Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - Uf ..
Welcome Guest: Register | Log in

FAQ | Search | Memberlist | Usergroups

Kombinacija

Znak: Podznak:

Saznajte svoj podznak!
Opisi znakova - Ovan Opisi znakova - Bik Opisi znakova - Blizanci Opisi znakova - Rak Opisi znakova - Lav Opisi znakova - Devica Opisi znakova - Vaga Opisi znakova - Škorpija Opisi znakova - Strelac Opisi znakova - Jarac Opisi znakova - Vodolija Opisi znakova - Ribe
.: Dopisni tečaj Astrologije :.
Uf ..

Post new topic   Reply to topic    
Astro-art.NET Forum Index -> Astro-obdanište Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 1:36 am
PostPost subject:
Reply with quote

Tetkice nema cekanja Smile Izvini da sam znao da ti ovo citas ne bih prestajao.
Nadajmo se da ovo sa nekom vajdom cita makar jedan mladji narastaj.

Hajde da se malo zaokruzimo pre svega.
Orao gavran?
U mladosti sam odbio posao u konzulatu. Nisam prihvatio mesto na fakultetu. Malo mi bese odbijanja nego nisam ostao ni u Knez Mihajlovoj sa poslom:o)
Umesto toga prihvatio sam da po ubrzanom programu obucavam najnekvalitetnije od svih ?!?! I da sa njima spavam u hodu na granici Smile Te da posle toga odem u provinciju da tamo dokazem sebe. Onda sam trebao tako pun iskustva da se vratim u Prestonicu.
Mogu da kazem da se zivelo punim plucima i da cu imati o cemu sa svojim unucima Smile

Retko odlazim u Beograd. Jos nisam nacisto da li zelim da mu se vratim?
No gde smo ono stali sa nasom pricom?

Otisao sam na pecanje i proveo dan za pamcenje. Umesto Morave otisli smo na jezerca koja se stvaraju posle prolecnih poplava i nestaju posle letnjih zega. Dan je bio suncan, voda bistra. Pecalo se sa uspehom od pet do deset a onda smo presli na hvatanje ribe rukama. Neki kazu da je to krivolov neki se pitaju kako to radite:o) Sve jedno dali smo ribi svrhu. Uhvatili smo vise nego smo upecali Smile

Telefon je zvonio tamo negde (ko ga samo izmisli). Javio sam se, moj zamenik je rekao da trebam hitno da se pojavim u firmi. Sta je BRE hitno jebote? Ako je pozar dok ja stignem izgorece a ako je nesto manje hitno resavajte kako znate ili gasite:p

Sefe ti se z. a ovde je poreska inspekcija.
Pa sta?
Kako pa sta jebote dosli su u kontrolu.
Pa sta ako su dosli u kontrolu. Nisu se najavili prema tome mogu da dodju i sutra. Jel tako ? Tako je.
Nije tako oni hoce danas.
Sta ako ja danas nisam tu kao sto nisam recimo?
Oni traze da se hitno pojavis. Ne jebu zivu silu.
Milane ti si komunisticko dete i neke stvari shvatas pogresno i preozbiljno. Kao sto su dosli danas tako isto mogu da dodju i sutra. Uostalom daj mi vezu sa njima.

Arogantan zenski glas kaze kako moram da se hitno pojavim jer su oni dosli u kontrolu itd, itd.
Ja se izvinjavam i zamolim ih da dodju sutra ili kad god se najave.
Ne dolazi u obzir vi morate odmah da se pojavite na poslu i primite nalog.
He, izvinte Gospodjo jel imate nalog?
Naravno.
Dobro kazem jel imate ovlascenja da zapecatite firmu?
Ma neeee sta vam pada na pamet?
Dobro jel imate ovlascenje da me uhapsite.
Ma kakvi Gosn kvaka, naravno da ne mi smo poreska.
U tom slucaju vas molim da dodjete sutra danas stvarno ne mogu.
Izvinite gde se vi trenutno nalazite.
Neprijatno mi je da vam kazem ali sam u nekoj kako da kazem svaleraciji.
Znaci vi necete da dodjete i primite nalog.
Nije necu nego sam mnooogo udaljen od vas. Predajte to kolegi.
Vi ne mozete tako sa nama da se ponasate mi zahtevamo ...
Molim vas da ne trosimo vise te telefone ja danas ne mogu da dodjem. Ostavite nalog primice ga kolega i dace vam broj knjigovodje.
U redu mi cemo to zapisati.
Jel sam sad slobodan? I da li vam odgovara sutra?
U redu.
Dovidjenja.
Dovidjenja.

