| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
plant SKAT

|
Posted: Tue May 20, 2008 12:12 am
Post subject: |
|
|
| menkalinam wrote: | | Quote: | | ali zaobiso sam sebe, 'zivio' sam nesto sto nisam ja...prosto, nisam zivio... |
E, pa, to ja pricam sve vreme! A ispadoh jos i kriva sto imam VE90Pl... Ja sve vicem: ljudi, nije to lako, a Boki: sto zracis to privlacis... Pa, aj ti nemoj da zracis, sa tim aspektom, kad te majka rodila! |
Cuj lako, de lako... medjutim sto zracis to privlacis. Kako bih ti rekla okreni obrni, tako nekako dodje. Pitanje je hoces li ti da izivis to, ili da ga "zaobidjes kroz druge aspekte". Ako se secam MO ti je bas dobro postavljen, a i ima trigon sa SA. Tu neki od odgovora lezi. Jes, sada ti ja toplu vodu izmisljam, i meni receno da cekam SA120NE da mi prijeha odnekud, samo jos mom Marsu to nekako da objasnim.  _________________ Budi uz mene kad odem... |
|
| Back to top |
|
 |
plant SKAT

|
Posted: Tue May 20, 2008 12:16 am
|
|
| nobody wrote: | | Quote: | | Sunce ti poljubim, zamisli da samo zivim MO90SA ili SO0PL, ma hajde molim te ili tek MO180UR, pa odavno me vise ne bi bilo... |
Bambić, pa kako ga tako reče? A šta da ti je MO vladar? |
Ja se osecam kao da jeste iskreno govoreci. Kod mene je vladar ASC u 90 sa SO, jos to SO u 10, a ovaj hepek u 8. Jako i jedno i drugo, treba to pomiriti, spustiti. Ne zivi se samo jedan aspekt, celina i ukupnost treba da se gleda. Izlaz uvek postoji. _________________ Budi uz mene kad odem... |
|
| Back to top |
|
 |
menkalinam MARKAB

|
Posted: Tue May 20, 2008 12:20 am
|
|
Pa, ne sporim ja da sto zracis, to privlacis... Nego kazem da, kad bih znala gde je ventil tog pogubnog zracenja, ja bih ga zavrnula! (A mozda bih, onda, i sama eksplodirala...) Postoji razlika izmedju zelje i htenja (je l da, Dee? ).
Nije stvar u tome da neko namerno zraci taj kvadrat (mada, ne kazem, ima i toga, ali to je vec druga stvar), nego se desava da to iz njegovog nosioca, jednostavno, curi... Ti hoces da to zaustavis, ali ne umes. Cak, nisi ni svestan nekad da to zracis...
I, nema sumnje, ne zraci to niko bas non-stop. Ali, desava se, s vremena na vreme... I ja mislim da tako i mora. Samo je stos da se toga bude svestan, te da se ne dozvoli da to zraci u punom zamahu. |
|
| Back to top |
|
 |
luche Kolekcionar životnih lekcija

Joined: 02 Feb 2004 Posts: 7838 Location: u zabludi da sam na pravom putu...
|
Posted: Tue May 20, 2008 12:42 am
|
|
| plant wrote: | | Izlaz uvek postoji. |
a sta ti podrazumevas pod izlazom?
mislim, ono sto ja podrazumevam pod istim, ne postoji... mozes da se trudis da ne lupis bas sve zidove koji pred tebe naidju, ali ne i da se teleportujes iz lavirinta
zato me i zanima, na sta pribliznije mislis kad kazes da izlaz uvek postoji, evo mozes da uzmes moju kartu kao primer, ako hoces  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
boki POLARIS

