i X
3. Blizak aspekt izmedju vladara asc i svetala, od toga prednost se daje SO u dnevnim, MO u nocnim rodjenjima
4. Svetla na uglovima
5. Tacka kraljevine istaknuta (MO-MA+asc, R nocu) preko bliskog aspekta sa asc, odnosno njenim vladarem ili jednim svetlom, odnosno svetlom doba rodjenja.
6. Isto tako tacka slave.
7. Vladar asc superiorna planeta (to su MA, JU, SA) u bliskoj konjunkciji sa benefikom ili svetlom.
8. Ostale varijacije na ove teme. |
Evo modernisti bi se slozili sa ovim slucajem
http://www.astrotheme.fr/portraits/9x8Nb4T2Pvmp.htm |
|
| Back to top |
|
 |
cor scorpii MARKAB

|
Posted: Wed Aug 20, 2008 10:58 pm
|
|
| Shiyacic Aleksandar wrote: | http://www.astrologyweekly.com/forum/showthread.php?t=947
Debata medu amerikancima koji je njihov natal...Svi se slazu da je AC gemini najbolji.
Meni se pak cini AC Sagittarius.Daje na neki nacin expanzivni karakter americi.A Gemini vidim na suprotnoj strani radi manipulacije svojih "prijatelja i neprijatelja"... |
Da, kako da ne...bas prikladno, da se horoskop rodjenja nacije koja se pobunila protiv vlasti engleske krune okiti sa UR na AC, onako kako dolikuje ukalupljenom misljenju modernih astrologa o toj toboznjoj revolucionarno-pobunjenickoj planeti. Jos jedan pokusaj stvaranja drustveno-istorijskog paravana i konteksta koji ce tom nevaznom transsaturnu dati toboznju legitimaciju i znacenje. Providno.
Drugo, u to vrijeme su ljudi zivjeli u skladu sa prirodnim ritmom vremena i godisnjih doba, pa posve nevjerovatno zvuci cinjenica da su oko dva ujutro petljali oko potpisivanja deklaracije nezavisnoti.koji bi bio razlog da se sastanu bas tada, kao da im je djavo bio za petama pa morali da zure? Dovoljno ubjedljivi istorijski izvori ukazuju na to da se sve bitno odigralo izmedju 5:00 i 17:00(LMT) sto i zvuci najlogicnije i najprirodnije.
Ljudi ustajali ranom zorom, a odlazili na pocinak sa dolaskom noci...
Siblijev horoskop prema tome ima svakako vise smisla, bio sam ga nasao na netu, sad nikako opet da mu udjem u trag.
A dobar je i komenatar na tom forumu kako je Sibli bio navodno los astrolog...pa da, a predvidio je revoluciju u Francuskoj i dobro vladao horarnom astrologijom...moderni tupisoni samo mogu davati takve komentare iz neznanja i zavisti.
Ostaje cinjenica da je horoskop USA i dalje nepoznanica i da ima vise verzija u opticaju. _________________ Kako je gore, tako je dole
Last edited by cor scorpii on Thu Aug 21, 2008 2:53 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 11:06 am
|
|
Koji su u TA pokazatelji za eventualne svetske krize u slucaju 2009-2012?
Na svim svetskim forumima astrologije prica se o nekakvoj generalnoj krizi,eventualno 3em svetskom ratu.Naravno MA uzima u obzir 3 TS planete da bi to dokazala.Govori se o o Pl u CO,Ur u AR i Ne u PI... |
|
| Back to top |
|
 |
cor scorpii MARKAB

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 11:37 am
|
|
Pa sve ono sto je Natasa navela kao relevantno, sto smo do sada obradjivali...JU0SA konjunkcije, horoskopi drzava(sila), dejstva eklipsa, solarni ingres u ovna,itd. i njihovi medjusobni odnosi.
Uostalom, neko ko pomno prati svjetska desavanja i izvlaci logicne zakljucke iz svega toga moze i bez astrologije da "predvidi" kako ce u dogledno vrijeme izbiti 3.svjetski rat.
Svi su preduslovi sazreli jos odavno. Ceka se samo da neko prvi izgubi "zivane" pa da Armagedon pocne.
Ako je vjerovati prorocanstvu Tarabica, Srbi u tom ratu nece ucestvovati.
Pokojni otac Tadej i otac Gavrilo pak tvrde da ce Srbi u bliskoj buducnosti grdno nastradati i izginuti zbog bogootpadnistva u gradjanskom ratu, Albanskoj okupaciji dobrog dijela Srbije, opstem sukobu izmedju svjetskih sila. Najteze ce biti u Vojvodini(koja ce se osamostaliti, vec postoji i zastava) i Beogradu koji nakon svih tih desavanja prakticno ostaje pust i porusen, a prestonica se seli u Krusevac. Centralna Srbija ce donekle nuditi sigurnost.