Odavno ne smatram da sam okacen i da svima stojim na raspolaganju kad god im se prohte. Dosta ih je koji to pravo imaju ali ga ne zloupotrebljavaju. Kad su poreznici u pitanju obicno (ostalo od ranije) ih ne primim tako nenajavljene. Ako se upecaju i dodju sutra onda se ima 24.za slaganje papira. Ne zato sto smo kriminalci nego da se sve izproverava jos jedared. Uostalom to i njima odgovara jer posle toga sve ide brze. Naravno postoji i varijanta u kojoj oni mogu da traze zakljucni list pa da dodju sutra, onda im vi kazete jesu li poneli papir, pao sistem isl :p Kad dodju sa losom namerom onda to odmah ispolje sto na neki nacin olaksava:D

Dosao sam sutradan. Dosli su i oni. Igranka je mogla da pocne;o)))

U medjuvremenu mi je potvrdjena sumnja da oni nisu tu ni slucajno ni redovno vec kazneno. Drzava nam je tolko odlepila da je sve u igri. Nekom smo zasmetali i sad on demonstrira svemoc. Kaze dolazi jedna mala, smrdljiva i ruzna:/

Ona se predstavlja kao poreski inspektor. Razmisljam koliko li je hiljada puta to vezbala pred ogledalom da bi zvucalo tako dobro. Vidim i da bi bez toga bila niko. To joj je sve od zivota.

Druga vremesna nekad verovatno dobrodrzeca koketira sa mnom. U stvari ona bi da koketira ali to vise lici na macku kojoj je dosadno ali ne bi jos da skrca misica.

Treci muskarac jedini korektan. Vidim da ga koleginice ne cene previse ... Steta ispljunule su ga i iskljucile iz igre. Jedinog sa malo opreza.

Izraz sto juznije to tuznije je jos uvek na snazi u Srbiji. Dosli su sa losom namerom. No dobro ja to jos uvek kao ne znam:D

Ja sam u nekoj podanickoj poziciji. Smanjio sam se na minimum, samo sto im ne lizem stopala. Uplasen sam, skupljen. Kazem Gazde nisu tu, ja sam samo direktor, propise ne poznajem, imate knjigovodju .... Dajem sture i preplasene odgovore:D One me bombarduju pitanjima. Izbegavam podanicki strucno da odgovorim konkretno, vadim se kako oni bolje znaju za razliku od mene:D One uzivaju u svojoj ulozi i zakljucuju kako bi klinci rekli ovaj je podesan za trpanje Surprised)))

Nije lose biti neko vreme tako sklupcan . kao zmija pred napad. To naravno mogu da vide iskusniji, manje samouvreni ... Tako se lakse skoci kad dodje vreme. Tako mozete i da sakrijete neko tajno oruzje ako ga imate. Tako ce vise puta da vas promase i to stave na papir Smile

Ja sam u stvari bio vrlo kooperativan, samo sam ih testirao. One su se uzivele u svoje uloge. Ja takodje. Kod mene je samo postojao strah da me ne provale:o)

Uzele su dokumentaciju (bese pretoplo u toj kancelariji) i odnele sa sobom. Opet su je uzimale i vracale posle mesec dana. Konacno je zapisnik bio sacinjen. Kad su mi ga urucile rekle su da ni slucajno ne padne na pamet nekome da se nesto zali jer cemo tek onda da vidimo svog boga. Jer tu ima toliko toga sto su oni jos mogli ali eto nisu.

Prilicno je bedno bilo to sto su uradile. Zloupotrebile su sve i nastelovale toliko da pokupe sve sto je zaradjeno. Bedno do korica.

Ja sam stoicki sacekao papir sa pecatom naravno:D Otisle su zadovoljne sobom. Onako nikakve bile su glavne ribe u sluzbi:D

Papir je bio tezak 16. strana:D Very Happy Very Happy Da se smrznes kakvih je sve nebuloza bilo u njemu. Smejao sam se na pomisao kako mozda i nece biti toliko glavne kad stavim prigovor:D

Daleko od toga da znam sve. Ja samo znam one koji to sto treba znaju bolje od mene:) Zapisnik su oborile njihove kolege iz centra (oni su samo filijala:D) naravno ne zeleci da se to zna. Oni su ga sastavili ja sam trebao da ga samo potpisem.

Ekonomisti su ih nokauirali, pravnici su im zaboli glogov kolac. Ja sam trebao samo da povucem vodu:o)))

Oborenje je bilo visestruko. Kako se prvi deo zapisnika ne jase sa drugim. Odnosno ako je tacno prvih osam strana onda drugih osam nije i obrnuto. To je onda dobro mesto za kompletno oborenje. Te kako sve vrvi od netacno utvrdjenog i pogresno protumacenog cinjenicnog stanja.

Bilo je to sasvim dobro mesto da inspektorke shvate da su navucene i da spuste loptu. Bile ste neko vreme glavne ribe u sluzbi, sad vise niste boze moj:p

Nista od toga. Taj presedan je trebalo saseci. Zamislite kako bi to bilo da svi rade oborenje njihovog rada:o) Umesto da se povuku blokirali su firmu ignorisuci nase navode. To me jos uvek nije brinulo, ponovio sam svoje navode centru koji ih je prihvatio i nalozio da se blokada skine i da se kontrola radi ponovo:D

Toliko ponizenje one nisu mogle da podnesu:o)))

Dotle sam ih imao potpuno skenirane. Boravio sam u njihovim glavama, znao kako razmisljaju i one kao one mi nisu bile ni za trenig. Dzaba vam novci moji sinovci i pogledi cvrsti i lepljivi prsti pevao bi Djoka Balasevic. Problem je bio sto su one dobile zadatak da skenjaju firmu. I sto su zakljucile da je to dobro mesto za njihovu licnu promociju. Osecale su se prilicno sigurno jer neko je stajao iza njih.