|
Posted: Tue May 20, 2008 11:13 am
|
|
| luche wrote: | | plant wrote: | | Izlaz uvek postoji. |
mislim, ono sto ja podrazumevam pod istim, ne postoji... mozes da se trudis da ne lupis bas sve zidove koji pred tebe naidju, ali ne i da se teleportujes iz lavirinta
zato me i zanima, na sta pribliznije mislis kad kazes da izlaz uvek postoji, evo mozes da uzmes moju kartu kao primer, ako hoces  |
Upravo to sto kazes, i desilo bi se cudo, vise bi ucinila od svog zivota ako se trudis da ne lupis bas u sve zidove koji pred tebe dodju, nego da se teleportujes iz lavirinta. Zivot bez tih zidova i nije zivot a i ne postoji. Zapravo ti onda i nisi u lavirnintu, tog casa to je samo daleko spoljnje koje se ne tare od tebe. I to je jedino sto covjek moze da uradi, a i kud ces bolje i kud ces vise? Cineci tako ustrojen zivot, postajes neko drugi, i sigurno mijenjas zivot, i sigurno dobijas blagoslov, i puneci te rijetke dragocjenosti u trezor zivota, postajes neko ko vise ne gleda ogranicenja svoja kao neke nemogucnosti bitne, no omedjena njima, kao nekom skolom, vojskom, radjanjem, smrcu - postajes neko ko je slobodan i ko u tom djelokrugu itekako mijenja zivot. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
boki POLARIS

|
Posted: Tue May 20, 2008 11:57 am
|
|
| dee wrote: | alaj ste se lijepo raspisali...
....
o cemu smo ono pricali? jel sudjeno nesto da bude il samo o covjeku ovisi? teska tema, jablane, zaorasmo je nebrojeno puta... mislim da je na po puta, ali sto je najvaznije, mislim da nije sudjeno zauvijek, ali da ne ovisimo o sebi. mislim da je ono sto ce nam bit, najvecim dijelom odredjeno precima...mi smo samo mala pukotina na brazdi naseg gena. sve vise to uvidjam, strasno malo mozemo promijenit da bi to na nas utjecalo, najvecim dijelom smo odredjeni onima od prije nas, a ono sto mi cinimo, odredjuje ponajvise one poslije nas. htjeli mi to ili ne i u pravilu sasvim drugacije od onog sto sebicno i umisljeno mislimo da znamo.
........
|
Jeste, mala pukotina na brazdi naseg gena. Samo sva sreca nasa ona nije pravolinijska, nije slozna ni u pogibiji ni u veselju, nije konacna, vise je antipodna no istorodna, cak i u dobrima. I u dobrima postoji razlika koja se sudara cesto, pa nije ista oceva i majcina brazda u dopuni, a koje su se spojile negdje, usjeceno ili iskrivljeno. Tipa 90 izmedju benefika dobro polozenih, kao JU u Ca 90 VE u Li, ili MO u Ta 90 SO u Le.
