| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Shiyacic Aleksandar PELAGUS

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 8:25 pm
Post subject: |
|
|
Dobro Indijanci svrsavaju u njihovoj astrologiji saturn u zlu stranu a jup u dobru...Sta bi tek rekli za pluton da znaju za njega?
Jup (brihaspati) u losoj poziciji moze biti gori od saturna (cisto astroloski pricam).
Saturn (Sani) dobro postavljen moze dati izuzetnu inteligenciju.
Pogotovu u astrologiji svaka planeta je i dobra i zla.  |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 8:29 pm
|
|
Sto se saturna licno tice kazes sunce je suprotnost saturna.
Pa zar nisi u indiji naucio da je sunce solidifikovano od strane saturna.
Sve sto vidis sa planete zemlje nije nista drugovec saturn.  |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 8:34 pm
|
|
Saturn vlada u spljasnjem svetu a "surya" u unutarnjem-duhovnom.
To sznas kada ti se predstvi Guru (jupiter) spolja ili iznutra i nauci te lekcije... |
|
| Back to top |
|
 |
Gwydion ALGORAB

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 9:08 pm
|
|
| Da se razumemo neke stvari u startu. Saturn nije bez značaja, on ima svoju funkciju i ima i dobre strane kao i sve ostale. On može dati istrajnost i sposobnost za težak rad. I ostali malefici mogu dati dobre stvari, recimo uspeh u borilačkim veštinama daju malefici. Ali mi ovde govorimo o nečemu drugome. Guru je Akaša. |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 9:28 pm
|
|
| Gwidion bolje prevedi neke reci na srpski da bi se lakse sporazumeli,nismo indijanci ni ti ni ja. |
|
| Back to top |
|
 |
Gwydion ALGORAB

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 9:30 pm
|
|
| Shiyacic Aleksandar wrote: | | Gwidion bolje prevedi neke reci na srpski da bi se lakse sporazumeli,nismo indijanci ni ti ni ja. |
Guru = Jupiter
Akaša = peti element, Duh
Indijanci? |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 10:02 pm
|
|
Da dobro koja planeta daje koji simbol ili element tesko reci.
Kazu zlato za sunce srebro za veneru kositar za jupiter itd...
Price za malu decu.
Bilo sta sto nadjes oko sebe po meni je sve saturn (kristalizacija arhetipalnog oblika) koji kako velis dolazi iz tog 5 og elementa "akashe".
Po meni 5 element jeste Bog (mozda jupiter mozda sunce mozda venera).
Nema dva coveka da se sloze...zato mislim da i nije toliko bitno u svakom slucaju je izvor (vrh) cetvorougla (baze piramide) |
|
| Back to top |
|
 |
Gwydion ALGORAB

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 10:06 pm
|
|
| Shiyacic Aleksandar wrote: | Da dobro koja planeta daje koji simbol ili element tesko reci.
Kazu zlato za sunce srebro za veneru kositar za jupiter itd...
Price za malu decu.
Bilo sta sto nadjes oko sebe po meni je sve saturn (kristalizacija arhetipalnog oblika) koji kako velis dolazi iz tog 5 og elementa "akashe".
Po meni 5 element jeste Bog (mozda jupiter mozda sunce mozda venera).
Nema dva coveka da se sloze...zato mislim da i nije toliko bitno u svakom slucaju je izvor (vrh) cetvorougla (baze piramide) |
Nema tu možda i nema proizvoljnosti. Zna se šta je šta i una se zašto je to tako. Jednostavno to je jedan jako precizan sistem. |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 10:43 pm
|
|
Srecan sam za tebe sto nemas vise kolebanja i sto ti je indija dala sveznanje...  |
|
| Back to top |
|
 |
Gwydion ALGORAB

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 10:53 pm
|
|
| Shiyacic Aleksandar wrote: | Srecan sam za tebe sto nemas vise kolebanja i sto ti je indija dala sveznanje...  |
Aha. baš ti hvala. ja sam dao primer kako je astrologija u jednom trenutku mog života imala zanimljivu epizodu i time ilustrovao kako kosmički principi mogu da se ponašaju u vezi sa "napadom". Ako je paradigma indijska astrologija onda u tom primeru je indijska asrologija merodavna. To ne negira zapadnu ili bilo koju drugu, samo je u ovom primeru indijska ona koja je bitna. O celokupnosti stvarnosti van tog primera nije bilo reči, dakle džaba se upireš... |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 11:00 pm
|
|
kazes zna se "sta je sta".
Ja sam naucio da svo vreme dovodi svoje znanje u preispitivanje,na aj nacin stvarno neogu da "tvrdim" ili "potvrdim".
Ono sto je "tvrdo" je pod zastitom saturna tj guvernera "tvrdosti" tj skoro svega na zemlji i van nje.
Pa kako onda covek moze biti siguran bilo u sta?Sv je to saturnovska tragi komedija u kome je covek obicni element.
Sve je to iluzija i bog i davo i zlo i dobro sve sama glupost! |
|
| Back to top |
|
 |
Gwydion ALGORAB

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 11:03 pm
|
|
| Shiyacic Aleksandar wrote: | kazes zna se "sta je sta".
Ja sam naucio da svo vreme dovodi svoje znanje u preispitivanje,na aj nacin stvarno neogu da "tvrdim" ili "potvrdim".
Ono sto je "tvrdo" je pod zastitom saturna tj guvernera "tvrdosti" tj skoro svega na zemlji i van nje.
Pa kako onda covek moze biti siguran bilo u sta?Sv je to saturnovska tragi komedija u kome je covek obicni element.
Sve je to iluzija i bog i davo i zlo i dobro sve sama glupost! |
Zna se jer postoje tekstovi i predanje koje prenosi takvo učenje. Kako čovek može biti siguranP Lepo, uči i proverava u praksi to što uči. Dok ne probaš ne znapš- A ako ti odbacuješ sve principe astrologije onda se plašim da ti pravip neku svoj uastrologiju. Ni sa tim nema problema ako to bude funkcionisalo. |
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Jul 29, 2008 12:20 pm
|
|
Zemlja je mesto gde se prica sa ubedjenjem o onome o cemu se nema pojma. (jedan indijski mudrac)  |
|
| Back to top |
|
 |
|