He Surprised)

Nastavlja se Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mrs_Parker
RIGEL
RIGEL

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 2:15 am
PostPost subject:
Reply with quote

Treniras a? Wink
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 2:23 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Pozdrav jos jednom autoritetu koji ovo cita.
Uz ovo ide i priznanje da osecam tremu ali cu da nastavim:D
Treniralo se dosta. Sad samo dejstvujem Smile
Back to top
luche
Kolekcionar životnih lekcija

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 4:15 pm
PostPost subject:
Reply with quote

kolega, ovaj triler za sad ima odličan zaplet i dobro drži pažnju čitalaca Laughing
čekamo nastavak... Wink
SIRIUS

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 8:51 pm
PostPost subject:
Reply with quote

kvaka wrote:

Usao Sunac u Lava, vrijeme za nove igranke (eklipse)
Wink

http://www.youtube.com/watch?v=XOTdZAL6O14
Back to top
View user's profile Send private message
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 6:18 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Zahvaljujemo, zahvaljujemo. Posto ima podrske i citaca znaci i da nastavljamo.

Taman kad samo pomislio da ovde trebam da samo iznesem istorijat, i da usput podsetim kako i astrologija moze da pogresi (sa sve autoritetima) opet se desava preokret.
No krenimo od sredine, odnosno tamo gde smo stali.

Iako sam video losu nameru poreskih inspektora malo sam toga mogao da uradim kako bi se njihovo razorno dejstvo zaustavilo. Odnosno steta koju nanose je bila neminovna jer njihov je teren, njihov pocetni udarac kao i mesto napada. Konktretn posle donosenja resenja o rekao bih precizno odredjenoj sumi doneto je i drugo resenje na osnovu prvog kojim se racun blokira dok se to i ne izmiri. Da li je bas tako? Pa i nije jer obvezniku se ostavlja mogucnost pobijanja i jednog i drugog resenja kao i put i rok kako to uraditi. Sve u zakonskim okvirima naravno. Steta koju su nam nanosila takodje je bila u okvirima zakona. To je ostavljeno proceni inspektora i ovi su naravno to pravo iskoristili.
Imam osecaj kvako , rece mi jedan od advokata da se ove dve poreske filijale bave samo i iskljucivo tobom.
Izgleda rekao sam.
Vredni inspektori su doneli i trece resenje o zapleni, pokretnih stvari imovine i tako dalje zbog neizmirene poreske obaveze. I jos jedno i jos jedno. Stizalo je po cetri resenja dnevno. Nema veze sto rok za zalbu nije istekao, sto visi organi nisu ni poceli da razmatraju nasu zalbu.... Imali su moc i demonstrirali su je krseci propise.
U obrazlozenju jednog od navedenih resenja pisalo je kako kvaka pise prigovore:o)))
Znam da su ih moji prigovori boleli ali toliko Surprised)

Sve to je imalo za cilj slamanje poreskog obveznika koji je uplasen i uspanicen trebao da dodje do njih, da tamo klekne a oni bi velikodusno rekli u redu plati to u ratama na godinu dana. I da znas da ti cinimo milost.
To je ono sto su oni ocekivali i prema cemu su isli po inerciji. Ne po mudrosti naravno jer bi inace skontali da dopise ja samo potpisujem a da iza njih stoje autoriteti iz oblasti prava i knjigovodstva. Te da se mi mozda nalazimo tu gde se nalazimo ali da ne mora da znaci da smo ovce za sisanje i lecenje frustracija.

Toliko zakonitosti na jednom mestu dozvao je samo jedan nas prigovor. Precizan i sa samo par mojih cinicnih opaski. Zasto da ne, ko im jebe mater Surprised)
Tu je pisalo recimo da inspektor neovlasceno tumaci propise:o))) Zamislite kvazi avatara koji vas ne vidi ko buvu u pet hektara kojem vi ovo u lice. Ili da su prekrsili zakon o terenskoj kontroli clan taj i taj, stav taj i taj )) Sta BRE oni imaju da krse? Pa sami oni su zakon Surprised))))

Sve su ovo bile sitne slabosti koje jos uvek nisu mogle da se upotrebe. Jesu inspektorke izasle iz okvira svojih ovlascenja i dosle na moj teren ali to jos uvek nije nista. Autoritet njihove sluzbe je bio poveliki. Oni su bili drzava a ja sam jos uvek bio neko ko pokusava da izvrda porez. Ja nisam padao na te fore odmah da kazem jer znao sam kako se te iste poreske pare neracionalno trose ali u glavama vecine to jos nije doslo na dnevni red.