Htjedoh reci mi najvise gledamo MO kad je u losem aspektu, kao da on biva proganjan, ponisten, sto u vecini slucajeva i jeste, a nikad da taj Mjesec mozda napada, izdaje nekog, recimo tamo neki Saturn. Zamislimo, Saturn donio odluku mudru nema popustanja, komunikacije sa krvnim neprijateljom, a Mjesec nece da ga poslusa no ispod zita opet nesto samiloscu pokusava da prasta i kom se ne oprasta. Tako su poturice nastale recimo. A ne zna dobrota i samilost da je prastanje bez blagoslova potpunog daleko opasnije od prezrenja, i zavade vjecne, kada neko nije spreman nikada do kraja da bude u tome, pa mu je samo to izgovor da bi jos jace produbljivo jaz odsjecajuci pruzenu ruku.
Prvo treba vidjeti sta covjek treba da cini sa pozitivnim dijelom karaktera, kao prvim i najosnovnijim pitanjem?! Lako cemo sa losim, on ce uvijek najlakse to biti i u buduce. No sta cemo sa dobrim bicem, koliko toliko cistijim u nama a koji ceka dalju evoluciju?
Tek tad gledamo da sa odredjenim dijelom spoljneg predjemo u prihvatanje moguceg. Pa zivot je razbokoren i u potpalubljima zivota. A tesko da je i jedan covjek toliko ubijen u pojam. Pa i kad jeste ima mogucnost prije ili kasnije izlaza. A to sto nece, i sto ostaje u palosti ili postane hulja, ponajvise je sto je bio neaktivan sa dobrom, a ne zato sto je zlo toliko iz neharmonicnosti osnovne daleko jace.
Jos nesto vazno treba odrediti, a to je, sta covjek smatra krajnjom granicom gdje se sloboda gubi, a gdje pocinje? Sta bi bio sa tom nekom smetnjom a sta bez nje? Ja sam ubjedjen da kad bi covjek znao sta dobija odredjenim dijelovanjem, da kad bi vidio sebe kako lezi u nekoj livadi, drzeci slamku u ustima dok mu voljena gladi podlakticu, ili sta vec -covjek bi to i ucinio! Zapravo covjek se lako privikne na dobro, ali on ne zna sta postaje prije no sto postane, jer bi svim silima to i bio ili ga bilo ne bi. Sto znaci da iskustvo negativno od ranije nece covjeku pomoci ako on nije dozivljeno iskusio kao najvecu potrebu ni u slutnji kroz svijest gledajuci kako mu se to dopada od nekog sa strane.
Covjek najvise robuje urodjenom. I prirodnom moralu, i prirodnoj tugaljivosti, i radosti, a tesko i za mrvu hoce da vise ucini no sto mu se hoce jer visevjekovno iskustvo gena ga zapravo pobija i on staje na domak. I njegovo iskustvo nece zapravo biti ista nepromjenjeno no nadodato predjasnjem instinktu vec postojeceg. Sto znaci, samovoljno covjek nece da bude ni srecniji iz iskustva.
Pa je potrebna izgleda stihija u Secuanu, da bi covjek preselio negdje pa tek tamo ispocetka negdje nadodo kroz ambijent i lokalizam tudji svojoj navici ljepse, a kamoli losije.
Prema tome ja itekako vidim da covjek ima beskrajnu slobodu. I da ima granice njene, ali kao da one ne postoje zapravo, ako je covjek vidio sustinu u njima. Dovoljno je da cijeli zivot prodje da covjek iz minimalizma izadje. Pa ako je tu njegovo interesovanje, kud ces srecnijeg sa vecom dopustenom slobodom. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
boki POLARIS