Niotkuda necemo imati pomoci, a svanuce tek kad se po tom prorocanstvu, koje se, za cudo, podudara sa predskazanjima pravoslavnih isposnika i monaha od Srbije do Rusije(od 18.vijeka do danas) na ruskom porestolu pojavi car Mihail iz loze Romanovih. Po nekima, on je vec rodjen...ujedinice i ojacace ratom iscrpljenu Rusiju koje ce se i sam Antihrist plasiti(u to vrijeme, on vlada ostatkom svijeta).Rusi ce u velikom ratu potuci Turke&co, vratiti Carigrad Grckoj, Sveta Sofija ce ponovo biti najveci pravoslavni hram.
Tada ce na srpski presto doci car, krunisan u Krusevcu, iz loze Nemanjica, i bice desna ruka ruskom...nastaje procvat ujedinjenog pravoslavlja, ljudi se vracaju Bogu, ima svega u izobilju dok zapad gladuje i propada.
Raspisah se ja o prorocanstvima, a to ovdje nije tema...ali me to sve fascinira, pa eto da podijelim s vama dio onoga sto sam procitao i gledao u filmu Digitalni andjeo. Preporucujem svima, film podstice na duboko razmisljanje... _________________ Kako je gore, tako je dole |
|
| Back to top |
|
 |
cor scorpii MARKAB

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 11:49 am
|
|
| Shiyacic Aleksandar wrote: | Koji su u TA pokazatelji za eventualne svetske krize u slucaju 2009-2012?
Na svim svetskim forumima astrologije prica se o nekakvoj generalnoj krizi,eventualno 3em svetskom ratu.Naravno MA uzima u obzir 3 TS planete da bi to dokazala.Govori se o o Pl u CO,Ur u AR i Ne u PI... |
Da, poznato mi je to, i sam sam nekad proucavao tu konstelaciju, obrazovace se T-kvadrat kome ce apex biti PL u jarcu u kvadratima sa SA u vagi i UR u ovnu. Kardinalni znaci, naglost,opsta upotreba najmodernijeg naoruzanja(UR u ovnu) za masovno unistenje(PL u jarcu), raspad svjetskog sistema na svim nivoima(PL u jarcu), globalna revolucija(UR/PL) koja nailazi na silan otpor etabliranih krugova moci(SA egzaltiran u vagi). Posto su Srbi SA ima da citavom svijetu isprasimo tur, a posebno Albancima koji su naravno PL, pa jos u jarcu, u nasoj saci...
Astrologija Nikole Stojanovica, za obdaniste i zabavu uz popodnevnu kaficu. _________________ Kako je gore, tako je dole |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 12:14 pm
|
|
Cini mi se da Hriscanstvo kao takvo (katolicanstvo,pravoslavnost) uposte nije adekvatno u vremenu u kojem zivimo i koje predstoji...
Pogledajte samo izja ve pape koje prilice starom sistemu razmisljanja.
Po mome misljenju,hriscanske crkve nece preziveti prelaz u eru vodolije.
Naravno poruka Isusa ostaje ali sva crkvena filozofija mora biti reformisana temeljno ili definitivo nestati kao rimski ili grcki bogovi olimpa koji postase simboli i mitologija... |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 12:19 pm
|
|
Trebalo bi da se ubrza proces raspadanja starog poretka (pl u CO).
Ovaj vremenski period u kome smo sada (1882-2162) pripada 12 kuci ere riba. |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 12:34 pm
|
|
Mi svo vec na pocetki te krize, ona se rodila tokom 90-tih.Evo bas juce cujem kako ce za par godina doci do velikog redukovanja interneta jer, navodno, nadprovajderi vise ne zaradjuju na prodaji onoliko koliko su ocekivali pa ce globalna mreza biti, na neki nacin, ukinuta za najsire slojeve jer ce prostor na njoj biti ekskluzivan i veoma skup. Sta se zaista iza ovoga krije za sada ne mogu da provalim. Palo mije na pamet da se radi o uspostavljanju kontrole informacija, ali to se moze i sa ovakvom mrezom jer sve informacije, mislim na medijske, dolaze iz kontrolisanih prvih izvora. S druge strane, moze biti da je i njihova zarada u pitanju. Alavost je prvi profani motiv za pravljenje istorije i velikih promena, dublji motiv je, verovatno, biblijski motiv moci, inata i izigravanja boga.