Mediji nisu mogli da mi pomognu jer bi njih mogli da optuze da staju na stranu nekog poreskog kriminalca ... Mediji su mi doduse pomogli sa nekolikim pozivima poreskom centru u fazonu kad ce se to resavati, tako da nisu mogli da ga bas otegnu u nedogled. Nedogled znaci zakonsku mogucnost od 60.dana pa ko prezivi preziveo je.
Ja sam takodje morao da glumim arogantnog direktora i svoje zalbe i predstavke ulaze zadnjeg dana. Jebiga Surprised)

Onda su po novinama krenuli tekstovi o zloupotrebama poreskih inspektora po Vojvodini sto je malo osokolilo kolege iz Sumadije da postave par novinarskih pitanja u pismenoj formi na koje su dobili nepotpisan (eeeeeej nepotpisan) odgovor na memorandumu u kojem se brane njihovi stavovi i isticu procene inspektora od kojih to moze da zavisi. Direktor centra je bio u panici jer trebalo je da se ponovo raspisuje konkurs a on je verovatno gajio ambicije itd, itd.

Direktor centra je pokusao da iskoristi intervencije pojedinih drugova odozgo kako bi em reagovao em to naplatio zadrzavanjem svog mesta. Nisam pristao na takve igre. Moj stav je bio da smo u pravu. I jesmo bili samo je trebalo izdrzati. Dir je to takodje shvatio i procenio da ce kasnjenje u resavanju da se okrene protiv njega, ta da sam ga provalio i ubrzao je postupak.

He ubrzao postupak. Da sam im ja direktor ovo se nikad ne bi desilo i nikad jedan obveznik ne bi bio ostecen. Ali birokratija je cudo Smile Njemu kao vrsnom starovremenom birokrati jedino je bilo vazno njegovo dupe. Dupe svoje ljubavnice je doduse cuvao neko vreme ali je valjda procenio da je njegovo vaznije, pa kad nejga sacuva onda moze i ostale. Kakvi qurac poreski obveznici. Sta to bese? Za njega je postojalo samo ono sto moze da upotrebi. Ostalo treba izbegavati. Znaci ja sam bio nesto sto (pravilno je on procenio:o))) moze da ga ugrozi i zato je hteo da to skloni od sebe.

Direktor je bio odmah da kazem nista narocito. Covek odavno nesposoban za bilo sta sem za zadrzavanje nepromenjenog stanja. Videci njega mogli ste da vidite komplet poresku sluzbu pa i drzavu. No to sam ocito mogao da vidim samo ja.Da su i ostali to mogli njegova opcija nikad ne bi dobila sansu. Kad sam u njemu prepoznao birokratu koji bi da trguje mojom kozom odmah sam poceo da radim sve ono sto ga nervira i plasi. Da se smeskam, da dajem izjave, da neodredjeno pokazujem prstom....

Elem dolazimo do resavanja dve nase zalbe. Prvu o privremenoj meri su nam odbili uz napomenu da to ostaje na snazi ako i resenje ostane na snazi. Resenje se rasavalo sutradan. Moji su bili u panici. Ja ne znao sam tu igru. To je sistem da su i oni u pravu a ne samo mi. U roku od 24.h razmatralo se drugo resenje koje je pobijeno:D Very Happy Very Happy
Direktorka filijale je zajedno sa svojim inspektorkama bila ocajna. Kad sam otiso do nje rekla je da resenje jos nije stiglo (taman da je islo po golubu pismonosi stiglo bi) te da dodjem sutra. Sutradan se zakljucala u kancelariji odnosno nije bila tu. Sutradan je opet izbegla razgovor zakljucavanjem dok je njena sefica rekla sta vi mislite da mi samo vas trebamo da resavamo. Dobila je moj osmeh i dovidjenja.
Odmah da kazem da ja ljude koji mi trebaju trazim tri puta. Ako se sastanak ne desi onda oni moraju da traze mene. Ili da me ne traze naravno.Stara skola jebiga. To je pogresno protumaceno kako se meni mnoooogo zuri i kako cu verovatno nastaviti da obijam vrata i da nastavim da se ponizavam. Nije meni bio problem da odglumim i to ako treba ali nista ne bi pomoglo. Insistirali su na zalozi (kao da im resenje nije ni palo) sto ja nisam hteo da im priustim.
To je bilo mesto na kojem je svim Strumfovima kod mene bilo jasno cemu sve to vodi. Preinacena je odluka da se mediji ne uplicu jer ce se sve zavrsiti intervencijom odozgo. Trebalo je da mi zarad casti sluzbe budemo samo malo kaznjeni (kad kazem malo mislim na par hiljada evra) da to platimo i svi na svoju stranu bez podizanja galame. Medjutim povredjena sujeta direkorke i inspektorki, plus partijski zadatak od ranije (da se mi skenjamo) nisu im dozvolili kompromisno resenje. One su zelele vise. Toliko vise da se direkoru po sluzbenoj duznosti nalepi krivicna prijava zbog utaje poreza. He Surprised)

Novine su sad vec mogle da pisu. Prosto je mi smo zrtve, oborili smo im resenje a oni nece da skinu blokadu. Niti zapocinju novu kontrolu. Bese to vec 60.dana nepotrebne blokade, ali sad vec i 15.dana zakonski nepokrivene sto je uz sve sitne propuste bio poveci kapital za nasu stvar.