|
Posted: Tue May 20, 2008 12:17 pm
|
|
| dee wrote: | ma kako ne bi mogo...
evo, ja sam vladar SA u Le u 8 0ME 120 NE... mogu bez problema zivjet i VE,MA u Gem 0Ju 120 MO u Li...bezbrizno, polagano, zvrckavo...mogu si vladara zaobic, lakse il teze, i glumit bezbriznost... ali zaobiso sam sebe, 'zivio' sam nesto sto nisam ja...prosto, nisam zivio...i kao takav, nuzno cu nestat onog trena kad zanemarim razlog radi kojeg sam ovdje (a to je uvijek, vise ili manje - vladar karte) |
Naravno da je tako.
No o pretpostavci bi jednoj.
A sta ako si ti obilazeci Le prelazeci u Ge, zaobiso iskustvo lose, te osmice koje ti ona i dalje servira? Pa je tu SA prikazan samo kao neko ko konstatuje predjasnja iskustva gena, a ne nuzno raduje zivotu a kamoli primorava iz sve snage da to budes kao jedino moguce? Jer poznati su horoskopi dje se covjek mora odreci svog vladara horoskopa tipa Hiron ili Luche, sto ne smiju vladar UR u 8 u Sc zivjeti nikad punim gasom, no ni malkice skoro???
Sa Saturnom je to malo teze, ali sta ako je on neponovljivo nepopravljiv ikao neko ko ce sve usisati svojom gravitacijom, i da ce sve sto je privuko zbog uzarenog Lava i osmice sprziti, ili mislis da je to jedini i najbolji zivot kao moguc tebi po cijenu ma cega, pa makar zivio 15 godina samo ili cijeli zivot sam?
Ja razumijem da ti ko i svaki covjek ako nesto nosi ima tajnu takvog nosenja kroz odabranost, ali znaci li to da mi mozda treba nekad samo da isto potvrdimo ovlas, ili da ga potpuno zivimo? Ocu reci ti i da nikad ne udjes u princip SA u Le u 8 vladara punim zivotom koji zivis, imas ga toliko dovoljno u sebi kao gena, iskustva da uvijek i pijan, i drogiran mozes drugim pricati o njemu, a da bi ti trebo preci na Ge i sve sto se nalazi u njemu a sto SA podrzava u 60 kao i drugi vladar MO u 120 i MO 60 SA? Da Saturn jednostavno bude nesto turobno zbog tog 8, i da on ima svoju odabranost Boziju koja ce svjedociti ljudima i pricati o tom iskustvu sobom, ali sta ako on dalje nece da razvija zivot no ga gasi osmicom, gori, kamen topi? Pobice sve okolo onda, a tebi ko i svakom dato da se radujes zivotu, kao sto se i SA raduje u Lavu, ali precerano sad zbog 8 recimo...
Ova pretpostavka o tome, da ti zivis ko i svak uglavnom ono sto ti je najlkase ma kako SA u Le u 8 bio najteza stvar na svijetu za zivot, ali ti ga radis inercijom vise no punom svijescu, pa samim tim zanesen neces ni da mislis da postoji mogucnost - o medjuvremnu - sto pisa jednom Beckovic.
Jer ja razumijem, odnosno svi da SA ne moze malo, a posebno ne kao vladar, no pricamo o tome da on nekad jede sebe gore no Uran sto se kruni. Nema iskustva vise dinamickog, sve je dozivio a sa dozivljenim se nesto i ne slaze recimo da je to zivot ka zivotu koliko uviru? Lako je tebi vidjeti tragediju recimo njime i jos prije vaskrsenje, no pricamo, ne moze se prezivjeti nekad ni najopstije jer on sve usiso u sebe i sad pretapa.
Odnosno sve ovo kao pretpostavku pisemo, da je i vladar pogresan cesto. Jer lako se meni odreci negdje Urana u 90 kada imam drugi vladar SO u 5 trigona, ali sta da radis recimo ti kome je i MO 0 PL? Ma ljepota, znaci da si odabran, oba vladara prije prizivaju krajnju posledicu koja ce i umrijeti no sto ce zivjeti neozbiljno, no kako zivjeti a ne biti fatalist sad, jer sve je tu ispade, fatalno a da se manje pitas no drugi, neki merkurovski tip koji svrlja tamo vamo, sto ne znaci da je njegovakrajnja radost i upola kao tvoja jednom u 30 godina, no pricamo o tom djecaku u Ge koji treba i mora da se raduje zivotu time a da ne petlja toliko i SA...
Razumijem da djeca i u Iraku moraju da se igraju i da je oko njih smrt, ali da nije previse kod nas ostalih koji su malo crnji no obicno?
Cisto da pricamo nesto Jablane, a ne zato sto ja nuzno mislim da je bolje nekako drugacije zivjeti no sto zivis tvojim horoskopom sada.
Mada od covjeka se trazi da postane licnost. Podnosljiva i produhovljena, a ponajvise u koegzistenciji sa drugim bez kojih ne postoji. Lako je tebi sa Asc Co pricati o selu, ili meni sa MO u 4, ali to ne znaci da mi jos imamo i prirodnu licnost u sebi dovoljno razvijenu a koja nam je najbliza a kamoli da smo razvilu ovu nasu poptupnu koja nam je povjerena ostalim talantima.
Samo istina je da bi se odreko neceg moras imati cega se odreci. U slucaju svakog inteligentnog covjeka, znacilo bi odreci se loseg iskustva. _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
menkalinam MARKAB