Ja sam gore vec iznela neke od mundanih ciklusa TA s tim sto se svaki, obicno, vezuje za jedno odredjeno mesto na Zemlji. Opsta procena tipa globalne krize, sta god da taj pojam podrazumeva, moze se gledati iz SA-JU dvadesetogodisnjih ciklusa i JU-MA ciklusa pema znacenju znaka u koji padaju i bliskih planete koje aspektuju. Naravno, tu su i nekretnice ako ih zahvataju. Vece globalne promene posmatraju se i kroz pomeranje kraljevskih fiksnih zvezda, narocito cetiri cuvara sveta, Aldebarana, Regulusa, Antaresa i Fomalhauta. 2010. Regulus konacno ulazi u Vi. Ovo je od velikog mundanog znacaja, ta promena zodijacke pozicije i tu, opet, treba napraviti poseban horosop za trenutak ulaska Regulusa u Vi za svaku vecu drzavu koje su glavni nosioci istorije. Za svaku "sumjivu" godinu posebno raditi solarne ingresije sa prethodnim mladim MO, tzv. mladim MO godine, i naravno, sve pratiti uz veliki ciklus JU i SA i propratne, popu solarnih eklipsi koje, obicno, traju par godina.
Da, tu su jos i prmene prolecne tacke, ali to se nece desiti jos oko 200 godina. Mislim na ono sto danas zovu zodijackim erama. Era Aq nije tako blizu kako neki tvrde pa su joj pocetak videli u 60-tim godinama proslog veka. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - http://astronatasha.tripod.com |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 12:47 pm
|
|
Da, ovo sam zaboravila. Kod JU0SA ciklusa podperiodi mogu biti analizirani kroz promene znaka hronokratora u njihovo kretanje kroz zodijak ka drugom ciklusu i kroz vec pomenute r i d stanice koje suzavaju vremenski okvir na par meseci. Ovaj ciklus traje oko 20 godina tako da nisu sve godine u tom periodu iste i zato sluze solarne ingresije, mlad MO godine, ingresije hronokratora i eklipse. Znaci, krece se od najveceg pa se,dalje, analize suzavaju na male vremeske intervale. Kao dodatno sredstvo neki koriste i promene znaka cvorne ose i njihove konjunkcije. To su, opet, posebni horoskopi, ali sam misljenja da nema potrebe ici u tako sitna crevca. Par glavnih ciklusa je dovoljno+nekretnice. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - http://astronatasha.tripod.com |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 1:14 pm
|
|
Serbijana sto se regulusa tice cini mi se da je ona bila "zvezda" ere riba,predsedavajuca-ere riba koja je zapocela malo posle nakon sto je regulus usao u LE po mojim kalkulacijama.
Iminentnost ulazka u eru AQ je donekle vezana po mom shvatanju sa ulaskom Betelgeza("kuca gospodara") u solsticijalni znak CA.
Dok ce Regulus resiti zadnje "poslice" vezane za proslost izlaskom iz LE... |
|
| Back to top |
|
 |
AstroSerbiana POLARIS

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 1:26 pm
|
|
Regulus je u Le usao oko 150 p.n.e. i vezan je za uspon Rimskog Carstva. Sam Rim nastao je 6 vekova ranije kada je Regulus bio na kraju Ca, godine kada je u horoskopu solarne ingresije za sirinu i duzinu Rima, ova nekretnica pala tacno na asc godisnjeg horoskopa, a znak je promenila tacno u vreme svetskog uzdizanja i sirenja ove drzave. Ulazak prolecne tacke u znak Pi vezuje se za kraj Rima i uspon hriscanstva tako da Regulus i vernalna tacka u ovom slucaju imaju razlicitu simboliku, simboliku pocetka i kraja moci jedne od najvecih drzava u istoriji covecanstva.
Iako se promena znaka Btelgeza poklapa sa promenom vernalne tacke misljenja sam da nekretnice van zodijackog pojasa imaju sekundarno znacenje jer nisu kraljevske bez obzira na magnitudu. Ipak, svaka promena vecih zvezda moze se posmatrati u kontektu sekundarnih ciklusa. _________________ Izrada horoskopa, astroloske konsultacije, skola astrologije - http://astronatasha.tripod.com |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 1:40 pm
|
|
Cini mi se da gledas parcijalno.
Ako uzmes u obzir Maye,Grke i Rimljane-koji su bili poslednji iz te serije svi oni potpadaju pod eru Ovna (svemocni bogovi,ljudske zrtve ponudjene bogovima,ratovanja bez predaha itd).Era Riba iako je zahvatala cezara i rimsko carstvo -100 do 442,ona(rimska civilzacija) nije prezivela Regulusa u LE.
Da ne pominjem Kinu i Indiju koji su imali svoje tokove...
Naprotiv Rimsko carstvo je bilo rastureno za taj period koji navodis. |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 1:43 pm
|
|
| A to da je vernalna tacka PI i Ulazak Regulusa u LE nesto sasvim razliciti to da slazem se...naravno |
|
| Back to top |
|
 |
|