Prica jos uvek traje. Blokada je trajala pet ipo meseci i to je stvarno trebalo izdrzati.

Imao sam sve vreme podrsku i zaposlenih i Upravnog odbora. No trebalo je jesti , ziveti , skolovati decu u tom intervalu. Kako Smile Cesije, asignacije i ostale kompenzacije nisu dolazile u obzir jer bi to bio prekrsaj. Opet svako je mogao da pokrene stecaj jer smo 60.dana bili u neprekidnoj blokadi. Ni to se nije desilo. I da jeste imali smo spremne odgovore itd, itd.
*

Upravni odbor je bio sacinjen od razumnih ljudi. Svi su shvatali igru, bili sokirani ali i konstatovali da smo dobro radili dok smo radili, te da ako ja to hocu nastavimo do Vrhovnog suda i Strazbura. Zasto da ne ko im jebe mater. Ovo nije Srbija za koju smo krvarili. Ja sam taj kome u san dolaze mrtvi i ranjeni i onako stidljivo pitaju mislima sefe jel to to? Odgovarao sam im da nije. Nisu me opterecivali ako je to neko pomislio. Ne jer nikad i nikog nisam slao tamo gde nisam bio i sam. Bozji neki bingo je odlucivao ko ce kad, gde i kako.
*

Nemoj protiv sistema uvek kazem prijateljima. Nemoj lome kicmu, mnogo se krvari, pobede su retke ... predugo to traje. Ja sam zaista bio uvucen u sve ovo. Razloga za odstupanje nije bilo. Oni nisu nudili nista sem da slome kicmu. Jebite se vi gradjani prvog reda koji imate sve radili ne radili. Ide vam plata, radni staz, doprinosi i samo se umnozavate. Ja svoj hleb zaradjujem. Nemam problem da sutra cuvam ovce ako tako odlucim. Ili da zivim od intelektualnog rada. Mnoogo se razlikujemo i sto se mene tice neka tako i ostane.
*
Vreme odmice mi smo i dalje blokirani. Oni se prave blesavi pozivaju ovaj put nekog iz Upravnog odbora da ode do njih. Oni mi to naravno prenose upucuju ih na ovlasceno lice. Ovi pak kazu zar mozete da u njega imate toliko poverenja Surprised))) He , hahaaaaaaa mamu im jebem:o)
Pre toga sam rekao da je dok ovo traje komanda apsolutno kod mene. Skorpija mi je onako prijateljski u sali rekla da mi nismo u vojsci. Rekao sam joj da smo u ratu. Ali kakvom ratu pitala je.
Na sastanak smo otisli Skorpija i ja. Poslusala me je i obukla komplet kaji tako nervira zene da ja to ne mogu da vam opisem. Nije mi jasno samo znam da deluje. Nit je komplet providan, niti nesto posebno prenaglasava ... ne znam ni sto ni kako ali deluje u picku materinu. Moja koleginica jeste inace iz najotmenijeg moguceg drustva, tako se uglavnom i ponasa. Nekad izlazi seljacima u susret noseci dzins. Ovaj put ne. Tako naoruzani otisli smo mecki na rupu:o)))

Pre nego smo otisli rekao sam koleginici uz kafu kako ce sve to da izgleda. Ti kao znas? Znam jebiga. Ne dozvoli da te iznerviraju. Ako se nakasljem ucuti momentalno. One su u govnima ne mi i njima treba nesto kako bi izasli iz ove gluposti.
Mi kao nismo u cabru nasalila se. Jesmo ali oni to ne moraju da znaju. Mi samo trebamo da ostavimo utisak kako mozemo da izdrzimo dovoljno dugo. Znam da su se Ugorovi prepolovili, da prihoda skoro pa nema, ali ih ima. Ima ih ali sa druge strane inace je ovo neizdrzivo.Jeste neizdrzivo tako je i zamisljeno ali vidis da izdrzavamo. I vreme radi za nas:D
(ovde kvaka prekida izlaganje i zahvaljuje se Parkerici na pomoci , znala ona to ili ne Smile))
Da mi je neko pricao da je ovo moguce i da se ovo desava ne bih mu verovala. To je stoga jer ti dolazis sa trulog zapada itd, itd.
(Ovde kvaka prekida izlaganje i zahvaljuje se Lucetu on zna zasto Smile))