|
Posted: Tue May 20, 2008 3:35 pm
|
|
| boki wrote: | | Htjedoh reci mi najvise gledamo MO kad je u losem aspektu, kao da on biva proganjan, ponisten, sto u vecini slucajeva i jeste, a nikad da taj Mjesec mozda napada, izdaje nekog, recimo tamo neki Saturn. Zamislimo, Saturn donio odluku mudru nema popustanja, komunikacije sa krvnim neprijateljom, a Mjesec nece da ga poslusa no ispod zita opet nesto samiloscu pokusava da prasta i kom se ne oprasta. Tako su poturice nastale recimo. A ne zna dobrota i samilost da je prastanje bez blagoslova potpunog daleko opasnije od prezrenja, i zavade vjecne, kada neko nije spreman nikada do kraja da bude u tome, pa mu je samo to izgovor da bi jos jace produbljivo jaz odsjecajuci pruzenu ruku. |
Stetnost prastanja... E, pogodi me u sred srede! 
Last edited by menkalinam on Tue May 20, 2008 6:52 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
luche Kolekcionar životnih lekcija

Joined: 02 Feb 2004 Posts: 7838 Location: u zabludi da sam na pravom putu...
|
Posted: Tue May 20, 2008 4:08 pm
|
|
| boki wrote: | | luche wrote: | | plant wrote: | | Izlaz uvek postoji. |
zato me i zanima, na sta pribliznije mislis kad kazes da izlaz uvek postoji, evo mozes da uzmes moju kartu kao primer, ako hoces  |
Upravo to sto kazes, i desilo bi se cudo, vise bi ucinila od svog zivota ako se trudis da ne lupis bas u sve zidove koji pred tebe dodju, nego da se teleportujes iz lavirinta. Zivot bez tih zidova i nije zivot a i ne postoji. Zapravo ti onda i nisi u lavirnintu, tog casa to je samo daleko spoljnje koje se ne tare od tebe. I to je jedino sto covjek moze da uradi, a i kud ces bolje i kud ces vise? Cineci tako ustrojen zivot, postajes neko drugi, i sigurno mijenjas zivot, i sigurno dobijas blagoslov, i puneci te rijetke dragocjenosti u trezor zivota, postajes neko ko vise ne gleda ogranicenja svoja kao neke nemogucnosti bitne, no omedjena njima, kao nekom skolom, vojskom, radjanjem, smrcu - postajes neko ko je slobodan i ko u tom djelokrugu itekako mijenja zivot. |
e pa, lepo od tebe sto se slazes, ali posledice nikako nisu iste time sto ne lupis u bas svaki zid, nisi nikako uvek i samo po sebi sebe usrecio ni smirio... niti si se pomirio sa njim, ma kakvi... samo umesto da te drugi ljudi ili dogadjaji razbijaju, ti razbijas sam sebe... tako da, to nije nikakav izlaz, to je samo iluzija da drzis svoj zivot pod kontrolom... i veliko je pitanje zasto to uopste radis...
ne kazem, mozda neka druga konfiguracija, harmonicna, moze svest o zidovima i izbegavanje istih da spoji sa pomirenoscu, prihvatanjem... ali, sada pricamo o napetim aspektma, pricamo o "trazenju resenja", ne pricamo o onima koji su rodjeni sa resenjem  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dee BETELGEUZE

|
Posted: Tue May 20, 2008 6:18 pm
|
|
| boki wrote: |
Prema tome ja itekako vidim da covjek ima beskrajnu slobodu. I da ima granice njene, ali kao da one ne postoje zapravo, ako je covjek vidio sustinu u njima. Dovoljno je da cijeli zivot prodje da covjek iz minimalizma izadje. Pa ako je tu njegovo interesovanje, kud ces srecnijeg sa vecom dopustenom slobodom. |
sjecam se vjeronauka svog, jako davno, negdje u osnovnoj skoli... spominjao sam vec svog zupnika, Josipa Jakšića kao covjeka kojem sam beskrajno zahvalan sto sam sa vjerom dosao u kontakt na najbolji moguci nacin. njegovih 15 godina vjeronauka je neprocjenjivo.
na jednom od vjeronaucnih susreta, bila je tema bas covjekova sloboda. i debatiralo se o tome moze li covjek koji bi se zelio drzati 10 Bozjih zapovijedi zapravo biti slobodan? klasican odgovor je glasio da ne, ja sam tupio da u sustini moze. iz prostog razloga jer one savrseno odrazavaju covjekovu afirmativnu prirodu. naravno, djavo u covjeku tad ne moze bit slobodan, ali covjek ko covjek, onaj bozanski, esencijalni dio radi kojeg smo stvoreni, zapravo, tek tad do svoje slobode dolazi.
ali, valja bit posten, tako nikad nitko nije niti ce zivjet. a i, lako je nama jablane pricat o disciplini... lako je o slobodi tako govorit tebi, kojem je jako malo treba...kakva je to sloboda iz SO0ME 120 SA u Gem? ima li iceg tu slobodnog, da je sto vodenjaka i ASC Lavova u pitanju kad Saturn na svemu sjedi a jos mu i radost VE0JU u Co otislo? hocu reci, cega nam malo treba, lako nam je i postici... ali nije svima tako... neka iskusenja su neizdrziva i to jako ovisi o svemu sto pricasmo... a kad govorimo astroloski, onda moramo reci da ovisi i o karti. iako to, prakticno, naravno znaci i o genu, odgoju, okolnostima, itd itd. to ne znaci da se covjeka nista ne pita, ali nadljudsko je potrebno nekome ponekad da i mrvu slobode uzme toliko da bi se za gram okrenuo svjetlu. i to je zapravo najveca tragedija zivljenja sto se zamijene neslobode sa slobodama, obrnu se teze, ropstvo nagonu prozove se slobodom vrhovnom, a Šejtan u tisini trlja ruke zadovoljan po onoj: najveci djavoljev trik je taj sto je uvjerio ljude da ne postoji! |
|
| Back to top |
|
 |
dee BETELGEUZE