Sam sastanak je bio meni skoro pa dosadan. Ja sam uglavnom cutao Skorpija je razlozno govorila inspektorke su negirale. Onda bih se ja ubacio i pitao po kom to clanu i zapisao bih to sto bi rekle. One (inspektorke sa sve direktorkom) su pokusavale da uzivaju u mogucnosti da nesto zavisi od njihove procene i da to ne mora da se obrazlaze. He ...
Mala smrdljiva je najracionalnije kapirala i imala zelju da stane. Shvatala je da je naletela na budalu koja moze da joj ugrozi sve. Sef skorpija je bila najarogantnija ali je vec postajala strasna i smesna. Za zahvalnoscu sam se setio kako sam vec prekaljen od jedne takve i kako mi sve ostale ne mogu nista sem ako ja to ne dozvolim:o)))) Ovde ko sto nagadjate nisam hteo da dam na sebe Very Happy
(ovde kvaka prekida izlaganje i zahvaljuje se Tetkici, on zna zasto i rado se toga seca Smile))
Direktorka je porazila samu sebe jer njen kvazi unutrasnji mir nije mogao da podnese komlet moje koleginice:D
Licno sam bio zadovoljan. Svaki njihov gest me je smirivao iako sam sve vreme bio miran. Moj osmeh ih je izludjivao, moj mir ih je nagonio na histericno ponasanje. Neko ovde moze da me osudi kako sam manipulisao. Ne slazem se ja sam samo imao najbolje odgovore za likove koji su zeleli da mi uzmu sve. Ovaj put to nece ici devojke:D Njihova agresivnost ali njihova se odbijala od mene i vracala im se. Itd, itd.

Stavovi nam se nisu priblizili. One su znale da krse zakon, da nas ubijaju ali i da rezultata nema. Bio je to propusten momenat da stanu i dogovore se.
*

Polako (nisam znao drugi nacin, odnosno nista drugo nije funkcionisalo) poceo je preokret. Novinski clanci sve direktniji. Pocela su nagadjanja ko stoji iza njih.
Onda njihova promena taktike. Skidaju se sa mene i pocinju da maltretiraju moje saradnike. Dve osobe prolaze kroz nervni slom. Donosim odluku i pisem otvoreno pismo ministru. Pismo je bilo jedva odmereno. On pocinje da sprovodi unutrasnju kontrolu. Pokrece se i Ombudsman za ljudska prava.
One manipulisu uz pomoc svojih kanala novog direktora centra koji staje na njihovu stranu. Prvo mesto koje nisam predvideo. Covek je nekad bio moj komercijalni direktor smatrao sam ga prijateljem. No dobro kad sam video sta je potpisao u ime ministra odlucio sam da mu ne odgovorim. To je mnogo govorilo o njemu i njima. Ministar je to prekinuo.
*
Preokret centar birokratski brani resenje svoje filijale. Brani nesto sto je neodbranjivo. Apsolutno neodbranjivo. Bilo je tu i gresaka u sabiranju i proceduralnih gresaka. Propisi su proizvoljno tumaceni .. i sve je to moj prijatelj potpisao.
*
Kraj ende dovidjenja. Morao sam da dam zalogu na opremu da bi se firma odblokirala. Ne mogu da verujem da sam prodat. No dobro idemo dalje. Oni su imali tri dana da se pozale na cene koje su navedene od strane vestaka. Nisu to uradile popisane su stvari i mi nastavili da radimo.
*
Kakav crni rad? Sve je puklo, nista nije u funkciji. Sad je trebalo izdrzati dok Vrhovni sud ne obori njihovo resenje. Svaki sudija ima po dve hiljade predmeta:/
Na scenu stupaju zataskivaci i zastrasivaci :p Ja trebam do presude Vrhovnog suda da dokazujem nevinost (ali da dokazujem) da trosim vreme i nerve. Jok vala
*
Taj covek s kojim si se ti zakacio ima direktnu vezu sa Tadicem.
Ako je to tacno onda jebo takvog Tadica.
*
Znate sta Gospodine inspektore Vi imate radno mesto, platu , benificirani radni staz sto ce reci da Vi trebate da pojurite dokaze a ne ja. Meni se licno jebe a i boli me qurac da ovako nezaposlen znojim bulju i jurim papire za Vas. Ako to uradite lose kad tad cete odgovarati to mogu i hocu da pojurim.
Ja Vas nisam psovo.
Nisam ni ja Vas samo razgovaramo a ja ponekad opsujem.
*
Posle ovoga ici ce tesko.
Jel da? Nece ici tesko ja samo ne mogu nazad. A ti se seti sta je tebi sve zaboravljeno, odlozeno i stavljeno pod tepih. Ja mu nekako dodjem prilicno cist.
*
Ministar na kojeg si se ti ostrvio sa ovim nema nista.
Nisam se ja ni na koga ostrvio. Njegove sluzbe su to zagovnale. Zbog njegovih je dvoje mojih proslo kroz nervni slom. Nek se neko od njegovih ubije i ubedices me.
A onaj drugi ministar je onom zaposlio zenu koja ... ma necu da pricam. Jebite se sa vasim kombinacijama. Nisam ja prvi sa kojim ovako prolazite ali vi i dalje vozite po svom.
*

Moj prijatelj podnosi ostavku i povlaci se iz politickog zivota.
*
Onda je na scenu stupila Jupiterka sa dvostrukim preokretom.
Taj deo cemo tek da stavimo na papir. Sad idem da meljem paradajz.
Smile))
Back to top
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 7:56 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Malo nepovezanih tekstova :
http://www.magazin-tabloid.com/srp/clanak.php?br=143&clanak=12
Back to top
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Mon Aug 04, 2008 8:50 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ostalo je jos par nastavaka i igru privodimo kraju. Kazem igru dobro ste procitali jer kad nema punoce koja obuzima i zaustavlja vreme onda je to rutina. Tu nema igre. Prisutno je samo odigravanje. Dobro nesto malo sarma svakako Surprised)))