|
Posted: Tue May 20, 2008 6:33 pm
|
|
| Quote: | | No o pretpostavci bi jednoj. |
ako sam previse zaobiso loseg, sto iz straha koji sluti da to ne moze bit malo lose, sto iz neke imaginarne ideje ispravnosti, sto iz bilo cega...ako previse to ucinih, stic ce me jer zivot i simbol se ostvarit moraju. na ovaj ili onaj nacin, put u zivot ce naci i nitko od nas im umaci ne moze.
a sad, jesam li il nisam zaobiso, ne znam, ja mislim da se ogrijesih i previse, od vise-manje obicnih mladalackih ludorija do stvari koje nisu pricat za javno, a gazenja su zesca svega lijepog, mislim da je bilo i previse. sto je najgore, kad ih cinih, uza svu svijest, osjecao sam i slast prokletnika SA u 8, dzelata ljepote i krvnika radosti. valja bit posten i rec i to. kasnije pokajanje, eventualno zal, ili zakljucak da ponovio ne bih, to je drugo...lako je bit general poslije bitke...ali taj tren, uh...'zdravo da ste, demoni!', sto Goran rece...
e sad, koliko je toga bilo, dal dovoljno, dal previse, dal premalo, nisam pametan. kazem, ja mislim i previse, ali na kraju krajeva, ko ce to znat...na kraju ce se racuni podvuc...
isto tako, mislim da se zivot obic ne moze...pa cak ni ASC Co kao moj, ne moze cak ni svoju radost, onu koja je njemu potrebna, zaobic nikad dak da se i najjace upre protiv nje. jer, njemu ne treba radosti kakve treba drugome, niti mu je treba u istoj mjeri...jedna njegova, stotinu je svakodnevnih drugih. ja vidim da me i jedna u godinu raduje ko druge deset u danu...i biva mi dovoljno...i kad se nasilim ponekad, bukvalno na silu, na radost kakvu, bezbriznost, prosto malo to blizanacko (a ME je opet kod SA, sto je jako bitno), vrlo brzo mi prosto dosadi. e sad, drugo je sto i šala ME sa SA u 8 a s takvom blizanackom potrebom moze glave skidat i odsijecat, sto moze zivote kostat pozeli li se ikad do kraja otici. sto je to zapravo gladijatorska igra SA koji s trona gleda grotlo arene i dize palac gore ili dole da bi se zabavio krvlju dok mu mase pljescu i urlaju. sto je uvjet radosti neka patjna negdje, nasladjivanje neke vrste (krene li patologija i daju li joj se krila)...
cek, sta si me ono zapravo pito?  _________________ http://www.astro-art.net - web zaljubljen u zvijezde |
|
| Back to top |
|
 |
boki POLARIS