Kao decko iz jednog komada bio sam vezan za to sto radim. Nije bio problem ni napustiti brod zadnji, niti ostati na njemu ko sto kazu da je posao kapetanima. Tu su se umesale a da to nisu ni znale dve osobe (naglasavam da nisu ni znale) ali cu ih ja u znak zahvalnosti pomenuti. Jebiga neki bi ubili da imaju prijatelje kakve ja imam. Sta cu takav sam:D To su Jupiterka i Tijana Mandic.

Prijatelji (odnosi se na sve pomenute likove) su face koje ja obicno ne poslusam (jebiga) ali sa kojima razgovaram krajnje otvoreno. Tad se obicno ne nadju najbolja resenja (ne znam zasto) ali ja posle toga vrlo brzo dobijem resenja zdravo za gotovo. Tako je bilo i sa Zoranom Djindjicem. Doduse da je on ziv ove jajare bi bezale od mene glavom bez obzira. Ili bih ja bezao od njih jer mi ne bi prijalo njihovo poltronisanje.

Elem, sinulo mi je da firmu ipak treba zatvoriti. Odnosno ne zatvoriti nego uci u proces likvidacije. To nije stecaj, nije bankrotstvo nego faza iz koje mozete ili da nastavite posle uspesne sanacije. Ili da ne nastavite.

Ideja je bila jednostavna ali tesko vidljiva ko sto to obicno biva.
Mi necemo vise da radimo, vi pokupite ono sto ste popisali a kad Vrhovni sud obori vase resenje onda mi trazimo natrag ono sto ste uzeli. Naravno ne u opremi nego u novcu. Na to dodajemo izgubljenu dobit i gubitke koji su naneti i to je to.

Mozda kao mladji ne bih ovako sekao ali sad vala ocu Smile Secam se koliko sam puta radio bez zarade ali mi bilo zao radnika (njima nije bilo zao mene odma da kazem).
Posle blokade bili smo jedva rentabilni. To jedva je podrazumevalo da radnici i drzava i eps i telekom i opstina i komunalci uzimaju svoj deo a da menadzment bude sa pokrivenim troskovima ali na minimalcu. Jebite se drugovi i gospodo ako nema mene nema ni vas. Tko vam jebe mater.

Ka ovoj odluci su me pogurali svi (sem prijatelja). I nezasita drzava i radnici (koji su poceli da glume hirurge) i mnogi koji su ovu nasu borbu zeleli da iskoriste za svoju promociju.

Podneo sam zahtev koji je uredno odbijen. Podneo sam ga ponovo i ovaj put nije odbijen:D Obavestio sam poreske organe da dodju po stvari koje su njihove. Kamen je pao. Pluton je poceo da povlaci svoje opiljke sebi i da se pretvara u Saturna. Ne u Marsa dobro ste procitali Smile Dobro mozda je pokupio svoje krpice i ustupio mesto Sa.

Onda su me organi obavestili da oni ne mogu da u postupku likvidacije uzimaju stvari Very Happy Od para su bili udaljeni zalogom (prim kvaka). U stvari odali su se. Vrhovni sud je od njih trazio dokumentaciju (a znali su sta su i kako napisali) sto je znacilo da ja nisam blefirao i da ce oni to da izgube. Bojali su se jos vece stete koju mogu da nam nanesu. He, sto volim kad tako preokrenem situaciju sad oni brinu ali stvarno o nama Surprised))) Zasto brinu? He, pa ako se dokaze namerna steta (koja se dokazuje krivicnom prijavom) onda to vec ne moze da bude dobro po njih. Ako se pak opet iskomplikuje mnogo je lakse do Strazbura stici iz likvidacije.

Naravno ja cu njima opet da posaljem papir i da trazim da to pokupe i da mi izdaju uvrenje da nista ne dugujem drzavi kako bih opet mogao da konkurisem za nesto slicno Very Happy Te se u tom smislu mole drage i pomenute osobe da mi provere da li je 11.avgust dobar datum za podnosenje novih prijava.
Napomena: jedino bih uvek poslusao tetkicu ali necemo sad o tome:p

Hvala na podrsci i pozdrav za sve (i) Smile)))
Back to top
luche
Kolekcionar životnih lekcija

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 1:17 pm
PostPost subject:
Reply with quote

lepo je kad mi je neko zahvalan, kolega, mada bih volela da znam i zašto Smile
a što se 11.08 tiče, nek se izjasne oni koji više znaju, al meni liči da ako doživljavaš sve ovo kao igru, a čini mi se da da, da će to biti dobar trenutak za početak nove runde... iako postoji mogućnost da se dogodi još jedna izdaja kojoj se ne nadaš....
i da dodam, vrlo lep opis delovanja plutona, vrlo precizan Smile
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 6:56 am
PostPost subject:
Reply with quote