|
Posted: Tue May 20, 2008 7:58 pm
|
|
| dee wrote: |
ali, valja bit posten, tako nikad nitko nije niti ce zivjet. a i, lako je nama jablane pricat o disciplini... lako je o slobodi tako govorit tebi, kojem je jako malo treba...kakva je to sloboda iz SO0ME 120 SA u Gem? ima li iceg tu slobodnog, da je sto vodenjaka i ASC Lavova u pitanju kad Saturn na svemu sjedi a jos mu i radost VE0JU u Co otislo? hocu reci, cega nam malo treba, lako nam je i postici... ali nije svima tako... neka iskusenja su neizdrziva i to jako ovisi o svemu sto pricasmo... a kad govorimo astroloski, onda moramo reci da ovisi i o karti. iako to, prakticno, naravno znaci i o genu, odgoju, okolnostima, itd itd. to ne znaci da se covjeka nista ne pita, ali nadljudsko je potrebno nekome ponekad da i mrvu slobode uzme toliko da bi se za gram okrenuo svjetlu. i to je zapravo najveca tragedija zivljenja sto se zamijene neslobode sa slobodama, obrnu se teze, ropstvo nagonu prozove se slobodom vrhovnom, a Šejtan u tisini trlja ruke zadovoljan po onoj: najveci djavoljev trik je taj sto je uvjerio ljude da ne postoji! |
Meni se nesto cini da mi, navodno lakse disciplinovaniji nismo nista manje kusani laksim izborom. Jer luda je luda po formi vec i njoj i ne treba puno dodavati na vagu, a neki cvrsci covjek, disciplinovaniji, valjda kroz jace iskusenje treba da se izbaci iz ravnoteze, odnosno on treba da samelje vise negativnog i preturi preko svoje grbace u kako tako dobro. Pa valjda jaci MO kao mir veci ima vece stradanje od onog koji je u nemiri ionako, jer nikad ne dobije toliko povjerenje da bi cuvao dragocjenosti vece...ne znam, neki sebicnjak ima samo svoj zivot da sacuva, a neki MO u 5 u Raku, cijelu skolu da ne ode na strijeljanje, ili Sindler neki ne znam koliko.
Da ne pominjem koliko je neprirodno vladaru SO u Aq ma kako bio dobro aspektiran graditi mir, bar koliko je tesko u trusnom Japanu praviti visespratnicu stabilnu.
Ili jednom SA u Le, koji mora da iz preobilja radosti i volje za zivotom gleda u 8? Pa ma kako disciplinovan bio ako je u holericnom znaku i polju iz kog povratka nema. Bar nema onakvog kakog ga vidimo.
Odnosno jesmo li mi disciplinovani imalo i koga smo to presudno poslusali? Iz SO 90 UR, ili UR 90 JU...Cast primjerima koji su uticali na nas, ali mislim da smo vise stali u nekim rabotama zato sto smo ucjenjeni od nama bliskih njihovim Mjesecima, a ne toliko iz ovih 90, da smo ih zakocili jakim Saturnima.  _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
menkalinam MARKAB

|
Posted: Tue May 20, 2008 8:12 pm
|
|
| boki wrote: | | Da ne pominjem koliko je neprirodno vladaru SO u Aq ma kako bio dobro aspektiran graditi mir, bar koliko je tesko u trusnom Japanu praviti visespratnicu stabilnu. |
Smem ja malo da se ubacim?
Ja, ipak, mislim da je tesko SO u Aqu da pozeli mir. Ili, ako vise volite, da hoce mir. Ali, ako mu padne na pamet da ga stvara, onda ce ono to lakse ostvariti, u ovom vodolijskom vremenu, nego neki Rak ili Ribe... Mislim, lakse je Japancu da dize visespratnicu u Japanu, nego Englezu (u tom istom Japanu, iz koga se ne moze...)... |
|
| Back to top |
|
 |
boki POLARIS

|
Posted: Tue May 20, 2008 8:30 pm
|
|
Ajde sad znaj, kako se zalomi.
Svakako je tesko praviti mir, biti spokojan pa iz cega god krenuo, imas nadljudski problem ispred sebe.
Ono sto govorim je slicno Argusu, ja sam covjek bez zelja. Sem one jedne u kojoj sam, koju zivim, a koja moze biti ponajveca i najteza. A nju je mislim mnogo teze bilo gdje ostvariti. A sta ako nisam jos ni krenuo ka miru, sto je najrealnije?
Zamisli nemam prohtjeva, sem da promjenim ovo nesto usput, a to je da Srbima vladaju neki nacionalisti - kaze Argus negdje???
Ili ja, ne treba mi nista vise sem akvarijum od 10 metara, a da bi ga napravio moram imati ogromu kucu, a da bi imo kucu mora EU biti tu, jer MO u Sa...  _________________ www.svetosavlje.org |
|
| Back to top |
|
 |
|