Kolega hvala ti za opis danasnjeg danakoji je tek je poceo da se odmotava.
Sto se tice onog drugog necemo ovde i ovako da mu ga pedagosko metodski razlazemo. Jednom da Smile

Meni je danas cvrsta pozicija iako samo znam moguce pravce kretanja:o)

Lep dan i tebi Smile
Back to top
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 6:20 pm
PostPost subject:
Reply with quote

http://www.magazin-tabloid.com/srp/clanak.php?br=160&clanak=14
Novine nema u prodaji. Oni su kupili sve Surprised)))
Nisam zahvalio luchetu na uspesnom gledanju. Hvala kolega.
Smile
Back to top
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 6:30 pm
PostPost subject:
Reply with quote

http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-05-12-2007/racun-u-blokadi-iako-ima-para
Back to top
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 6:35 pm
PostPost subject:
Reply with quote

UNS traži deblokadu računa TV Stil
7.2.2008.
(UNS info, 7. februar)

Udruženja novinara Srbije (UNS) protestuje zbog blokade računa Televizije Stil iz Lapova koja po rešenju Poreske uprave Svilajanac, traje 130 dana, uprkos očiglednim greškama u rešenju o obračunu poreskih obaveza ove lokalne televizije.

UNS traži od Ministarstva finansija i Regionalnog centra Poreske uprave u Kragujevcu deblokadu računa RTV Stil i reviziju celokupnog postupka, jer je ova medijska kuća do sada pretrpela veliku štetu zbog propusta filijale Poreske uprave u Svilajncu

UNS je posebno zabrinut zbog činjenice da, usled blokade računa, direktor RTV Stil Radosav Lazić ne može da plati ni PDV, iako ima novca na računu, što za posledicu ima visoke kazne i kamate.

UNS ističe da se u obrazloženju Poreske uprave o blokadi računa RTV Stil pored ostalog kao razlog blokade navodi da „Lazić piše prigovore“.

UNS smatra da ovakvim postupkom Poreska uprava ne samo da nanosi štetu ovoj medijskoj kući, nego i ugrožava slobodu medija.

Beograd, 7. februar 2008.
Informativna služba Udruženja novinara Srbije
Back to top
kvaka
ALGOL
ALGOL

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 6:22 am
PostPost subject:
Reply with quote

Ovo mi je pripisano a da nisam znao ni da se desilo, ni da je napisano:)
http://www.kurir-info.rs/clanak/kurir-07-02-2008/kafanska-tuca-demokrata
Back to top
tetkica
ANTARES
ANTARES

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 12:08 pm
PostPost subject:
Reply with quote

Poslao: Pon Jul 21, 2008 2:36 am
Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Tetkice nema cekanja Izvini da sam znao da ti ovo citas ne bih prestajao.
Nadajmo se da ovo sa nekom vajdom cita makar jedan mladji narastaj.

U medjuvremenu mi je potvrdjena sumnja da oni nisu tu ni slucajno ni redovno vec kazneno. Drzava nam je tolko odlepila da je sve u igri. Nekom smo zasmetali i sad on demonstrira svemoc. Kaze dolazi jedna mala, smrdljiva i ruzna:/

Ona se predstavlja kao poreski inspektor. Razmisljam koliko li je hiljada puta to vezbala pred ogledalom da bi zvucalo tako dobro. Vidim i da bi bez toga bila niko. To joj je sve od zivota.

Druga vremesna nekad verovatno dobrodrzeca koketira sa mnom. U stvari ona bi da koketira ali to vise lici na macku kojoj je dosadno ali ne bi jos da skrca misica.

-------------------------------------------------------------------------------------
e moj kvaka...povadi ovo nešto od ranije i samog početka...
a šta misliš da si malo razmišljao onako, kako treba prestat se kurčiti prema tim malim i smrdljivim i ružnim, a pogotovo sa ovom drugom...
a i cijelom aparaturom...

ili bi trebalo, ali malo drugačije...
ali gosn kvaka neda na se...pliva tamo nedje,lovi ribu i hebe mu se za nekaku poresku kontrolu...jer je čist, kao da je to danas nekom bitno kad krene da ti skine gaće... pa još i vodi svoju škorpiju onako posebno doteratu kod one dvije od ranije... od zla oca od gore matere , tek da im vadi mast...umjesto da sve to poravna, dok je bilo vrijeme...ili ti gosn kvaka imaš samo dobre džempere... :ajoj:
tebi kvaka ne može pomoći ništa sem Strazbura...jer ti kvaka ne znaš da se danas mora posebno potruditi oko malih ružnih i samo takvih aparatura... show zivi!!!

PS:a zbog mladjeg naraštaje, de reci šta to imade na sebi ona tvoja škorpija...al' onako redom... :cek: sokrat
Astro-art.NET Forum Index -> Astro-obdanište All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic    Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 9 of 10
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Astro-art.net | Izrada horoskopa | Kontakt

Google

phpBB
Template by BMan1